• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr bez kostí
Napište svůj komentář k receptu

Smažený kapr bez kostí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Smažený kapr je již tradičně součástí štědrovečerní večeře. Dopřejte si jej letos bez kostí a vyzkoušejte skvělý recept podle časopisu F.O.O.D.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks kapří filety zbavené páteře (asi 1,5 kg)
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks vejce na obalení
    • strouhanka čerstvá, na obalení
    • olej na smažení
    • citron k podávání
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Potřebujete očištěné kapří filety bez páteře. Kůži na rybě ponechte, porce budou dobře držet pohromadě a bude se s nimi lépe pracovat. Z filetů odkrojte tučný pruh na břiše, tedy spodní části filetu, asi 1 až 2 cm. Tuto část můžete přidat do polévky.

RADA: Rybí polévka pro štíhlou linii

2
Takto připravené filety položte na prkénko vyšší částí masa k sobě. Ostrým nožem veďte řezy asi 1 až 2 mm vedle sebe takřka až ke kůži. Krájejte jen část s vyšším masem, kde jsou drobnější kosti. Díky řezům se kosti naruší a při tepelné úpravě zcela rozpustí.

RADA: Pravý staročeský smažený kapr

3
Takto připravené filety pokrájejte na porce asi 5 cm široké, dobře je osolte, rozložte na podnos nebo plech a nechte v chladu odležet alespoň 5 hodin.
4
Porce kapra obalujte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V pánvi rozpalte asi 1 cm vysokou vrstvu oleje a porce kapra smažte ze všech stran dozlatova. Smažené ryby odkládejte na papírové utěrky. Podávejte s měsíčky citronu na zakápnutí a s bramborovým salátem.

RADA: Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený kapr

Smažený kapr

Kapr v trojobale

Kapr v trojobale

Kapr obalovaný v semínkách

Kapr obalovaný v semínkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Kapří filety Olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
19
Kuřecí nudličky v tempuře
Kuřecí nudličky v tempuře
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
15
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Hvězda Účastníků zájezdu i Rebelů Nosek: Štáfek a Prachař mě vysáli a zahodili

Hvězda Účastníků zájezdu i Rebelů Nosek: Štáfek a Prachař mě vysáli a zahodili

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Další doporučené recepty:

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený králík
Smažený králík
Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Smažený květák (brokolice) v pivním…
Smažený květák s domácím dipem
Smažený květák s domácím dipem
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr bez kostí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact