997/664/4-hovezi_s_cokoladou.JPG

Zimní suroviny v kuchyni: 4 sezónní recepty

14.01.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Také vám mandarinky a čokoláda připomínají nadílku od prosincového Mikuláše? A skořice s vejci zase uplynulé Vánoce? Použijte tuto magickou čtveřici a budete překvapeni, jak skvělé recepty vzniknou.

1. SLADKOKYSELÉ RESTOVANÉ KUŘE S MANDARINKAMI

Šlechtěním řady odrůd mandarinek vzniklo mnoho druhů těchto oranžových krásek. Známe například tangerinky, klementinky nebo mandory. Měly by mít jednolitou barvu a silnou a svěží vůni, určitě si vždy před jejich nákupem přičichněte. Nekupujte přemrzlé plody, bývají nahořklé a kyselé a zkazily by chuť jídla.

2. HOVĚZÍ DUŠENÉ VE VÍNĚ S ČOKOLÁDOU

Skloubení čokolády s vínem je fenomenální trend. Dnes se dokonce vyrábí speciální druhy čokolády k určitým vínům. V každém případě nás může těšit, že obojí svým složením zlepšuje naši vitalitu i náladu.

3. KARBANÁTKY Z KRŮTÍHO MASA SE SKOŘICÍ

Skořice se do Evropy dostala přes Středozemní moře z Asie v 7. století. Jídlu dodává sladkou vůni a pikantnější chuť. Je uznávaným přírodním antidepresivem, má protizánětlivé účinky, urychluje štěpení tuků.

4. BÍLKOVÁ FRITTATA SE SÝREM A SLANINOU

Bohatým zdrojem bílkovin se všemi základními aminokyselinami, bez tuku a cholesterolu. To jsou bílky. Jsou důležité pro kondici svalů, při velké fyzické zátěži. Proto bílky, které vám zbyly z pečením snadno zužitkujete. Frittatu můžete také upéct jen ze sněhu smíchaného s nastrouhaným sýrem. Pak ji lze zavinout do nadýchané omelety a servírovat s jakoukoliv podušenou zeleninou nebo čerstvým salátem.

Fotogalerie

986/664/4-frittata_s_bilky.JPG 990/664/4-karbanatky_se_skorici.JPG 994/664/4-kure_s_mandarinkami.JPG 998/664/4-hovezi_s_cokoladou.JPG
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web