• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Napište svůj komentář k receptu

Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Listové těsto je velmi oblíbené ve slané i sladké kuchyni. V tomto receptu je připravené v podobě drobných dortíčků plněných šlehanou nivou a zdobených šťavnatými ředkvičkami. Jsou tak vhodným pohoštěním na rodinnou oslavu či chuťovkou při posezení s přáteli.

Nejlepší česneková pomazánka na chlebíčky

Suroviny

12 porce
    • 2
      ks listové těsto pláty
    • 1
      ks vejce na potření
    • 200
      g sýr niva
    • 100
      g máslo změklé
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • pažitka na ozdobu
    • ředkvička na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Z každého plátu těsta vykrájejte 12 až 16 koleček o průměru asi 6 cm. Polovině koleček vykrojte otvor o průměru asi 4 cm. Plná kolečka naskládejte na plech s pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Na ně naskládejte kolečka s otvorem a opět potřete vejcem. Pečte v troubě dozlatova, asi 15 minut.

RADA: Domácí listové těsto

2
Nivu nastrouhejte najemno, přidejte změklé máslo a utřete vařečkou nebo prošlehejte metlou. Do krému poté zašlehejte smetanu. Krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a nastříkejte jej do otvorů v upečených korpusech. Ozdobte pažitkou a plátky ředkviček.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebíčky (jednohubky) treska ala losos

Chlebíčky (jednohubky) treska ala…

Jednohubky / chlebíčky s olivovou pomazánkou

Jednohubky / chlebíčky s olivovou…

Batátové jednohubky s hráškem a krevetami

Batátové jednohubky s hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Máslo Pažitka Ředkvička Smetana ke šlehání Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Kavak

Kavak

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Kotleta ve falešném bramboráku
Kotleta ve falešném…
14
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Dortíčky se šlehačkou
Dortíčky se šlehačkou
Dortíčky se zeleninou
Dortíčky se zeleninou
Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem
Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami,…
Dortové košíčky s ostružinami
Dortové košíčky s ostružinami
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro začátečníky
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka),…
  • Recepty.cz
  • Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact