• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Makronková srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Makronková srdíčka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 4 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

90 porce
  • Těsto
    • 3
      hrnek mleté mandle
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 90
      g bílek
    • 2
      ks grapefruit
    • jahodová marmeláda
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 0,25
      hrnek mleté mandle
    • 1
      hrnek mascarpone
    • 2
      ks vanilkový lusk
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • jahody na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Bílky dejte do misky a nechte při pokojové teplotě přes noc.
2
Troubu zahřejte asi na 120 °C. Plechy vyložte pečicím papírem a podle tvořítek překreslete srdce – napůl tvary plné a napůl vykrojené. Třetinu hrnku jemně mletých mandlí chvíli mixujte s cukrem a směs prosejte do mísy. Bílky ušlehejte, ale ne příliš dotuha, pomalu zašlehávejte krupicový cukr, aby vznikla lesklá pevná hmota. Nejlepší přehled nad tímto krokem budete mít s ručním mixérem, v kombinovaném mixéru správnou konzistenci snadno přešvihnete. Postupně zapracovávejte mandlovou směs, hmota musí stále zůstat lesklá a v konzistenci pomalu stékající jako stuha z metliček.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

3
Hotovou hmotou naplňte cukrářský sáček a na plechy vykreslete tvary. Bouchněte jimi o pracovní desku, aby unikl zbytečný vzduch a nechte srdíčka na povrchu zaschnout, trvá to asi 30 minut.
4
Pečte asi 20 minut. Pak nechte srdíčka asi 10 minut chladit, velmi opatrně je sejměte a rozložte na mřížku. Oloupejte a vyfiletujte grapefruity, podélně je rozkrojte na plátky a nechte dobře okapat. Najemno umelte mandle. Plná srdíčka jemně potřete slzou marmelády a nechte ji zaschnout. Pak ve vodní lázni za stálého promíchávání rozehřejte bílou čokoládu a pomocí štětce potřete srdíčka.
5
Ještě než čokoláda ztuhne, přes síto srdíčka posypte mandlemi.
6
Plátky grapefruitu opatrně dosušte papírovými utěrkami a rozložte je na plná srdce. Opět poprašte mandlemi.
7
Mascarpone umíchejte dohladka se semínky vanilky a 1 lžící cukru a pomocí cukrářského sáčku nastříkejte do středu srdíček mezi grapefruity. Přiklopte vykrojenými tvary a bohatě pocukrujte.

RADA: Dort, kterým oslníte? Zkuste nahý dort s malinami!

8
Srdíčka ozdobte kandovanými plátky květin, tenkými plátky jahod, místo stopky naaranžujte kousky zlatých plátků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Ovesné sušenky

Ovesné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky FOOD Narozeniny a párty
Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Cukr krupice Grapefruit Jahodová marmeláda Jahody Mascarpone Mleté mandle Moučkový cukr Vanilkový lusk

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

183
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
176
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
159
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
153
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
127
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrely na roštu
Makrely na roštu
Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
Malakoff
Malakoff
  • Recepty.cz
  • Makronková srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact