• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Snáze vyklopené buchty

Snáze vyklopené buchty

Snáze vyklopené buchty

Když jsou buchty dozlatova upečené, nevyndáme je ihned, naopak, necháme je ještě asi 5 minut ve vychládající troubě. Předejdeme tomu, aby se buchty po vyklopení potrhaly.

Recept na kynuté buchty najdete zde.

Mohlo by vám zachutnat

45 minut
Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného... více o Dušené vepřové maso s kedlubnou

30 minut
Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Polovinu chia semínek, polovinu kokosového mléka, po lžíci vody a javorového sirupu a kakao smíchejte dohromady. Dno sklenic vyložte nakrájeným... více o Puding s chia semínky a pomerančem

50 minut
Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a následně přidáme cukr a opět mixujeme. Podle chuti můžeme také přidat strouhaný kokos. Směsí naplníme cukrářský sáček a... více o Sněhové pusinky II.

30 minut
Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme brambory na kostky. Omyté vložíme do hrnce, který do poloviny naplníme vodou. Dáme na plotnu na nejvyšší... více o Jihočeská kulajda od maminky

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili... více o Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

30 minut
Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Nejprve uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr. Následně dáme vychladnout. Připravíme si listové těsto, které rozválíme. Následně... více o Pudinkové šátečky

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí pokrájíme na slabé nudličky a rozdělíme do dvou misek. Olej dobře promícháme společně s vodou, medem, hořčicí, octem a solí a nudličky... více o Pekingské zelí se zálivkou / salát

30 minut
Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Brokolici si nachystáme na růžičky, dáme vařit do osolené vody a vaříme do měkka. Těstoviny (nejlépe široké nudle - tagliatelle) uvaříme dle návodu.... více o Brokolicové tagliatelle

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Brambory pro dva oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme. Libovolnou, námi oblíbenou sezónní zeleninu (fazolky, papriky, cukety.... více o Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

15 minut
Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Oloupanou uvařenou řepu nastrouháme do mísy na jemném struhadle společně s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pak už jen vmícháme... více o Česneková pomazánka z červené řepy

15 minut
Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Máslo vyšleháme, až změkne, pokud se lepí na stěny, tak stírámě gumovou stěrkou. Přidáme cukr a šleháme do pěny,... více o Čokoládové muffiny s banánem

40 minut
Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Tento recept jsem vytvořila asi ze dvou různých receptů a s vlastní fantazií. Jelikož poslední dobou používám hodně ovesné vločky a snažím se jíst... více o Jednoduché ovesné sušenky

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Uvedené množství je na velký hluboký plech. Na dort s průměrem cca 25 cm stačí poloviční množství. Plech vyložíme pečícím papírem a z uvedených... více o Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme, okmínujeme a dáme ho do zapékací mísy k pokrájené cibuli a nasekanému česneku. Promícháme, zaklopíme a pečeme... více o Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu,... více o Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

30 minut
Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

V osolené vodě uvařte 500 g těstovin. Po uvaření je vložte do mísy a ochlaďte studenou vodou. Proceděné těstoviny smíchejte s 1 polévkovou lžicí... více o Řecký těstovinový salát

30 minut
Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Vše smícháme dohromady a uděláme kuličky, na plechu přitlačit vidličkou a péct na 180°C max. 15 minut (já pekla 12 minut). Je to velmi jednoduché a... více o Špaldové sušenky bez cukru

20 minut
Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Filety z lososa omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Lososa obalíme v sezamu a dáme jej smažit do horkovzdušné trouby nebo konvektomatu na... více o Losos v sezamové krustě

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Rozmixujeme led, Baileys, kávu, mléko a cukr. Důkladně promíchejte a nalijte do vysokých skleniček. Přidejte šlehačku a posypte čokoládovými hoblinami... více o Ledové latte s Baileys

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Do mísy jsem si oddělila žloutky, které jsem si vymíchala se skleničkou cukru do pěny. Poté jsem přimíchala skleničku oleje a skleničku mléka. Poté... více o Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce (stačí 1-2 minuty) povařit do osolené vroucí vody s citronovou šťávou. Pak scedíme a květákem naplníme... více o Květák - nakládaný, sterilovaný

60 minut
Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní... více o Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Do kastrolu dáme osmažit pokrájenou cibuli a slaninu, na kterou vložíme osmažit ze všech stran dozlatova nasolené a opepřené hovězí maso. Podlijeme ho... více o Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

60 minut
Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Rozehřejte ve velkém hrnci olej a osmažte na něm chilli papričky. Vyjměte je a v oleji orestujte nakrájené šalotky, česnek a petržel. Přidejte... více o Severoafrická cizrnová polévka

20 minut
Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, aby jsme se zbavili... více o Osvěžující rybízové želé

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Kotlety můžeme použít i s kostí. Jemně je naklepeme a potřeme utřeným česnekem se solí, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc uležet v chladu.... více o Vepřové kotlety se špekáčkem

15 minut
Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Růžičky a tenké košťálky brokolice nakrájíme na malé kousky a podusíme ji na minimálním množství vody cca 10 minut tak, aby byla měkká ale ne... více o Těstoviny s brokolicí raz dva

35 minut
Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

**Bramborové placky:** Z prolisovaných brambor, mouky, soli a mléka zpracujte tužší těsto. Vytvarujte je jako šišku, odkrajujte z ní kousky,... více o Bramborové placky se špenátovým nákypem

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Plechovky ponoříme do hrnce s vodou a 2 hodiny vaříme. AŽ PO ÚPLNÉM VYCHLADNUTÍ OTEVŘEME. Zkaramelizované mléko smícháme s neoslazeným pudinkem... více o Výborný karamelový likér

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí prsa nařežeme na řízky priměřené tloušťky. Zlehka vyklepeme z jedné strany. Osolíme mírně, opepříme, přidáme tymian – vše z obou stran řízků.... více o Kuřecí kapsa First class

50 minut
Smažené cibulky

Smažené cibulky

Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka tak 5 - 7 cm tlusté. Vejce rozšleháme s mlékem a troškou soli, přidáme sýr a mouku podle hustoty tak, aby... více o Smažené cibulky

35 minut
Dort od lenocha

Dort od lenocha

Nejprve si ušleháme dle návodu čokoládový krém, kterým budeme mazat vrstvy korpusu(prodejce - Kaufland). Korpusy vyndáme z obalu, každý plát pomažeme... více o Dort od lenocha

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Pokrájené zelí dáme do kastrolu společně s jablky, cibulí, cukrem, octem, sádlem, solí a pepřem. Dobře promícháme, přilijeme vodu a přivedeme do varu.... více o Červené zelí II.

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z pálivých... více o Pikantní pečené kuře na rajčatech

90 minut
Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Bůček a salám nakrájíme na velmi malé kostičky, přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme. Vzniklou směsí naplníme střeva a pevně zavážeme... více o Bůčková pochoutka

Košovská specialita

Košovská specialita

Maso omyjeme. Asi 2 cm plátky karé zlehka naklepeme a nakrájíme z nich 1/2 cm silné a 4 cm dlouhé nudličky. Vložíme je do nádoby, osolíme, opepříme a... více o Košovská specialita

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Na polovinu plechu dáme papír na pečení, vymažeme a vysypeme. Špenát jemně posekáme a smícháme se žloutky, sněhem z bílků, moukou, utřeným česnekem a... více o Slavnostní špenátová roláda s lososem

30 minut
Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Z mléka, cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí ho smícháme s moukou, tukem, vejcem, solí a vypracujeme tužší těsto. Dáme na půl... více o Domácí rohlíčky

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Vařené brambory ještě hodně teplé rozmačkáme, vsypeme nadrobno nakrájenou syrovou cibulku, přidáme majolku (skutečně do teplých brambor), sůl, trochu... více o Bramborová pomazánka II.

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Česnek utřeme se solí, přidáme zázvor, chilli a olej. Oloupanou hrušku rozmixujeme, přidáme sojovku a česnekovou směs. Nalejeme víno, přidáme cukr a... více o Bůček pro správné chlapy

Plněné langoše

Plněné langoše

Do vody zamícháme droždí, sůl, cukr a necháme vzejít kvásek. Pak vlít do mouky s octem. Propracujeme a necháme kynout. Po vykynutí uždibujeme kousky,... více o Plněné langoše

50 minut
Plněné kokosky

Plněné kokosky

Bílky se ušlehají s cukrem do hustého sněhu (trošku cukru si nechte na smíchání s kokosem) Do sněhu se přimíchá kokos s troškou cukru. Ze sněhové... více o Plněné kokosky

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Kakaové: moučkový cukr, heru vyšleháme, přidáme kakao, prášek do pečiva, mouku a trochu vody tak, aby těsto nebylo řídké. Vlijeme na vymazaný a... více o Tvarohová buchta tříbarevná

Cookies II.

Cookies II.

Všechny přísady uhněteme šlehačem s metlami na kynuté těsto. Na plech tvoříme kopečky, pečeme ve střední troubě 10-15 minut. Jsou hotové, když zrůžoví... více o Cookies II.

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocci: uvaříme dle postupu nebo v případě, že jsme nesehnali polotovar, připravíme z haluškového těsta malé nočky a dle návodu uvaříme. <BR>Omáčka:... více o Gnocchi se špenátovou omáčkou

30 minut
Dort od krtka

Dort od krtka

Na piškot šleháme tuk, cukr a žloutky, přidáme kakao, čokoládu, mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný bílkový sníh. Těsto... více o Dort od krtka

75 minut
Františky

Františky

Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady... více o Františky

10 minut
Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Křidélka namočíme do směsi a necháme v chladu 24 hodin odležet. Křídla pak pečeme nebo grilujeme.... více o Grilovaná křidélka v jogurtu

Boršč

Boršč

Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.... více o Boršč

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Opereme a osušíme tymián. Snítku necháme na ozdobení, zbylý nasekáme. Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme doměkka. Červené zelí... více o Kuřecí prsíčka se zelím

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

541
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
60
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
52
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
45
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
45
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Mareš za Hezuckým v nemocnici: Mlčeli jsme a přitulili se

Mareš za Hezuckým v nemocnici: Mlčeli jsme a přitulili se

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Snáze vyklopené buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact