• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vejce Benedikt
Napište svůj komentář k receptu

Vejce Benedikt

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Holandská omáčka:
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g máslo přepuštěné
    • 70
      ml bílé víno suché
    • citronová šťáva z 0,5 citronu
    • 0,50
      lžička bílý vinný ocet
    • 1
      špetka bílý pepř
    • sůl
    • worcestrová omáčka
  • Zastřené vejce:
    • 4
      ks vejce
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 2
      ks muffin snídaňový
    • 4
      plátek šunka kvalitní
    • máslo na opečení muffinů

Postup přípravy receptu

1
Připravte si holandskou omáčku. Žloutky dejte do nerezové misky, přilijte víno, ocet a osolte špetkou soli. Nad vodní lázní pak metličkou šlehejte v páře. Dávejte ale pozor na teplotu, která nesmí přesáhnout 65 stupňů Celsia. Vždy proto misku na chvilku odendejte z páry a po chvilce zase vraťte. Stále ale šlehejte. Cílem je hustá, lesklá a hladká pěna. Nakonec do našlehané pěny přilívejte pomalu rozpuštěné vychladlé máslo a stále šlehejte metlou podobně jako u majonézy. Nakonec ochuťte citronovou šťávou a čerstvě nadrceným bílým pepřem.

RADA: VIDEO, jak připravit majonézu bez vajec

2
V pánvi rozehřejte máslo a rozkrojené mufinny na něm řeznou stranou lehce opečte, stejně jako plátky šunky.
3
Všechna vajíčka opatrně vyklepněte do misky octem. Dejte vařit vodu, včas ale stáhněte teplotu. Voda by neměla vřít, protože velké bubliny by bílek roztrhaly. Pošíruje se ve vodě, která má mezi sedmdesáti a osmdesáti stupni Celsia. Správnou teplotu poznáte podle toho, že ode dna k vodní hladině jen sem tam vyběhne bublinka. V ten moment vytvořte v hrnci vodní vír a z co nejmenší vzdálenosti od hladiny do něj opatrně vlijte vejce s octem. Vejce pošírujte asi 2 - 3 minuty. Bílek musí být už pevný, zatímco žloutek musí zůstat tekutý. Vyjměte je pomocí děrované naběračky.

RADA: Naměkko, nahniličko nebo natvrdo? Naučte se vařit vejce!

4
Servírujte tak, že na opečený muffin dáte plátek šunky, pošírované vejce a vše zlehka přelijete holandskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

French toast

French toast

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sendviče
Smažení Pošírování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý pepř Bílý vinný ocet Citronová šťáva Máslo Muffin Sůl Šunka Vejce Worcestrová omáčka Žloutek

Jak připravit majonézu bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Banánový dortík

Banánový dortík

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak připravit majonézu bez vajec

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
28
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Vegetariánský guláš
Vegetariánský guláš
Vegetariánský koláč
Vegetariánský koláč
Vegeteriánská čína
Vegeteriánská čína
Vejce do skla
Vejce do skla
Vejce En Cocotte
Vejce En Cocotte
Vejce na květáku
Vejce na květáku
  • Recepty.cz
  • Vejce Benedikt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact