• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Snáze vyklopené buchty

Snáze vyklopené buchty

Snáze vyklopené buchty

Když jsou buchty dozlatova upečené, nevyndáme je ihned, naopak, necháme je ještě asi 5 minut ve vychládající troubě. Předejdeme tomu, aby se buchty po vyklopení potrhaly.

Recept na kynuté buchty najdete zde.

Mohlo by vám zachutnat

60 minut
Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme... více o Celer smažený v kořeněné tempuře

80 minut
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Maso nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1,5 cm. Nejprve krájejte takzvaně po vlákně a pak napříč. Pro tuto úpravu, kdy je chuť masa opravdu... více o Gulášová polévka

30 minut
Plněná krkovička

Plněná krkovička

Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme,... více o Plněná krkovička

60 minut
Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, a skořicí. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta... více o Velikonoční muffiny

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Vejce vyšleháme s olejem a cukrem, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakaem (když je příliš husté těsto, tak přidáme horkou vodu po... více o Čokoládový dort V.

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Do vymazaného pekáčku dáme na větší kusy pokrájená rajčata, cukety, papriky, cibuli. Na kolečka pokrájené špekáčky (můžeme oloupat) a pak dále dle... více o Jednoduché lečo z trouby

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a... více o Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

60 minut
Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku, cibuli a anglickou slaninu,... více o Krkovička po cigánsku

15 minut
Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Množství surovin si každý může přizpůsobit podle sebe. Papriky dávám jen asi 1/4 z každé, kuskus "odměřuji" sklenicí (1/3 - 1/2). 1. Na olivovém oleji... více o Kuskus s krabími tyčinkami

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky očistíme, zbavíme semínek a stopek, pokrájíme na nudličky. Rajčata spaříme a oloupeme, buď je pokrájíme nebo je necháme celá. Papriky s... více o Papriky s rajčaty - sterilované

80 minut
Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

//Recept je podle Marie Úlehlové-Tilschové.// ---- Maso pozvolna uvařte ve vývaru doměkka (podle druhu a stáří masa to bude trvat 3/4 hodiny až hodinu... více o Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

75 minut
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Z části vlažného mléka, droždí, trošky cukru a mouky si připravte kvásek. Přidejte jej k mouce se solí a zbylými surovinami a zpracujte na vláčné,... více o Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

10 minut
Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Orestujeme medailonky na oleji, přebytečný olej odlijeme , stačí trochu ať to není moc mastné s výpekem, tak 1 polívková lžíce. Pak do pánvičky s... více o Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Ze čtyř bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao a zlehka vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a vysypané dortové... více o Čokoládový dortík

120 minut
Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Cibuli, česnek a pórek dobře očistěte a nadrobno nakrájejte. Maso očistěte od blan a šlach, nakrájejte ho na kousky, osolte, opepřete a poprašte... více o Hovězí na víně se zeleninou

45 minut
Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Nakrájenou cibuli zpěníme na olivouvém oleji, přidáme nakrájenou cuketu a papriky, osolíme,opepříme, přidáme kari koření a cukr. Mírně osmahneme a pak... více o Cuketa na orientální způsob

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Ledový salát pokrájíme na nudličky, cherry rajčátka přepůlíme, zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou a ochutíme jí solí, pepřem a octem.... více o Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

60 minut
Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Pudink se 2 lžícemi cukru a mlékem připravte podle návodu na obalu a nechte trochu vychladnout. Ušlehejte s jogurtem. Rebarboru nakrájejte na kousky a... více o Drobenkový koláč s rebarborou

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Očištěné fazolky překrojíme. Na pánev dáme polovinu dávky másla, rozehřejeme. Přidáme fazolky a restujeme. Osolíme, okořeníme čerstvě umletým pepřem... více o Fazolové lusky se slaninou

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

**Korpus:** Žloutky si utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vodu, olej, kokos, kakao, mouku a kypřidlo.Řádně promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z... více o Kokosovo-tvarohový sen

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

**Omáčka:** V menším hrnci smícháme všechny přísady, směs přivedeme k varu, chviličku podusíme na mírném plameni, odstavíme a omáčku necháme... více o Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

25 minut
Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme. Oloupanou cibuli také nakrájíme na kolečka a... více o Pečené brambory s cibulí

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Z vepřového boku si připravíme plát masa, který potřeme šlehanou sekanou, položíme vejce, klobásu, papriku (okurku...) a smotáme do rolády, kterou si... více o Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Na drobno nakrájený špek orestujeme na pánvi, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zpěnit a přidáme osolené kuřecí maso nakrájené na nudličky a... více o Kuře s kysanou smetanou

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

V misce se ušlehá mléko s vajíčkem, ve kterém se namáčí veka. Tvaroh se smíchá s cukrem (podle chuti) a rozinkami. Mezitím se uvaří pudink (stačí... více o Žemlovka s tvarohem a jablky

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Toastový chléb rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Utřený česnek smícháme s rozpuštěným máslem. Každý plátek potřeme touto směsí po celé... více o Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Omyté očištěné kuře prosolíme, posypeme sekanými bylinkami a položíme na pekáč vyložený pečícím papírem. Obložíme je oloupanými a nakrájenými brambory... více o Kuře s bramborami pečené v troubě

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Žampionům ukroutíme nožičky, oloupeme hlavičky (nožičky použijeme do jiné krmě, hlavičky do tohoto salátu), nakrájíme na tenké plátky a na troše oleje... více o Žampionový salát pro mlsné

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Na vále uhněteme těsto, tvoříme placičky a klademe na plech. Plech nemusíme vymašťovat, těsto mastné. Pečeme do zlatova. V půli pečení placičky... více o Škvarkové placky rodinné

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme v předehřáté... více o Ořechové řezy ledové - cukroví

15 minut
Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Nastrouhám sýr, přidám pomazánkové máslo, majolku a křen, ten pomazánku ochutí už ji nesolim, ale říkám dát všeho podle množství kolik budete... více o Křenová pomazánka na jednohubky

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Troubu rozpálíme na 200 °C - horkovzdušnou o 20 °C méně. Kapustičky dáme do vařící vody a necháme tak 4 minuty vařit - měly by být téměř uvařené (doba... více o Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Do nastrouhaného sýru přidáme prolisovaný česnek, 1-2 vejce a vše promícháme. Na plátky šunky rozetřeme směs, svineme a obalíme. V oleji do zlatova... více o Plněné šunkové řízečky

Americké hovězí

Americké hovězí

Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso... více o Americké hovězí

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Rozmícháme žloutky s cukrem a mlékem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sních, vmícháme do hmoty. Nakonec vmícháme nastrouhaná... více o Lívanečky s jablky

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a... více o Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Vypracovat těsto a vyválet 4 placky velikosti plechu. Péct na pečícím papíře nebo hodně vymaštěném plechu (papír je lepší). Ušlehat krém ze všech... více o Medové řezy ze 4 placek

90 minut
Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a uprostřed uděláme důlek. Vejce utřeme s třetinou cukru a vanilkovým cukrem a tuto směs nalijeme do... více o Tvarohová štola s rozinkami

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Do listového těsta, které si připravíme stejně jako na klasický štrůdl nastrouháme balkánský sýr a posypeme bohatě pórkem. Zabalíme a vrch pomažeme... více o Balkánský listový závin slaný

45 minut
Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Papriky naskládáme na horkou plotýnku a opečeme nasucho ze všech stran, až se udělají puchýřky. Doporučuji na tuto "akci" nechat papriku celou i se... více o Bulharské papriky s Balkánem

45 minut
Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na na kostky nebo plátky (dle zvyku). Okurku nakrájíme na tenké kolečka, posolíme, necháme pustit šťávu,... více o Rakouský bramborový salát

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Rozmícháme tvaroh, přidáme rozkrájené okurky, cibuli, salám a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme majolku a kdo chce může přidat jogurt. Podáváme s... více o Falešný vlašský salát

90 minut
Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Mleté maso se smíchá s vegetou a tekutou šlehačkou, pořádně se promíchá a nechá se nejméně 24 hodin odležet v chladu. Z tohoto "těsta" se udělají... více o Šlehačková sekaná

60 minut
Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa celá nebo nakrájená na nudličky posolíme a na oleji dáme péci do trouby. Rozmícháme smetanu s hořčicí (dle chuti můžeme přidat pikantní... více o Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Těstoviny uvaříme al dente (na zkousnutí), na oleji osmažíme cibulku a přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a okmínujeme. Smažíme do měkka.... více o Těstoviny se žampiony

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

V masoxu uvaříme nadrobno pokrájené brambory, trošku osolíme. Pak přidáme kysané zelí a nakrájenou klobásku, zamícháme a přidáme přibližně 4 bobkové... více o Rychlá zelňačka

90 minut
Máslová vánočka

Máslová vánočka

Droždí rozmícháme se lžící cukru, dvěma lžícemi mouky a trochou vlažného mléka a necháme na teplém místě vykynout. Změklé máslo napěníme s cukrem,... více o Máslová vánočka

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Václavky nakrájíme na větší kusy a propláchneme je ve vodě. Na oleji osmažíme jemně nakrájené cibule a zasypeme paprikou a kmínem. Přisypeme houby a... více o Václavkový guláš

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Nahrubo nastrouháme sýr, salám a cibuli, přidáme hořčici a jedno vejce. Směsí potřeme plátky veky, přitiskneme druhým plátkem a obalíme ve vejci a... více o Rychlá večeře

60 minut
Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená... více o Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

227
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
96
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…
75
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro…
63
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
54
Tatarský biftek
Tatarský biftek

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Na horách: Sexy Krejčíková, strašidlo Toulová i Pomeje s nebezpečným výstřihem

Módní policie z premiéry filmu Na horách: Sexy Krejčíková, strašidlo Toulová i Pomeje s nebezpečným výstřihem

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Vítězka Zrádců Nicole: Svlékli ji donaha!

Vítězka Zrádců Nicole: Svlékli ji donaha!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Snáze vyklopené buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact