997/664/4-hovezi_s_cokoladou.JPG

Zimní suroviny v kuchyni: 4 sezónní recepty

14.01.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Také vám mandarinky a čokoláda připomínají nadílku od prosincového Mikuláše? A skořice s vejci zase uplynulé Vánoce? Použijte tuto magickou čtveřici a budete překvapeni, jak skvělé recepty vzniknou.

1. SLADKOKYSELÉ RESTOVANÉ KUŘE S MANDARINKAMI

Šlechtěním řady odrůd mandarinek vzniklo mnoho druhů těchto oranžových krásek. Známe například tangerinky, klementinky nebo mandory. Měly by mít jednolitou barvu a silnou a svěží vůni, určitě si vždy před jejich nákupem přičichněte. Nekupujte přemrzlé plody, bývají nahořklé a kyselé a zkazily by chuť jídla.

2. HOVĚZÍ DUŠENÉ VE VÍNĚ S ČOKOLÁDOU

Skloubení čokolády s vínem je fenomenální trend. Dnes se dokonce vyrábí speciální druhy čokolády k určitým vínům. V každém případě nás může těšit, že obojí svým složením zlepšuje naši vitalitu i náladu.

3. KARBANÁTKY Z KRŮTÍHO MASA SE SKOŘICÍ

Skořice se do Evropy dostala přes Středozemní moře z Asie v 7. století. Jídlu dodává sladkou vůni a pikantnější chuť. Je uznávaným přírodním antidepresivem, má protizánětlivé účinky, urychluje štěpení tuků.

4. BÍLKOVÁ FRITTATA SE SÝREM A SLANINOU

Bohatým zdrojem bílkovin se všemi základními aminokyselinami, bez tuku a cholesterolu. To jsou bílky. Jsou důležité pro kondici svalů, při velké fyzické zátěži. Proto bílky, které vám zbyly z pečením snadno zužitkujete. Frittatu můžete také upéct jen ze sněhu smíchaného s nastrouhaným sýrem. Pak ji lze zavinout do nadýchané omelety a servírovat s jakoukoliv podušenou zeleninou nebo čerstvým salátem.

Fotogalerie

986/664/4-frittata_s_bilky.JPG 990/664/4-karbanatky_se_skorici.JPG 994/664/4-kure_s_mandarinkami.JPG 998/664/4-hovezi_s_cokoladou.JPG
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Chřestová sezóna: 7 lahodných jídel z chřestu, které musíte vyzkoušet

24.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Začala chřestová sezona! Co si z chřestu můžete připravit? Téměř cokoli, polévku a nebo i koláč.

Milujete sedmikrásky? Přidejte je do těchto pokrmů!

24.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Na jaře začíná všechno kvést a ožívat. Pokud si chcete také oživit jídlo něčím netradičním, květy ze sedmikrásky jsou to pravé. Nejenže krásně ozdobí jídlo, ale jsou i jako prevence proti různým nemocem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web