Pokud máte rádi chuť kávy i v moučnících, ať už v těstu nebo krému, příště ji před přidáním k ostatním ingrediencím krátce nahřejte, její aroma se "rozvine" a bude voňavější.
Báječně chutná třeba jednoduchý máslový krém, na jehož přípravu potřebujete jen máslo, trochu moučkového cukru a mletou kávu. Příprava je snadná. Máslo nechte povolit, utřete ho s cukrem do hladka a nakonec vmíchejte kávu. Vynikající krém se hodí do dortů, řezů, na cupcaky, ale i na promazání vánočního cukroví. Nebojte se ale mletou kávu přidat i do těsta, skvělá je například kávová bábovka.
Vyzkoušejte luxusní kávovo-ořechové řezy. Recept na ně najdete ZDE.
Na rozpuštěném másle si necháme osmažit na nudličky pokrájenou debrecínku, na kolečka pokrájený pórek a na drobno pokrájenou papriku. Po osmažení... více o Debrecínská polévka se zeleninou
Dáme vařit brambory ve slupce. Necháme vařit tak aby byly na zkus. Nesmí být moc měkké, kvůli dopékaní v troubě. Mezi tím co se brambory vaří, si... více o Francouzské brambory
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s... více o Proužky portobello ve strouhance
Prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlata, přidáme nakrájené žampiony. Do orestované zeleniny, přidáme na... více o Kuřecí prsa na žampionech s rýží
Řízky připravíme klasicky jak jsme zvyklí. Pokrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Následně řízky... více o Máslové řízky - sváteční
Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny... více o Dušená kapusta se slaninou
Žampiony pokrájíme podle toho, jak je máme velké: na půlky, čtvrtky nebo měsíčky. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájené... více o Jednoduchá žampionová směs
Rozdrtíme sušenky, promícháme je s rozpuštěným máslem, vložíme do dortové formy, vytvarujeme korpus (udusáme hrníčkem) a necháme v lednici 20 minut... více o Dort z OREO sušenek
Korpus: cukry vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý... více o Borůvkový dort
Základem receptu na pomalu dušené kuře, které můžeme připravovat i v hrnci TAJINE, je maso zbavené kůže, ale použít můžeme i maso králičí nebo krůtí,... více o Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Na pánvi si zahřejte olej a přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer, za stálého míchání (6 minut) počkejte, dokud zelenina nezměkne. Přilijte víno a... více o Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou
Na rozpálené pánvi s troškou oleje si zprudka (nerozdusit!) osmažíme pokrájenou cuketu, cibuli a papriku dozlatova, kterou na závěr smažení ochutíme... více o Bezmasá (nejen) zeleninová směs
Řepu oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Z jablka vykrojíme jádřinec a pokrájíme jej. Pomeranč oloupeme na dužinu a vyřízneme filety. Jahody... více o Smoothie z červené řepy
Na kousku másla (olej) osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli se slaninou. Přidáme trochu roztopit pokrájený sýr, vejce (2-3, dle velikosti),... více o Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
- všechny suroviny mimo houskových kostiček vložíme do pekárny (nejdříve tekuté ingredience, dále ostatní) a zapneme program "Těsto" \\ - zpočátku... více o Houskový knedlík z domácí pekárny
Masovou konzervu dáme do misky, vidličkou rozmačkáme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, okurky (kápii), nastrouhaný česnek (jemně) a vejce (hrubě),... více o Pomazánka z "vepřovky"
Na korpus potřebujeme: * Vejce, horká voda, moučkový cukr, olej, hladká mouka, prášek do pečiva * Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky smícháme s... více o Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Sardinky necháme okapat a dáme do misky. Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme k sardinkám. Do misky dáme ještě cottage sýr, hořčici, osolíme, opepříme a... více o Cottage sardinky - pomazánka
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle... více o Bramboráky (křupavé)
Nakrájíme si malou cibuli nadrobno, kuřecí prsa na kostičky, okořeníme, osolíme, můžeme přidat kurkumu a dáme smažit. Mezitím si připravíme salát.... více o Zeleninový salát s kuřecím masem
Veškeré uvedené ingredience si připravíme hodinu až dvě před samotným pečením, aby získaly pokojovou teplotu. Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v... více o Cheesecake čokoládový
Všechny přísady promíchejte v šejkru. Koktejl podávejte ve vydlabaných ananasech, vždy na drceném ledu. //**Know-how:** Koktejl, který je typicky... více o Koktejl Mai-Tai
Změklé máslo, med, kokos a Piknik v míse promícháme (nejlépe šlehačem) a poté podle hustoty těsta přidáváme rozdrcené piškoty. Pak už ručně, jelikož... více o "Piknik" medové kuličky - kokosové
Množství surovin záleží na počtu strávníků Maso naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při smažení, osolíme, opepříme a osmažíme z obou... více o Přírodní plátek se šunkou a žampiony
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu, do hrnce si dáme spěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek, malinko osolíme, opepříme a... více o Rychlé fazolové lečo
Necháme vzejít kvásek : vlažné mléko, droždí, cukr. Kvásek smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme hladké těsto. Necháme cca 90 minut kynout... více o Vdolky - rozpeky
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus, pak scedíme. Rajčátka, papriku, česnek i olivy pokrájíme, smícháme s těstovinami, ochutíme... více o Bezmasé zapečené těstoviny s olivami
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme rozmačkaný zralý banán, rozpuštěný tuk, nasekanou čokoládu, mouku s kypřidlem a nakonec sníh z bílků.... více o Banánovo-čokoládový hřbet
Cibuli, česnek a pórek dobře očistěte a nadrobno nakrájejte. Maso očistěte od blan a šlach, nakrájejte ho na kousky, osolte, opepřete a poprašte... více o Hovězí na víně se zeleninou
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažte dozlatova na oleji. Přesuňte do mísy, vmíchejte vypeckované rozpůlené olivy, strouhaný sýr, lehce ušlehaná vejce... více o Quiche s cibulí a olivami
Z masa nakrájíme plátky, které na stranách nařízneme, naklepeme ale nesolíme. V misce řádně rozmícháme vejce, škrob, zakysanou smetanu a v této... více o Řízky v zakysané smetaně
Jahody omyjte, zbavte stopek a překrojte na polovinu. Promíchejte s cukrem v misce a nechte asi 1/2 hodiny stát, až jahody pustí šťávu. Vymačkejte... více o Ovocný koktejl
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme moučkový cukr a dál šleháme nad parou do zhoustnutí. Nádobu z horké vodní lázně odstavíme a šleháme, dokud... více o Sněhové pusinky
Množství surovin záleží na počtu strávníků a Vaší chuti. Na lžíci sádla si osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli. Nakrouhané zelí dáme na cibuli,... více o Široké nudle se slaninou a zelím
Vše smíchat dohromady a vlít do formy. Péci podle typu trouby. Pekla jsem při 170 °C asi 3/4 hodiny. Recept není originální, je z kalendáře, ale nám... více o Kelímková bábovka z jogurtu
Připravíme těstíčko z jemně nastrouhané brambory, česneku, majoránky, soli pepře, lžíce strouhanky, 2 lžic hladké mouky a 2 vajec jako na bramborák.... více o Kuřecí řízky Ondráš
Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na kolečka, cibuli a dáme na rozehřátou pánev. Mícháme a restujeme chvíli a trochu podlijeme a mícháme, až do sklovata... více o Smaženice z ředkviček
Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky, spolu s na kostičky... více o Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Do mouky vmícháme prášek do pečiva, kakao a cukr, přidáme rozšlehaná vejce, změklý tuk a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do utěrky a dáme do... více o Ovocno-tvarohový koláč
Ušleháme 4 vejce s cukrem, postupně na střídačku opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem, ořechy, prášek do pečiva a olej s vodou. Pečeme při 150... více o Řezy Pribiňáček
Piškoty natřeme marmeládou, po dvou slepíme k sobě a vyložíme jimi dortovou formu, piškoty ještě lehce pokropíme ovocnou šťávou (případně rumem či... více o Cuketový dort
Maso osolíme, okmínujeme a dáme na rozpálený olej opéci. Opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.... více o Dušené vepřové v zelí
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku rohlíku položíme rozpůlenou... více o Párky v rohlíku trochu jinak
Mám super osvědčený recept na MAFÍNKY: 2 hrnky hladké mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, vanilkový cukr, špetka soli, 2 lžičky prdopeč (prášek do pečiva)... více o Mufínky
Z těsta umícháme těsto a upečeme asi 12 tenkých palačinek, které necháme vychladnout. Špenát dáme vařit do malého množství mléka a asi po 20 minutách... více o Špenátové palačinky zapečené
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, mírně z nich vymačkáme šťávu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, sůl, koření a... více o Pravý upírský bramborák
Panenku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do rozehřátého oleje. Opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Nakrájíme... více o Medailonky s brokolicí a nivou
Všechnu zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky, čekanku posekáme na proužky. Na talíři zeleninu obložíme plátky ryby a podáváme s tmavým... více o Zeleninový salát s lososem
Šlehačku ušleháme a smícháme s tvarohem. Dochutíme pepřem a solí. Přidáme bylinky a promícháme. Je to výborný doplněk k zelenině.... více o Jemná tvarohová pomazánka
Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Našleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přiléváme 3-4 lžíce vařící vody a šleháme do husté pěny. Z... více o Jemný ovocný dezert