• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vejce Benedikt
Napište svůj komentář k receptu

Vejce Benedikt

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Holandská omáčka:
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g máslo přepuštěné
    • 70
      ml bílé víno suché
    • citronová šťáva z 0,5 citronu
    • 0,50
      lžička bílý vinný ocet
    • 1
      špetka bílý pepř
    • sůl
    • worcestrová omáčka
  • Zastřené vejce:
    • 4
      ks vejce
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 2
      ks muffin snídaňový
    • 4
      plátek šunka kvalitní
    • máslo na opečení muffinů

Postup přípravy receptu

1
Připravte si holandskou omáčku. Žloutky dejte do nerezové misky, přilijte víno, ocet a osolte špetkou soli. Nad vodní lázní pak metličkou šlehejte v páře. Dávejte ale pozor na teplotu, která nesmí přesáhnout 65 stupňů Celsia. Vždy proto misku na chvilku odendejte z páry a po chvilce zase vraťte. Stále ale šlehejte. Cílem je hustá, lesklá a hladká pěna. Nakonec do našlehané pěny přilívejte pomalu rozpuštěné vychladlé máslo a stále šlehejte metlou podobně jako u majonézy. Nakonec ochuťte citronovou šťávou a čerstvě nadrceným bílým pepřem.

RADA: VIDEO, jak připravit majonézu bez vajec

2
V pánvi rozehřejte máslo a rozkrojené mufinny na něm řeznou stranou lehce opečte, stejně jako plátky šunky.
3
Všechna vajíčka opatrně vyklepněte do misky octem. Dejte vařit vodu, včas ale stáhněte teplotu. Voda by neměla vřít, protože velké bubliny by bílek roztrhaly. Pošíruje se ve vodě, která má mezi sedmdesáti a osmdesáti stupni Celsia. Správnou teplotu poznáte podle toho, že ode dna k vodní hladině jen sem tam vyběhne bublinka. V ten moment vytvořte v hrnci vodní vír a z co nejmenší vzdálenosti od hladiny do něj opatrně vlijte vejce s octem. Vejce pošírujte asi 2 - 3 minuty. Bílek musí být už pevný, zatímco žloutek musí zůstat tekutý. Vyjměte je pomocí děrované naběračky.

RADA: Naměkko, nahniličko nebo natvrdo? Naučte se vařit vejce!

4
Servírujte tak, že na opečený muffin dáte plátek šunky, pošírované vejce a vše zlehka přelijete holandskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

French toast

French toast

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sendviče
Smažení Pošírování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý pepř Bílý vinný ocet Citronová šťáva Máslo Muffin Sůl Šunka Vejce Worcestrová omáčka Žloutek

Jak připravit majonézu bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak připravit majonézu bez vajec

Poslední sledované recepty

28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Dort Raffaelo
Dort Raffaelo
12
Super koblížky
Super koblížky
12
Metrový koláč
Metrový koláč

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Vegetariánský guláš
Vegetariánský guláš
Vegetariánský koláč
Vegetariánský koláč
Vegeteriánská čína
Vegeteriánská čína
Vejce do skla
Vejce do skla
Vejce En Cocotte
Vejce En Cocotte
Vejce na květáku
Vejce na květáku
  • Recepty.cz
  • Vejce Benedikt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact