• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasická česnečka
Napište svůj komentář k receptu

Klasická česnečka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 1,165
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasická česnečka
Nahrát fotku
 

Polévka, který vás dostane z nachlazení nebo z kocoviny. Je snadná, chutná a plná vitamínů.

Česnečka

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks brambory větší
    • 1
      ks česnek palice
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • tvrdý sýr případně, na kostičky (lze i šunka)
    • 2
      l vývar lze i z kostky
    • chleba opražený

Postup přípravy receptu

1
Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar na česnečku můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar), až jsou brambory skoro měkké přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pozvolna vmícháme vejce, které se bude ihned srážet.

RADA: Aby vám česnek nevyschnul

2
Pokud je česnečka málo slaná dochutíme např. Vegetou nebo Podravkou. Do prázdného talíře můžeme dát na kostičky nakrájený tvrdý sýr (eidam), šunku, zalijeme polévkou a posypeme opraženým chlebem (na kostičky).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 4. 1. 2019 21:18

    Dobrá!

  • Tomáš | 7. 12. 2016 18:48

    Vegeta, podravka, kostka. Vrchol českého kulinářského umění. Jdu zvracet... co raději použít vývar jako základ, osmahlou cibuli, kmín, pepř a další koření které dá polévce skutečnou chuť a ne jen její náhražku.

  • bez chuti = lepší = IQ70 | 23. 11. 2016 08:34

    A Ty seš co za blázna, že bez vývaru je to chutnější? Ach bože, další zasranej babica. Když nemáte limetku, dejte tam citron, když nemáte citron nedávejte tam nic. :-$ :-$ :-$

  • bez chuti = lepší = IQ70 | 23. 11. 2016 08:34

    A Ty seš co za blázna, že bez vývaru je to chutnější? Ach bože, další zasranej babica. Když nemáte limetku, dejte tam citron, když nemáte citron nedávejte tam nic. :-$ :-$ :-$

  • ka-brňák | 25. 3. 2016 19:57

    přidávám kousek slaniny a chilli - tekuté ši sypké. a místo másla používám sádlo, nejlepé husí (a nebo z kačeny, když je právě upečená). česnečka má větší říz, pro ty, kteří to rádi ostřejší!

  • kremzi | 22. 3. 2016 09:46

    Proc probhoha lidi cpou do jidel sragory jako veteu a jine. to fakt nechapu... :-$

  • Radek | 1. 3. 2016 14:03

    Blbost! Vývar je ok a když je z uzenýho tak neni co řešit.

  • BronislavaP
    BronislavaP | 1. 3. 2016 07:58

    Zlatá klasika, která nikdy nezklame...nepoužila jsem vývar, dělám pouze z vody a je to mnoooohem lepší... ;-)

  • PiperW | 27. 2. 2016 20:50

    výborná, nemám co vytknout

  • Přemysl Otakar | 19. 9. 2014 08:49

    Dochutit Podravkou, či Vegetou to může jen ... Normálně si do vody hoďte hovězí maso s kostí, nebo klidně vepřové maso s kostí, nebo klidně kuřecí skelet. Pak si to hovězí, nebo vepřové dáte s hořčicí, či křenem. Je to vynikající. Hlavně žádná dochucovadla a bujónové kostičky

  • *zion91* | 14. 4. 2014 23:44

    vařila jsem česnečku poprvé a byla vynikající...,i přítel si moc pochutnal. rozhodně budeme vařit častěji

  • chantellelionmon | 5. 5. 2013 11:26

    Určitě vyzkouším, ale s vývarem.

  • KaRa | 11. 11. 2012 22:37

    mňam

  • Mary | 27. 10. 2011 12:18

    bujon na gulas a taky nebyla k zahození!:) <3

  • Eva | 18. 8. 2011 17:04

    Dala jsem do ní kuřecí bujón a byla super. ;-) Díky, vždycky zapomenu, jak na ni.

  • recepty73
    recepty73 | 30. 3. 2011 08:04

    ...s vývarem je určitě lepší ;-) :-)) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Česnečka
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chleba Majoránka Tvrdý sýr Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Chléb

Chléb

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

71
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
48
Americké lívance
Americké lívance
36
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
15
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kiwi-malina smoothie
Kiwi-malina smoothie
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická hovězí roláda
Klasická hovězí roláda
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická vánoční štóla
Klasická vánoční štóla
  • Recepty.cz
  • Klasická česnečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact