• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italské ossobuco
Napište svůj komentář k receptu

Italské ossobuco

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské ossobuco
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g houby Nebo žampiony
    • 6
      ks hovězí maso 4-6, oháňky nebo telecí oháňky
    • 2
      lžíce hladká mouka Smíchaná se solí a pepřem
    • 50
      g máslo
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks mrkev Velká jemně nakrájená
    • 2
      ks řapíkatý celer Velké řapíky nakrájené
    • 200
      ml víno Bílého (i červeného)
    • 220
      ml rajčatová pasta
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso z obou stran pomoučíme a osmahneme na oleji s máslem. Poté maso vyjmeme a přidáme zeleninu, zlehka opékáme 5 minut a přidáme víno. Do pánve přidáme pyré, vývar a plátky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Pod pokličkou dusíme dvě hodiny. Poté dochutíme podle libosti solí a pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 15. 10. 2008 22:32

    Máte pravdu, asi mělo být napsáno že sa jedná o lýtko nařezané napříč i s kostí. Po tepelné úpravě se maso na délku "zdrcne"- kost vystoupí a jednotlivé svaly vytvoří kolem kosti "květinu".Je to na talíři spíše taková zvláštnost. Samozřemě bez kosti je to chuťově stejné,ale nechci vyvolat debatu, zda je to OSSO BUCO.

  • Olga Zehnalová | 15. 10. 2008 22:03

    Pán Gargulák, môžete vysvetliť presnejšie o aký druh mäsa ide? To je nejaká časť mäsa s kosťou,keď je narezané pílkou? Kližka je zas bez kosti, neviem, prosím objasnite bližšie.

  • Oldřich Gargulák | 15. 10. 2008 21:38

    Osso buco (it. "kost s dírou") telecí nebo hovězí kližka. Konečně lze v řeznictví občas vidět tuto surovinu nařezanou (pilou) na cca 4cm plátky. Potkáte-li toto maso, kupte ho!!! Ten recept je dobrý. Jídlo se zdobí gremoládou.

  • Katka | 26. 11. 2005 00:04

    fakt moc dobré! Díky

  • Petra | 12. 9. 2005 11:50

    vynikajici, neverila jsem ze rapikaty celer muze tak dobre chutnat. jednoduche a velmi chutne. dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Houby Hovězí maso Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Rajčatová pasta Řapíkatý celer Sůl Víno Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Rumové kuličky s kokosem
Rumové kuličky s kokosem
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
15
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Italské ossobuco
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact