• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Napište svůj komentář k receptu

Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pečený křehký rostbíf se hodí na nedělní oběd i sváteční večeři. Jeho přípravu nesmíte uspěchat, ale stojí to za to. Servírovaný se salátem z rajčat, mozzarelly a bazalky, doplněný osvěžujícím dresinkem a čerstvou bagetou chutná skvěle.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vysoký roštěnec
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 2
      lžíce tymián sušený
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř drcený
  • salát a omáčka:
    • 500
      g rajčata
    • 150
      g mozzarella
    • 3
      snítka bazalka
    • 1
      lžíce vinný ocet + 1 na omáčku
    • 2
      lžíce olivový olej + 1 na omáčku
    • 200
      g smetanový jogurt
    • 2
      snítka petrželka hladkolistá
    • 2
      snítka oregáno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Očistěte maso. Olej, vinný ocet, tymián a 2 prolisované stroužky česneku promíchejte se solí a pepřem ve větší míse. Do marinády položte maso a celé ho v ní obalte.
2
Troubu rozehřejte na 140 °C. Na sporáku rozpalte pánev, zprudka na ní opečte maso ze všech stran, poté ho přendejte do pekáče a vložte do trouby. Pečte přibližně 40 minut. Maso vyndejte z trouby, zabalte do alobalu a nechte na prkénku ještě 10 minut odpočinout.
3
Rajčata nakrájejte na plátky a promíchejte s natrhanou mozzarellou, bazalkou, solí, pepřem, vinným octem a olivovým olejem. V misce smíchejte jogurt se zbylým prolisovaným česnekem, olejem, nasekanou snítkou bazalky, petrželkou a oreganem, podle chuti osolte a opepřete. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s pečivem, salátem a omáčkou.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Roasbeef

Roasbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Mozzarella Olivový olej Oregáno Pepř drcený Pepř mletý Petrželka Rajčata Slunečnicový olej Smetanový jogurt Sůl Tymián Vinný ocet Vysoký roštěnec

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

Jednoduchá vločková polévka s…

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

30
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
28
Masarykovo cukroví
Masarykovo cukroví
25
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Malý zákrok, nebo vážná nemoc? »Bardotka« (91) ve špitále!

Malý zákrok, nebo vážná nemoc? »Bardotka« (91) ve špitále!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Rolovaný bůček s pestem, salátem a meruňkovou majonézou
Rolovaný bůček s pestem, salátem a…
Rooibosové risotto s lososem
Rooibosové risotto s lososem
Rossejat
Rossejat
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rošťáci II.
Rošťáci II.
Roštěná mé babičky
Roštěná mé babičky
  • Recepty.cz
  • Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact