• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
5fotografií
Nahrát fotku
 

Česká klasika: maso, zelí, knedlík. V tomto případě ale luxusní zelí a skvělé knedlíky. Pro nedělní oběd je tohle jídlo jak stvořené. A i když je malinko pracnější, zas taková dřina to není. A hlavně: ten zážitek pak stojí za to!

Suroviny

4 porce
  • Výpečky
    • 750
      g vepřová krkovice
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Sladkokyselé bílé zelí
    • 400
      g kysané zelí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Chlupaté knedlíky
    • 750
      g brambory typu B, C
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte bobkové listy, osolte, opepřete a smíchejte v pekáči. Přiklopte jej nebo překryjte alobalem a 2 hodiny pečte při teplotě 130 °C.

RADA: Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek

2
Odstraňte poklop a maso promíchejte, teplotu zvyšte na 190 °C a dopečte 30 minut nezakryté. Průběžně maso míchejte, aby se opeklo ze všech stran. Vyjměte bobkové listy a podávejte s knedlíky a zelím, které jste mezitím připravili.

RADA: Rosbíf, na který bude každý chtít recept: Připravte ho podle Koko

3
Ze zelí slijte nálev a pokrájejte ho, aby kousky nebyly příliš dlouhé. Dejte ho do kastrolu, přidejte kmín, přilijte 150 ml vody a přiveďte k varu. Pod poklicí duste na mírném plameni asi 10 minut. Zatím pokrájejte nadrobno cibuli a na oleji ji orestujte dozlatova. Přidejte k podušenému zelí spolu s cukrem a octem. Ještě 10 minut provařte bez pokličky. Hotové zelí podle chuti osolte a opepřete.

RADA: Jak oloupat brambory

4
Do velkého hrnce se širokým dnem dejte vařit osolenou vodu. Oloupejte brambory, omyjte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Brambory dejte do cedníku a vymačkejte z nich většinu tekutiny. Vymačkané brambory vyklepněte do mísy a smíchejte s vejcem a 1 lžičkou soli. Postupně přisypávejte mouku a míchejte (nejlépe rukou), až vznikne husté lepivé těsto.
5
Z těsta pomocí dvou lžic vykrajujte knedlíky a přímo je vkládejte do vroucí vody. Pomocí vařečky všechny opatrně odlepte ode dna a vařte asi 10 minut. Hotové knedlíky vyndejte cedníkem, nechte okapat a ihned podávejte.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Cukr krupice Hrubá mouka Jablečný ocet Kmín Kysané zelí Olej Pepř mletý Sůl Vejce Vepřová krkovice

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
17
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Lauren Bezosová a Ronaldova Georgina: Souboj obřích prstenů!

Lauren Bezosová a Ronaldova Georgina: Souboj obřích prstenů!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po každé jinak
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
  • Recepty.cz
  • Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact