Když pečou cukráři: 3 dezerty jako z pohádky

Když pečou cukráři: 3 dezerty jako z pohádky

Vánoční sladkosti, to nemusí být jen cukroví, v mnoha rodinách se peče dort či roláda. O svoje tipy na netradiční dezerty jako z pohádky se podělili tři šikovní cukráři. Všechno jsme ochutnali a vítěze nemáme - jeden je lepší než druhý.

Obchodník s dorty aneb Vánoční Pavlova podle Josefa Maršálka

Vystudoval Vysokou školu hotelovou v Praze a odjakživa mu byly inspirací babičky a jeho mladší sestra. Teprve nedávno se po 11 letech vrátil ze zahraničí. Od Anglie po Indii měl na starosti cukrárnu a pekárnu mimo jiné nejluxusnějšího obchodního domu na světě Harrods. Dnes pracuje na konceptu gastronomie v hotelu U Zlatého jelena v Praze, a sice na CakeShop Prague a Erawan Prague. Pro čtenáře časopisu F.O.O.D. a Recepty.cz si připravil dezert Vánoční Pavlova, který si zamilujete.

Cukrová máma: Od barmanky přes asistentku zubní ordinace až k vysněnému povolání

Dagmar Malá vystudovala hotelovou školu. Pracovala jako barmanka i jako asistentka v zubařské ordinaci. Začátkem letošního roku se z Prahy přestěhovala zpátky do Ostravy a rozhodla se nabízet do kaváren trochu jiné dezerty. Logo jména Sugar MaMa je dílem její dcery. Miluje pohrávání si s vzhledem sladkostí a kombinování stále nových chutí. Její dezerty budete moci už brzy ochutnat v ostravském bistru Boule za ušima. V praze je můžete znát ze Spicymama. Jako dezert z pohádky si představuje kokosovo-grepový dort.

Zázvorové pohlazení od Elišky Petríkové

Studuje Vysokou školu chemicko-technologickou a v mezičase se intenzivně věnuje cukrařině. Vyučila se v restauraci pražského hotelu Alcron, kde si ji pro její šikovnost oblíbil i michelinskými hvězdami ověncený Roman Paulus. Momentálně už Eliška sbírá zkušenosti ve světě. Nejvíce se jí líbilo v michelinské restauraci Marcus v Londýně, kde strávila 3 měsíce. Sladké prostě miluje! Najdete ji na Instagramu jako @eliska.petrikova a jako sladký dezert zvolila zázvorovou roládu s tvarohem a povidly.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky