• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí francouzský quiche
Napište svůj komentář k receptu

Domácí francouzský quiche

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
4fotografie
Nahrát fotku
 

Francouzský koláč zvaný quiche si můžete dopřát ke svačině, jako lehký oběd nebo k večeři. Korpus quiche je plněný lahodnou směsí z pórku, cibule, hrášku a brambor. Voní po bylinkách a chutná zkrátka báječně.

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 35
      g žloutky
    • 40
      g voda
    • sůl
  • Náplň
    • 30
      g slunečnicový olej
    • 200
      g pórek
    • 300
      g cibule
    • 200
      g hrášek
    • 200
      g brambory uvařené ve slupce
    • petrželka
    • pažitka
    • sůl
  • Zálivka na pečení
    • 60
      g žloutky
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g smetana 33%
    • muškátový oříšek mletý

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta.
2
Vytvořte z něj bochánek, z bochánku vyválejte placku, zabalte ho do fresh fólie a přes ni těsto ještě lehce rozválejte válečkem do placky. Placku nechte ve fólii, položte na plastové prkénko a nechte 2 hodiny odpočinout v lednici.
3
Po vyndání z lednice placku poprašte moukou a začněte pomalu rozvalovat.
4
Poté na ni položte formu (kulatý ráfek) a z druhé strany seřízněte těsto kolem dokola zhruba na výšku ráfku.
5
Do pekáčku si připravte pečicí papír a na něj položte ráfek. Abyste do něj mohli těsto přenést, natočte ho na váleček. Přebytek okrajů přehněte přes ráfek, přebytečné těsto kolem ráfku začištěte. Máte-li k dispozici i menší kulaté formy, pak ho stejným způsobem využijte pro zbytek těsta.
6
Těsto v obou formách propíchejte a pečte tzv. naslepo. Uřízněte si obdélník z pečicího papíru, přeložte ho na čtverec, poté na trojúhelník, a ještě jednou na menší trojúhelník. Zkuste, zda se vejde na koláč, případně ho ještě sestřihněte. Těsto zakryjte, zatěžkejte fazolemi nebo cizrnou a pečte při 200 °C asi 12 minut do zlatavé barvy.
7
Po upečení nechte korpus vychladnout i s fazolemi.
8
Mezitím si připravte náplň. Na slunečnicovém oleji orestujte jemně měsíčky cibule, pak přidejte pórek nakrájený na kolečka, brambory na kostičky, hrášek, osolte, opepřete, a nakonec přidejte nasekanou petrželku. Do masové verze můžete použít slaninu nebo uzeného lososa.

RADA: Jak oloupat brambory?

9
Z těsta odstraňte fazole a upečené těsto naplňte připravenou směsí.
10
V závěru si připravte zálivku. Smíchejte žloutky, celé vejce a smetanu. Přidejte muškátový oříšek a dosolte, případně přisypte nastrouhaný parmezán. Promíchejte metličkou a koláč zalijte.
11
Pečte při 170 °C zhruba dalších 25 minut. Servírujte nakrájený na osm dílů, ozdobit můžete ochuceným kozím sýrem a petrželkou.

RADA: Vyzkoušejte také quiche s čedarem a rajčaty.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem

Quiche s jarními cibulkami,…

Quiche s lososem

Quiche s lososem

Quiche s parmskou šunkou

Quiche s parmskou šunkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Hrášek Máslo Muškátový oříšek Pažitka Petrželka Pórek Slunečnicový olej Smetana Sůl Vejce Voda žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

79
Klasické lečo
Klasické lečo
41
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Jahodové řezy se…
16
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz ONLINE: Poslední rozloučení s Jiřím Krampolem (†87)

ONLINE: Poslední rozloučení s Jiřím Krampolem (†87)

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Domácí čokoládové muffiny s karamelovou polevou
Domácí čokoládové muffiny s karamelovou…
Domácí čokoládové pralinky
Domácí čokoládové pralinky
Domácí čokoládový termix
Domácí čokoládový termix
Domácí Gjóza (taštičky)
Domácí Gjóza (taštičky)
Domácí granola
Domácí granola
Domácí granola s mandlemi a medem
Domácí granola s mandlemi a medem
  • Recepty.cz
  • Domácí francouzský quiche
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact