• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vyzkoušejte tradiční českou polévku, která vás báječně zasytí. V gulášové polévce nesmí chybět dobré maso, cibule, brambory, česnek, majoránka a především pořádná dávka papriky.

Suroviny

5 porce
    • 250
      g anglická slanina
    • 500
      g vepřová plec
    • 500
      g mleté maso hovězí
    • 3
      ks cibule
    • 1
      kg brambory
    • 3
      lžíce gulášové koření ideálně bez soli
    • 30
      g máslo nebo sádlo
    • 10
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • tymián několik větviček nebo lžička sušeného
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 3
      lžíce mletá paprika sladká
    • 2
      lžíce mletá paprika uzená nebo pálivá
    • 4
      lžíce mouka nebo nastrouhaný brambor na zahuštění
    • 3,50
      l vývar nebo voda
    • 4
      lžíce majoránka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte na pánvi a poté přemístěte do hrnce.
2
Vepřové maso nakrájejte na zhruba centimetrové kostičky, rozpalte pánev s vyškvařeným sádlem ze slaniny a vepřové kostky osmažte. Maso osolte a opět odeberte do hrnce.
3
Na zbylé šťávě s tukem na pánvi osmažte ještě zbylé mleté maso. Osolte, opepřete a přidejte i gulášové koření. Maso opět přesuňte do hrnce.

RADA: Jak připravit mleté maso?

4
Do pánve přidejte máslo nebo sádlo a orestujte cibuli, přidejte bobkový list a tymián, kmín, papriku, česnek, sůl, pepř a protlak. Minutu vše promíchejte. Můžete přimíchat mouku k zahuštění.

RADA: Jak krájet cibuli?

5
Přilijte vývar, vodu a vše vlijte do hrnce k masu. Přidejte nastrouhanou bramboru pro zahuštění.
6
Polévku vařte minimálně hodinu, poté přidejte brambory a vařte dalších 20 minut.

RADA: Jak oloupat brambory?

7
Vylovte větvičky od tymiánu, kůži se slaniny a případě i bobkový list.
8
Dosolte, dochuťte česnekem či majoránkou, a ještě lehce povařte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky
Oběd Večeře Smažení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Brambory Česnek Cibule Drcený kmín Gulášové koření Majoránka Máslo Mletá paprika Mleté maso Mouka Pepř mletý Rajský protlak Sůl Tymián Vepřová plec Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

48
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Kanadský králík
Kanadský králík
25
Jablečné řezy piškotové
Jablečné řezy piškotové
25
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
24
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Gulášová krkovička
Gulášová krkovička
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka II.
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact