• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Srnčí hřbet na liškách
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí hřbet na liškách

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající recept pro všechny milovníky zvěřiny. Vychutnejte si srnčí maso pečené na portském víně s tymiánem a bobkovým listem. Doplňte jej o opečené lišky a osmažené brambory a dostanete se vám skutečného gurmánského zážitku.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g brambory (malé, pevné)
    • sůl
    • 7
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 8
      snítka tymián
    • 100
      ml portské víno
    • 4
      ks bobkový list
    • 150
      ml červené víno
    • 300
      ml vývar (ze zvěřiny)
    • 3
      lžíce zavařenina (šípková)
    • 250
      g lišky
    • 1200
      g srnčí hřbet

Postup přípravy receptu

1
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti hluboce nařízněte z obou stran, ale neodřízněte. Do vzniklých zářezů vložte po 2 snítkách tymiánu a 1 bobkovém listu.

RADA: Víte, proč jíst zvěřinu?

2
Celý kus masa pak osolte a opepřete. V pekáči nebo velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a maso na něm ze všech stran opečte, 2 až 3 minuty z každé strany. Přesuňte na plech, posypte zbylým tymiánem a bobkovými listy, přidejte lehce podrcený česnek. Zakapejte 2 lžícemi oleje, vložte do trouby a pečte 40 až 50 minut. Maso vyjměte a nechte odpočívat volně zakryté alobalem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Výpek v pánvi podlijte portským a nechte odvařit, odškrabejte přípečky. Přilijte červené víno a nechte znovu odvařit, přidejte vývar a opět odvařte. Šťávu proceďte do kastrůlku a v horké promíchejte zavařeninu, podle chuti osolte.

RADA: Tipy na vynikající omáčky k masu

4
Ve velké pánvi rozehřejte zbylý olej a osmažte na něm rozkrojené brambory. Vyjměte a v pánvi opečte lišky. Obojí osolte a opepřete podle chuti a podávejte k pečeni spolu se šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

Jelení pečínka s ořechy a salát z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bětka452 | 18. 11. 2012 15:07

    Použili jsme tohle víno a bylo to vynikající: http://www.importum.cz/cs/portske-vino-dow-s-tawny-0-75l/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina
Maso Pokrmy Zvěřina Z hub Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červené víno Česnek Lišky Olivový olej Pepř mletý Portské víno Srnčí hřbet Sůl Tymián Vývar Zavařenina

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

94
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Srdce po myslivecku
Srdce po myslivecku
Srdíčka na smetaně
Srdíčka na smetaně
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
  • Recepty.cz
  • Srnčí hřbet na liškách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact