• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová jelítka Goja
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová jelítka Goja

0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg brambory
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks cibule Pokrájené na drobno
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce majoránka sušená majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín na dochucení
    • 1
      sklenice pivo podlévání jelítek při pečení
    • 2
      lžíce sádlo na vymazání pekáče , muže být i olej

Postup přípravy receptu

1
Střívka pečlivě vyčistěte pod tekoucí vodou – i v případě, že jste sehnali už vyčištěná. Běžnější jsou dnes střívka umělá, ale přírodní varianta nemá chybu! Nevyčištěná je třeba řádně vydrhnout solí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory nastrouhejte na hrubším struhadle a nechte chvíli stát. Vylouženou vodu slijte. Osolte, opepřete a vmíchejte mouku, vejce, oloupaný a rozdrcený česnek, cibuli, kmín i majoránku.
3
Pomocí lžičky plňte směsí propláchnutá střívka. Tady rozhodně není na škodu mít co nejpočetnější družinu pomocníků...

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

4
Naplněné střívko zavažte nití nebo upevněte špejlí, podobně jako jitrnice nebo jelítka. Jestli máte zkušenosti ze zabijačky, určitě se vám teď budou hodit.
5
Správná Goja by měla měřit zhruba půl metru a být hezky naducaná. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 C. Jelítka naklaďte na pekáč, podlijte částí piva (nebo pekáč vymažte tukem) a pečte asi 45 minut.

RADA: 5 tipů, jak připravit dokonalý bramborový salát

6
Během pečení podlévejte a potírejte zbylým pivem (pokud jste ho nepoužili, pak tukem). Jelítka můžete během pečení obrátit. Před podáváním je nakrájejte na asi deseticentimetrové kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Bramborové housky

Bramborové housky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Vegetariánské a zdravé Zelenina
Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kmín Majoránka Pepř mletý Pivo Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Karamelový krém

Karamelový krém

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

110
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
107
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
24
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
16
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se špenátem a…
Bramborová hnízda
Bramborová hnízda
Bramborová kaše
Bramborová kaše
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše z pečených brambor
Bramborová kaše z pečených brambor
  • Recepty.cz
  • Bramborová jelítka Goja
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact