• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Matar dal khichdi falešný, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Matar dal khichdi falešný, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi falešný, základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 130
      g žlutý hrách loupaný
    • 90
      g dlouhozrnná rýže loupaná
    • 750
      ml voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička máslo
    • 3
      špetka kurkuma 1/2 lžičky

Postup přípravy receptu

1
Loupaný hrách namočíme na 5 - 12 hodin do 0,35 l sklenice se studenou vodou. Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do sklenice se studenou vodou.
2
Hrách 2x vypereme v čisté vodě a sebereme pěnu, která se utvoří na hladině. Nasypeme ho do hrnce se silnějším dnem do 750 ml studené vody. Rýži pouze scedíme přes sítko. Přisypeme do vody k hrachu. Obojí přivedeme k varu a po osolení vaříme velmi mírným varem 20 minut.

RADA: Jak nejlépe uvařit luštěniny?

3
Občas zamícháme, před koncem přidáme máslo a kurkumu (dle chuti). Je možné naředit vodou na vhodnou hustotu. Uvařený dál nalijeme do mísy 1 - 1,2 l. Mísu zakryjeme, aby kaše neoschla, a necháme chladnout 12 - 15 minut.
4
Poznámka autora receptu: Názvy rýžovo-hrachová kaše, yellow split pea dal. Jde o variantu indického dálu, na český způsob. Prach po loupání zrn rýže zahustí zrna a zasytí, proto bez vyprání. Je možné osmahnout 5 - 8 druhů koření v oleji místo másla pro autentickou chuť a zažití smaženého oleje. Postačí kurkuma, jde jíst i bez ní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masala dal, základní recept

Masala dal, základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept

Hrachová pomazánka (falešný hummus),…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dlouhozrnná rýže Kurkuma Máslo Sůl Voda Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Celerové placičky

Celerové placičky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

37
Buřty na pivu
Buřty na pivu
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
17
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
16
Ricottové lívance
Ricottové lívance

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Masový štrůdl s bochánky
Masový štrůdl s bochánky
Masový vývar s petrželovými noky
Masový vývar s petrželovými noky
Massaman kari pasta
Massaman kari pasta
Mates s bylinkovou omáčkou
Mates s bylinkovou omáčkou
Matesy v jogurtovém nálevu
Matesy v jogurtovém nálevu
Matjesový salát
Matjesový salát
  • Recepty.cz
  • Matar dal khichdi falešný, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact