• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 89
doba přípravy: 125 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Bavorské vdolky plněné povidly a tvarohem jsou nestárnoucí klasika. Obvykle se smaží o masopustní neděli, ale udělejte si je kdykoliv během roku. Ta chuť stojí za to!

Suroviny

20 porce
    • 21
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 250
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka + na pomoučení
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce tuzemák
    • 1
      ks citronová kůra z půlky citronu
    • olej na smažení
    • 150
      g tvaroh
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • švestková povidla
    • tvrdý tvaroh nastrouhaný

Postup přípravy receptu

1
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přidejte polovinu mléka, lžíci mouky, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat asi 10 minut.

RADA: Merhované koláče s tvarohem a mákem

2
Do mísy robotu dejte změklé máslo, zbylý cukr a ušlehejte světlou pěnu. Vyměňte šlehací metlu za hnětací hák, přidejte vejce, žloutek, tuzemák, citronovou kůru a kvásek. Začněte suroviny pomalu míchat a postupně přidávejte mouku a zbylé mléko. Lehce zvyšte výkon a asi 10 minut zpracovávejte těsto, které by mělo mít hladkou a vláčnou konzistenci. Těsto přendejte do čisté mísy lehce vytřené olejem, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 minut.

RADA: Kvalita mouky

3
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a rozválejte na plát silný asi 1 cm. Sklenkou vykrajujte kolečka o průměru 6-8 cm. Zakryjte je utěrkou a nechte ještě asi 20 minut kynout.

RADA: Aby bábovka nepopraskala

4
V kastrolu rozehřejte zhruba 5 cm vysokou vrstvu oleje. Do každého vdolku udělejte palcem důlek a postupně vdolky vhazujte do rozpáleného oleje důlkem dolů. Jakmile vdolkům zezlátnou okraje, obraťte je. Smažte je postupně v několika dávkách, z každé strany 1-2 minuty a odkládejte na papírovou utěrku.

RADA: Jak na domácí chléb

5
Tvaroh umíchejte s cukrem. Do prohlubní vdolků dejte po lžičce povidel, přidejte kopeček tvarohu a zasypte nastrouhaným tvrdým tvarohem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové vdolky se skořicí

Bramborové vdolky se skořicí

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Svačina Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Švestková povidla tuzemák Tvaroh Tvrdý tvaroh Vejce Žloutek

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

110
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
95
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…
95
Topinamburová polévka s chilli
Topinamburová polévka s…
72
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
63
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Bavorské buchtičky
Bavorské buchtičky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorský knedlík
Bavorský knedlík
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact