• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Višně v čokoládě
Napište svůj komentář k receptu

Višně v čokoládě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višně v čokoládě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg višně
    • 1,20
      kg cukr krupice
    • 200
      g kakao
    • 2
      dl hnědý rum
    • 2
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Višně umyjeme a vypeckujeme.
2
Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme 10-20 hodin odležet. Občas zamícháme. Pak plníme do menších sklenic a sterilujeme 25 minut na 80 °C.
3
Používáme na různé poháry, pudinky. Prokládáme s piškoty společně s oslazenou zakysanou smetanou.
4
Místo višní se dají použít i švestky, dáme ale jen 1 kg cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vareňje - višně v cukru

Vareňje - višně v cukru

Švestky v čokoládě

Švestky v čokoládě

Banány v čokoládě se smetanovým krémem

Banány v čokoládě se smetanovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Malennka | 10. 7. 2011 10:23

    Výborné,musela jsem to před zavařením schovat před přítelem do sklepa,jinak by to všechno snědl. Vypeckovávání višní jde velmi rychle a snadno tímto http://shop.hinrich-kiel.de/LEIFHEIT-Einmachen-Kirschentkerner-Cherrymat-NEU_p1050_x2.htm

  • Ivana Samcová | 19. 7. 2009 12:24

    Určitě zavářet. V receptu to je napsané. Myslím, že bez něho by to ani nešlo, aby se to nezkazilo.

  • Iveta Šulcová | 18. 7. 2009 16:14

    tak mám naložíno..ale váhám,jestli mám zavářet nebo ne.Prosím,poraďte..Díky moc a hezký den

  • Radka Winklerova | 17. 7. 2008 08:38

    Nikdy nevim jak višne spotřebovat,ale vaš recept zabodoval.Davam 1.

  • Jana Remková | 9. 6. 2008 22:28

    Niki,já bych to nezavařovala.Každý rok dělám višně v rumu už v době,kdy dozrají a ještě nikdy se mi to nezkazilo.Rum to určitě jistí.

  • Jana Remková | 9. 6. 2008 22:26

    Ivano,myslím,že třešně jsou moc sladké na takového něco

  • Ivana Císařová | 9. 6. 2008 15:15

    Zkoušel prosím někdo s třešněmi? Tedy: Třešně v čokoládě?

  • helena pelichova | 24. 3. 2008 17:13

    konzumovali jsme višně v čokoládě na moučníku se zakysanou smetanou,výborné,budu opět zavařovat.

  • niiki niiki | 23. 7. 2007 14:27

    Tak nevím- než jsem to zavařila,bylo to tak dobré, že jsem si nachystala i druhou dávku. Ale po zavaření to chutná jak kompot smíchaný s kakaem....

  • Ivana Samcová | 22. 7. 2007 20:01

    Zkoušela jsem tento recept už loni se švestkami. Jsou výborné. Používám je do pudinkových pohárů a mají velký úspěch.

  • Silvie | 22. 7. 2007 15:17

    Višně v čokoládě jsou SUPER! Doporučila jsem dalším.

  • Lenka Morawiecová | 21. 7. 2007 12:44

    vynikající, tohle by mě nenapadlo a s dovolením autorky jsem poslala recepis dál, protože opravdu nemá chybu!!!!

  • Vlasta Poláková | 19. 7. 2007 23:47

    Skvělé,musím hlídat,aby mi to nesnědli hned.Udělala jsem rovnou dvě várky.Zmrzlinový pohár je vynikající.

  • Vlasta poláková | 19. 7. 2007 23:41

    výborné,už jsem předala recept dál a všichni chválí.

  • Tereza J. | 18. 7. 2007 09:55

    Ja takto s kakaom zaváram slivky, sú tiež dobré.

  • Václav | 17. 7. 2007 21:44

    Lidičky a proč nehodnotíte? Píšete jaká je to dobrota a hodnocení 0. Zavařujte a nezapomeňte hodnotit.

  • inka | 17. 7. 2007 20:59

    Bože,to je dobrotaTak tak,že jsem i něco zavařila

  • Anonym | 12. 7. 2007 18:04

    jsou úplně fantastické, pořád jsem každého přemlouvala ať si vezme nějaké višně, ale už žádné nikomu nedám, protože v té čokoládě jsou nejlepsí, děkuji za skvělý recept

  • D K | 9. 7. 2007 21:53

    Nedalo mi to a musela jsem vyzkoušet a opravdu vynikající. Jen je škoda, že recept jsem objevila pozdě a už jsem měla málo višní.

  • radmila chudjakoová | 9. 7. 2007 20:04

    fuj to je hnus

  • Maruš | 5. 7. 2007 14:27

    Jsem moc ráda,že višně v čokoládě chutnají.Zkoušela jsem z nich připravit poháry,kdy jsem už sterilované višně zahustila želatinovým ztužovačem od Dr.Oetkera.Je to novinka,rozmíchá se jen ve vlažné vodě a přidá k višním.Na to piškoty a vanilkový pudink,nebo pudink bez vaření Créme Olé,taky od Oetkera..Nechala jsem vychladit,ozdobila šlehačkou a trubičkou.Rodině docela chutnalo.Dá se to různě vrstvit.Některé višně jsou kyselejší,tak přidám trošku cukru.

  • gertruda rutarová | 4. 7. 2007 18:17

    Výborné... zítra budu sterilizovat. Tak mi to chutnalo,že jsem si připravila ještě jednu dávku.

  • michaela | 3. 7. 2007 16:54

    udělala jsem rovnou dvě dávky. Jeto moc dobré. Jenom rumu jsem tam dala trošku víc- ať to má říz.

  • Evík | 30. 6. 2007 21:15

    Vážení, musím se krotit, abych to nesnědla dříve, než to zavařím:)). Opravdu sqělé. PS: Moje tchýně ochutnala a musím odpeckovávat ještě jednu várku.

  • Nino | 28. 6. 2007 21:44

    Fakt dobre,... ochutnal jsem to a od te doby chodím chutnat každou chvíli

  • Monika | 5. 8. 2006 09:21

    Je to opravdu moc dobré. Doporučuji! Pořád jsem nevěděla co mám dělat s višněma co máme na zahradě. Jen v rumu a cukru to není nic moc ale přidáním kakaa to dodá skvělou chuť Jen je práce s vypeckováním pak je to hračka.

  • Alena | 28. 7. 2006 20:45

    Tohle je nejdokonalejší recept, jaký jsem zde kdy četla!Neznámé a skvělé. Příšerné je,že můj manžel snědl nejméně 1/2kg této dobroty ještě před!!sterilováním.A zkuste si tam kápnout rum.

  • Maruš | 21. 7. 2006 16:53

    Bebo,táto dávka má objem zhruba 4 litry.Používám skleničky od marmelády,trošku větší než přesnídávka,kde se vleze 1,7 dcl.Takže je toho asi těch 23 sklenic.

  • Anulik | 18. 7. 2006 23:28

    Tento receptík je suprový. Vyskúšam túto sezónu a už sa na to teším. Ďakujem za originálny recept.

  • Maruš | 10. 7. 2006 13:06

    Bebo,fakt už nevím,ani odhadem.Dělala jsem před 2 roky a u receptu jsem si to nezapsala.Letos budu dělat,ale ještě višně nedozrály.Pak dám vědět.

  • beba | 8. 7. 2006 22:43

    Prosím, koľko je z tohto množstva asi pohárov a ako veľkých?

  • Petra | 4. 7. 2006 15:20

    už teď se mi zbíhají sliny :-) Ještě týden a višně budou akorát.

  • Květoslava Borovičková | 7. 6. 2006 19:02

    A to jsem si říkala, že letos moc zavařovat nebudu.Ale kdo by odolal?

  • Alena Tarabová | 7. 6. 2006 09:38

    Tak na tohhle se těším. To bude určitě dobré.

  • Airan | 7. 6. 2006 09:15

    Tak tohle vypada ŠPIČKOVÉ! Dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Kakao Vanilkový cukr Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

150
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
129
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
128
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
94
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
93
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Výklad tarotu pro nový týden: Velmi náročná karta! A pozor na naschvály okolí...

Výklad tarotu pro nový týden: Velmi náročná karta! A pozor na naschvály okolí...

  • Recepty.cz
  • Višně v čokoládě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact