• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr bez kostí
Napište svůj komentář k receptu

Smažený kapr bez kostí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Smažený kapr je již tradičně součástí štědrovečerní večeře. Dopřejte si jej letos bez kostí a vyzkoušejte skvělý recept podle časopisu F.O.O.D.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks kapří filety zbavené páteře (asi 1,5 kg)
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks vejce na obalení
    • strouhanka čerstvá, na obalení
    • olej na smažení
    • citron k podávání
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Potřebujete očištěné kapří filety bez páteře. Kůži na rybě ponechte, porce budou dobře držet pohromadě a bude se s nimi lépe pracovat. Z filetů odkrojte tučný pruh na břiše, tedy spodní části filetu, asi 1 až 2 cm. Tuto část můžete přidat do polévky.

RADA: Rybí polévka pro štíhlou linii

2
Takto připravené filety položte na prkénko vyšší částí masa k sobě. Ostrým nožem veďte řezy asi 1 až 2 mm vedle sebe takřka až ke kůži. Krájejte jen část s vyšším masem, kde jsou drobnější kosti. Díky řezům se kosti naruší a při tepelné úpravě zcela rozpustí.

RADA: Pravý staročeský smažený kapr

3
Takto připravené filety pokrájejte na porce asi 5 cm široké, dobře je osolte, rozložte na podnos nebo plech a nechte v chladu odležet alespoň 5 hodin.
4
Porce kapra obalujte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V pánvi rozpalte asi 1 cm vysokou vrstvu oleje a porce kapra smažte ze všech stran dozlatova. Smažené ryby odkládejte na papírové utěrky. Podávejte s měsíčky citronu na zakápnutí a s bramborovým salátem.

RADA: Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený kapr

Smažený kapr

Kapr v trojobale

Kapr v trojobale

Kapr obalovaný v semínkách

Kapr obalovaný v semínkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Kapří filety Olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

55
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
46
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
38
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Maďarský guláš
Maďarský guláš

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Kuchař Babica po strkanici na Spartě: První slova o bitce! „Najednou na mě naběhli…“

Kuchař Babica po strkanici na Spartě: První slova o bitce! „Najednou na mě naběhli…“

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený králík
Smažený králík
Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Smažený květák (brokolice) v pivním…
Smažený květák s domácím dipem
Smažený květák s domácím dipem
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr bez kostí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact