• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tikka masala s vejci
Napište svůj komentář k receptu

Tikka masala s vejci

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tikka masala s vejci
Tikka masala s vejci
Tikka masala s vejci
Tikka masala s vejci
Tikka masala s vejci
Tikka masala s vejci
4fotografie
Nahrát fotku
 

Indická kuchyně je opojná, nechte se svést jejími na koření bohatými pokrmy a vyzkoušejte jídlo, které dobylo svět. Jemné a harmonické tikka masala se nejčastěji připravuje z kuřecího masa. Podle receptu časopisu F.O.O.D. si jej však můžete vychutnat ve vegetariánské verzi s vejci.

Indické kuřecí kari

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • zázvor 2 cm
    • 1
      lžička kardamom semínka
    • 1
      lžička římský kmín
    • 0,50
      lžička chilli mleté
    • 2
      lžíce koření - garam masala
    • 3
      lžíce ghí
    • 0,50
      lžíce kurkuma mletá
    • 0,50
      lžíce sladká paprika
    • 400
      g rajčata konzervovaná
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 400
      g bílý jogurt hustý
    • šťáva z 1/2 limetky
    • 1
      lžička třtinový cukr
    • 2
      hrst špenát listy
    • 2
      lžička kmín černý (černucha)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte. Nožem a ještě lépe v hmoždíři nadrťte kardamom a římský kmín, přimíchejte chilli, směs garam masala a koření nechte rozvonět na suché pánvi.

RADA: Vejce při vaření neprasknou

2
V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce ghí a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte česnek se zázvorem, kurkumou, paprikou a za nízké teploty a stálého míchání 5 minut poduste. Nyní přidejte rajčata s protlakem a smíchaným kořením, zvolna duste ještě 15 minut. Vmíchejte jogurt a dochuťte limetovou šťávou, cukrem a solí.

RADA: Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

3
Špenát propláchněte a dobře osušte. Na pánvi rozehřejte lžíci ghí a nechte špenát zavadnout, asi 2 minuty.
4
Na talíře rozdělte tikku, přidejte špenát a rozkrojená vejce. Posypte černuchou a ihned podávejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tikka masala

Tikka masala

Jehněčí tikka

Jehněčí tikka

Indické zeleninové karí

Indické zeleninové karí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Chilli Cibule Ghí Kardamom Kmín Koření - Garam masala Kurkuma Rajčata Rajský protlak Římský kmín Sladká paprika Špenát Šťáva Sůl Třtinový cukr Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
16
Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Rychlá drůbeží játra,…
14
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
14
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Thajské žluté zeleninové karí
Thajské žluté zeleninové karí
Tibetský vodní kefír
Tibetský vodní kefír
Tikka masala
Tikka masala
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu II.
Tiramisu II.
Tiramisu po česku
Tiramisu po česku
  • Recepty.cz
  • Tikka masala s vejci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact