• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Souvlaki s tzatziki
Napište svůj komentář k receptu

Souvlaki s tzatziki

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přeneste se alespoň obrazně do prosluněného Řecka díky souvlaki - marinovaným vepřovým kouskům navlečeným na větvičkách rozmarýnu. Báječně chutnají s okurkovými tzatziki z pravého řeckého jogurtu.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g vepřová krkovice
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 60
      ml olivový olej
    • 1
      ks citron nastrouhaná kůra a šťáva
    • rozmarýn
  • Tzatziki
    • 1
      ks okurka salátová
    • 200
      g řecký jogurt - pravý
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      snítka máta
    • 2
      snítka kopr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky. Česnek a sůl utřete na pastu a přišlehejte v misce k oleji i s citronovou šťávou a kůrou. Ze snítek rozmarýnu otrhejte jehličky, nechte jen štětičku na vrcholku. Jehličky nasekejte a přihoďte do marinády. Přidejte kostky masa a dobře promíchejte. Přikryjte a nechte alespoň hodinu odpočinout v chladu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Odleželé maso navlékněte na větvičky rozmarýnu a špízy opečte na rozpáleném grilu nebo pánvi 2–3 minuty z každé strany.
3
Okurku oloupejte, zbavte semínek a nastrouhejte na jemném struhadle. Důkladně z ní vymačkejte všechnu vodu. Vmíchejte jogurt, prolisovaný česnek, najemno nasekanou mátu i kopr. Přidejte podle chuti sůl, pepř, citronovou šťávu, pak 2 lžíce olivového oleje. Promíchejte a podávejte vychlazené.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky

Souvlaki s tzatziki

Souvlaki s tzatziki

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Citronová šťáva Kopr Máta Mořská sůl Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Rozmarýn Sůl Vepřová krkovice

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

54
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Butter chicken masala
Butter chicken masala
26
Sladké pohlazení
Sladké pohlazení
24
Horká čokoláda s lískovými oříšky
Horká čokoláda s…
21
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Malý zákrok, nebo vážná nemoc? »Bardotka« (91) ve špitále!

Malý zákrok, nebo vážná nemoc? »Bardotka« (91) ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Soté z vepřového masa
Soté z vepřového masa
Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Śpagetový salát III.
Śpagetový salát III.
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio e peperoncino
  • Recepty.cz
  • Souvlaki s tzatziki
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact