• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Empanadas
Napište svůj komentář k receptu

Empanadas

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
5fotografií
Nahrát fotku
 

Plněné taštičky empanadas jsou skvělým předkrmem, svačinou, ale i večeří. Jsou oblíbeným pokrmem ve Španělsku, Portugalsku i Latinské Americe, popularitu si ale získaly všude na světě. Mohou se péct i smažit, podávat za tepla i za studena.

Suroviny

4 porce
  • Na těsto:
    • 60
      g máslo (studené)
    • 8
      lžíce studená voda
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 300
      g rajčata (nasekaná)
    • 1
      ks cibule (větší)
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      hrst koriandr (čerstvý, nasekaný)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Rozdrobíme máslo a prsty vytvoříme drobenku. Postupně přidáváme po lžících vodu a vždy zapracujeme, aby se těsto spojilo. Hmotu přendáme na pomoučený vál a vytvoříme kompaktní těsto. Necháme odležet asi 30 minut.

RADA: Jak vyrobit máslo?

2
Mezitím si osmažíme na suché pánvi mleté maso, rozbijeme vařečkou na malé kousky a mícháme asi 5 – 7 minut, dokud neztratí růžovou barvu. Přidáme cibuli a chilli a smažíme dalších 5 minut do měkka. Přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí asi 12-15 minut. Ochutíme solí, pepřem a přidáme koriandr.

RADA: Jak připravit mleté maso?

3
Připravíme si vál, pomoučíme a z odleželého těsta vyválíme malé placičky. Na ně rozdělíme náplň, vždy jen na polovinu, a okraje necháme volné. Tyto volné kraje potřeme vodou, placičku přeložíme napůl, okraje přitiskneme prsty a poté vidličkou.

RADA: Vyzkoušejte i mexické tacos

4
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem a přeneseme na něj empanadas. Potřeme je vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 30-40 minut do zlatohněda.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné taštičky

Plněné taštičky

Rybí taštičky

Rybí taštičky

Dim Sum knedlíčky

Dim Sum knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pečení Smažení Jižní Amerika Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Cibule Koriandr Máslo Mleté maso - vepřové Pepř mletý Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rajčata Studená voda Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

37
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
31
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
28
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Eliščina rýže
Eliščina rýže
Elixír mládí
Elixír mládí
Ementálská pomazánka
Ementálská pomazánka
English muffins (Anglické žemle)
English muffins (Anglické žemle)
Eňo ňuňo dort
Eňo ňuňo dort
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas
  • Recepty.cz
  • Empanadas
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact