Jestliže nám do oběda zbyde trochu smažené ryby, připravíme z ní chutnou a lehkou polévku k večeři. Osmahneme a vodou s instantním rybím vývarem zalijeme polévkovou zeleninu. Přidáme kousky masa a polévka je hotová.
Recept na rybí polévku najdete tady.
Cibuli pokrájíme na klínky a na sádle či oleji osmažíme jen lehce dozlatova, pak přidáme na hranolky nebo kostičky pokrájenou slaninu a dále smažíme... více o Krkovička po maďarsku
Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně s vejci a vanilkou. Vmíchejte mouku a kůru. Těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky. Těsto rozdělte na 10 dílů... více o Čokoládové tartaletky
Meruňky vypeckujte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, zázvor a jablka nastrouhejte nahrubo. Chilli papričky nakrájejte nahrubo.... více o Meruňkové čatní s cibulí
Olivový olej smíchejte s drcenými stroužky česneku, hrstí petrželky, tymiánem, rozmarýnem, špetkou soli a 1 lžičky pepře. Kuřeti na několika místech... více o Kuře v solné krustě
Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta. Jogurt smíchejte se vším kořením, rýžovou moukou, zázvorem a česnekem. Pokud není jogurt moc kyselý,... více o Kuře „65“
Máslo s oběma druhy cukru rozpustíme ve vodní lázni a za občasného míchání necháme vychladnout. Pak do směsi přidáme salko a kokos, důkladně... více o Rafaelo se salkem
Omytá vychladlá rajčata pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný česnek (1 - 2 stroužky), na menší kousky nesekanou nebo... více o Rajčatový salát s balkánským sýrem
Na jemně pokrájeném špeku necháme osmažit drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme směs libovolně zvolené, drobně pokrájené, spíše chutí výraznější... více o Houskové uzenářské knedlíky
Špek s velkou oloupanou cibulí pokrájíme na drobno a společně osmažíme dorůžova. Přidáme vypraný pokrájený špenát nebo přisypeme mražený, dochutíme... více o Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance a potom ve vajíčku. Osmažíme na pánvičce na větším stupni. Řízečky poté klademe na... více o Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků. Brambory uvařte... více o Steak Chateaubriand
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché ingredience smícháme a poté... více o Perník s čokoládou a kokosem
Listové těsto vyválíme a dáme na plech s pečícím papírem. Brokolici povaříme a poté na těsto položíme na růžičky rozebranou brokolici, posypeme... více o Brokolicový koláč z listového těsta
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2... více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme zbytek piškot (strouhanky), které... více o "Hned" jablečný (hruškový) koláč
Do mísy dáme mouky, cukry a sůl, promícháme, uděláme do středu důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem (jen částí), trochu... více o Vdolky s jablečným rozvarem
Veškeré ingredience na litou buchtu, kromě ovoce, smícháme hromady a vypracujeme na tekuté těsto, které nalijeme do vymazaného pekáče. Povrch buchty... více o Litá buchta
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme... více o Kynuté knedlíky plněné masem
Pomeranč oloupeme a pokrájíme na kousky. Fenykl očistíme a pokrájíme na slabé nudličky. Obojí dáme do mísy a opepříme. Olej, šťávu a sůl vyšleháme v... více o Fenyklový salát s pomerančem
Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh. Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a... více o Dunajské vlny s třešněmi
Očistíme si a na drobné plátky nakrájíme jablička, do nichž zamícháme skořicový cukr a popř. ještě cukr dle chuti, přidáme 1/2 balíčku mandlí. Do... více o Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vejce si dáme do misky, osolíme, přidáme parmezan a vidličkou jemně... více o Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky
Na troše oleje necháme za stálého míchání rozpustit kvasnice. Přidáme k nim lžíci strouhanky a jedno vejce a za stálého míchání vytvoříme smaženici,... více o Kvasnicová polévka se zeleninou
Fazole si namočíme na 2 hodiny do studené vody (1 litr) s kořením, pak je uvaříme do měkka, před koncem vaření je osolíme. K fazolím přidáme mouku s... více o Fazolová polévka na kyselo
Olivy nakrájíme na menší kousky, česnek prolisujeme. Lučinu (tvaroh) s tukem vymícháme do hladka. Přidáme olivy s česnekem a bylinkami, promícháme,... více o Olivová pomazánka
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru, van.cukrem a lžící horké vody do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme pevný sníh. Obě hmoty propojíme a... více o Roláda s nugátovým krémem
Ingredience: Na těsto zaděláme a necháme kynout min. hodinu. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme kousíčky těsta a klademe na vymaštěný plech (1dávka... více o Dukátové buchtičky "mňam"
Z ingrediencí na těsto si vypracujeme hladké nelepivé těsto, které si dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Pak z něj vyválíme plát, kterým vyložíme dno i... více o Tvarohový dortík
Kuřecí prsa nařežeme na řízky priměřené tloušťky. Zlehka vyklepeme z jedné strany. Osolíme mírně, opepříme, přidáme tymian – vše z obou stran řízků.... více o Kuřecí kapsa First class
Do pekáčku dáme vrstvu na kolečka nakrájných brambor, na ně vrstvu koleček cibule, na ně rozprostřeme naklepané kuřecí řízečky. Na maso natřeme cca... více o Kuřecí prsíčka v tatarce
Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat... více o Marcipán ze sušeného mléka
Namočené fazole uvařit. Ve velké míse smíchat zálivku - olej, drobné kostičky cibule, utřený česnek, sůl a pepř. Nešetřit příliš solí ani pepřem. Do... více o Fazolový salát univerzál
Ze všech surovin na těsto uděláme drobenku. Polovinu nasypeme do vymazané, nebo papírem vyložené dortové formy a přitlačíme. Pak uvaříme klasický... více o Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
V malé míse rozmícháme kvasnice, cukr a 50 ml teplého mléka. Promícháme, až se vše rozpustí. Zakryjeme čistou utěrkou a necháme odpočnout 15 minut. Ve... více o Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli popřípadně najemno česnek, osmažíme do růžova, přidáme najemno pórek, restujeme, přidáme... více o Čočka žravka
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, ochutíme octem a olejem, opepříme a osolíme a necháme vychladit. Podáváme k masu.... více o Babiččin bramborový salát
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Tvaroh rozetřeme s mlékem, vejci, nadrobno nakrájenou šunkou, přidáme petrželku (lze i... více o Brambory s tvarohem
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce... více o Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostky, osmahneme na tuku, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí pepřem, česnekem a dle chuti chilli.... více o Pikantní fazole
Všechno nakrájíme na kostičky a zamícháme majonézu. Dle chuti lze dosolit či dokořenit. Rychlé, jednoduché, chutné.... více o Šopský salát jinak
V čisté nádobě nejlépe z varného skla přivedeme vodu do varu, přidáme propláchnuté šípky a 5-10 minut povaříme. Před koncem varu osladíme a necháme 10... více o Čaj ze sušených šípků
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku, ušlehaný sníh z bílků a sekané ořechy. Krém: šlehačku ušleháme se ztužovačem.... více o Moučník alá tiramisu
Z uvedených přísad smícháme těsto (třeba ve šlehači nebo hnětači). Z těsta vyválíme rohlíčky a zploštíme je - lepší ale je těsto rozválet a vykrájet... více o Pařížské rohlíčky II.
Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou... více o Hovězí na houbách II.
Zpracujeme na vále v těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem, obrácenou vařečkou apod.) a upečeme v mírně... více o Zamilovaná očka
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, mouku, sníh z bílků. Pečeme 7 minut při 200 °C, na vymazaném a vysypaném plechu. Po... více o Kiwi řezy
Všechny přísady nastrouháme nebo umeleme. Namažeme na chlebíčky a zdobíme plátky zeleniny (rajčata, paprika, ředkvičky).... více o Pomazánka na chlebíčky
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami, sekanými... více o Tvarohový závin
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Nasekanou cibuli zesklovatíme na rozehřátém margarínu. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s cibulí,... více o Krůta po americku
Opranou rýži přes noc namočíme. Cibuli pokrájíme na kostičky, hlívu na plátky a obojí osmahneme na oleji, po chvilce přidáme kousky další zeleninu.... více o Zeleninové rizoto