• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Francouzské brambory jsou výtečným hlavním chodem i přílohou. Připravte si je podle receptu časopisu F.O.O.D. Voní po uzeném mase a cibulce. Pokud ale patříte mezi milovníky hrášku, klidně jej přidejte. Do této kombinace se skvěle hodí.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory typ B uvařené ve slupce
    • 250
      g uzené maso
    • 1
      ks cibule velká
    • máslo na vymazání pekáče
    • 4
      ks vejce
    • 400
      ml smetana 30%
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Uzené maso pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Zapékací formu nebo pekáč vymažte máslem, na dno naskládejte vrstvu brambor, ty dobře osolte a opepřete. Pokračujte vrstvou masa, pak cibule a nakonec opět brambor, osolte a opepřete. Pekáč dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

RADA: Příliš slané uzené maso

3
V misce rozmíchejte vejce, přilijte smetanu, vše prošlehejte, osolte a opepřete. Vaječnou směsí rovnoměrně zalijte předpečené brambory a pekáč vraťte na 30 minut do trouby.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory se sýrovou strouhankou

Zapečené brambory se sýrovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Smetana Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Krowky

Krowky

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

59
Chilli con Carne VII.
Chilli con Carne VII.
28
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Halloweenské cupcakes
Halloweenské cupcakes
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Interní vtípek ve Zrádcích: Zpěvák Marcell měl za zády svého vlastního bubeníka!

Interní vtípek ve Zrádcích: Zpěvák Marcell měl za zády svého vlastního bubeníka!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact