• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Minestrone
Napište svůj komentář k receptu

Minestrone

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sytá zeleninová polévka původem z Itálie, známá také jako „polévka chudých“. Polévka, kterou si upravíte podle vlastní chuti.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule středně velká
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks cuketa menší
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g špek tyrolský
    • 200
      g nakládaná loupaná rajčata pasírovaná
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • 50
      g pecorino
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      l kuřecí vývar nebo zeleninový
    • bylinky oregáno, tymián
    • sůl
    • pepř mletý
    • tarhoňa nebo jiná těstovina do polévky

Postup přípravy receptu

1
Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli, česnek, mrkev, brambory, cuketu a slaninu. Vmíchejte špetku oregana, tymiánu, soli a slabě opepřete. Pak za stálého míchání přidejte řapíkatý celer, rajčatový protlak, pasírovaná rajčata a cukr.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Zalijte vývarem a na mírém ohni vařte cca 30 minut. Na posledních 5-10 minut přidejte rajčata a těstoviny. Na poslední 2 minuty přidejte fazole.
3
Před podáváním posypejte nastrouhaným sýrem s pečivem. Necháte-li polévku 1-2 dny uležet, chuť polévky se stane výraznější.

RADA: Nejlepší tipy a triky, jak připravit dokonalý vývar

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou

Zeleninová polévka se šťovíkem a…

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Minestrone
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Česnek Cibule Cuketa Cukr Fazole ve slaném nálevu Kuřecí vývar Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pecorino Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Řapíkatý celer Špek Sůl Tarhoňa

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Alpský Kaiserschmarrn
Alpský Kaiserschmarrn
13
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené rybí filé v…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Luxusní bourák Leoše Mareše: Rozbitý a s botičkou?!

Luxusní bourák Leoše Mareše: Rozbitý a s botičkou?!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Další doporučené recepty:

Milionová polévka
Milionová polévka
Milkshake s jahodami
Milkshake s jahodami
Mimosa koktejl
Mimosa koktejl
Minestrone
Minestrone
Minestrone polévka
Minestrone polévka
Minestrone s kadeřávkem
Minestrone s kadeřávkem
  • Recepty.cz
  • Minestrone
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact