• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak smažit koblihy a vdolky

Jak smažit koblihy a vdolky

Jak smažit koblihy a vdolky

Máte rádi koblihy, šišky obalené ve skořicovém cukru, vdolečky a další sladké smažené dobroty z kynutého těsta? Těm domácím se nic nevyrovná. Receptů najdete na internetu stovky, hodit se vám ale budou tipy a triky, jak je správně osmažit, aby se nespálily na povrchu a uvnitř nezůstaly syrové, a byly nádherně zlatavé.

1. S tukem nešetřete! Důležité je, aby pečivo z kynutého těsta plavalo a nedotýkalo se dna hrnce. Nejlepší pro smažení je sádlo nebo přepuštěné máslo, použít můžete ale i rostlinný olej, který vydrží i vysoké teploty a nepřepaluje se. Ideální je například řepkový, který má navíc neutrální chuť.

2. Tuk nechte rozpálit tak akorát. Ve studeném oleji by těsto nasáklo tukem a koblihy, vdolky či jiné pečivo by nevyběhly, pokud ho ale rozehřejete až moc, mohly by se vám spálit na povrchu a uvnitř zůstat syrové. Důležité je vkládat do tuku pečivo po částech a to tak, aby plavalo v jedné vrstvě.

Recepty na domácí koblížky, které se vám budou rozplývat na jazyku, najdete ZDE.

3. měli záruku krásně kulatých a nadýchaných koblížků nebo vdolků, je nutné pánev nebo kastrol hned po vložení koblih zakrýt pokličkou, která zajistí, že se koblihy rychle zespodu zasmaží a uprostřed se nafouknou. Asi po dvou až třech minutách pokličku odendejte a koblihy opatrně otočte. Nikdy do nich během smažení nepíchejte, aby vám nesplaskly.

4. Po usmažení každé porce odstraňte z hrnce zbytky těsta, jinak tuk zhořkne, nebo se spálené kousky nalepí na další pečivo. Usmažené dobroty vyndejte na rozloženou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk a nechte vychladnout. Pak je buď obalte v cukru se skořicí nebo třeba naplňte džemem nebo oříškovo-čokoládovou pomazánkou.

Znáte churos? Dozlatova osmažená, krásně křupavá dobrota, vonící po skořici, chutná prostě božsky. Recept na ně najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

30 minut
Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

Máslo nechte rozpustit, smíchejte ho se studeným mlékem a rozšlehanými vejci. Postupně přimíchávejte mouku, prášek do pečiva, sůl a studenou perlivou... více o Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

20 minut
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na... více o Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

15 minut
Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Do mixéru dejte všechny ingredience na základ a mixujte, dokud nevznikne konzistence pasty. Přesuňte ji na hluboký plech vyložený pečicím papírem,... více o Kokosové řezy s citronem

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše. Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte... více o Smetanové fleky se zelím

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Korpus: cukry vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý... více o Borůvkový dort

60 minut
Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme hrášek, nasekaný česnek a krátce také na másle osmažíme. Pak odebereme cca 50 gramů hrášku... více o Hrášková polévka se slaninou

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Korpus: vejce, kefír, cukr, olej, kakao, mouku a kypřidla dáme do mísy a vše dobře vyšleháme na hladké těsto, které nalijeme do vymazaného a moukou... více o Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

25 minut
Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Všechny složky kromě bílků smícháme do hladkého těsta. Ušleháme bílky do tuha a jemně promícháme těsto.Pečeme ve vaflovači přibližně 2-3 minuty do... více o Lehké a křupavé vafle

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňky drobně pokrájíme a dáme do hrnce, přidáme 100 ml vody, zasypeme cukrem a za stálého míchání necháme meruňky rozvařit doměkka (můžeme... více o Meruňkový dort (řez) - nepečený

60 minut
Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na sníh. Do žloutků přidáme tvaroh a prášek na pečení a šlehačem důkladně vymícháme. Přidáme otruby, bylinky a... více o Bylinkový chléb (DUKAN)

10 minut
Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Vše důkladně promícháme a vložíme na několik hodin do ledničky.... více o Nutela (DUKAN)

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne uvařte na skus (//al dente//). Slijte tuňáka, kukuřici, salát opláchněte a rukama natrhejte na menší kousky. Smíchejte s těstovinami, jogurtem,... více o Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Smíchejte ocet s mlékem a nechte "kysnout" asi 5 minut. Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a dobře smíchejte. Přidejte... více o Nadýchané americké lívance

20 minut
Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Vývar přiveďte k varu. Vložte do něj maso pokrájené na nudličky, houby (pokud máte sušené, aspoň hodinu předem je namočte) a povařte mírným varem asi... více o Thajská kuřecí polévka

15 minut
Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Kuskus nechte nabobtnat ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu (obvykle tak 3 minuty stačí). Pažitku propláchněte a nakrájejte na kousky.... více o Omeleta s kuskusem

15 minut
Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno. Cibuli dáme do misky, přisypeme sýr, přidáme majonézu (Poličanku) a... více o Sýrová pomazánka Eli

30 minut
Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

1) Troubu předehřejte na 200 °C. Třetinu těsta vyválejte na pomoučněné ploše na rozměr 15x30 cm, zbytek dejte zpět do lednice. Vyválené těsto přeneste... více o Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso si připravíme dle návodu, jen do vývaru navíc přidáme rozmáčknutý česnek. Po uvaření maso necháme okapat, česnek vyndáme, maso pokapeme... více o Sojové maso se zeleninou

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Z mouky, cukru, skořice, soli, vejce a rozpuštěného másla uděláme rukou v míse těsto, které je trochu podobné lineckému. Asi třetinu těsta odebereme a... více o Rybízový koláč podle paní Mixové

45 minut
Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Z jednoho dobře omytého citronu nastrouháme kůru na jemno(ne bílou část-je hořká). Ze tří citronů vymačkáme šťávu. Máslo rozpustíme ve vodní lázni s... více o Citronový krém s tvarohem

10 minut
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Když je čokoláda rozpuštěná přidáme smetanu, amaretto a podle chuti nutellu. Ovoce ... více o Čokoládové fondue

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, pak k ní přidáme slaninu a také orestujeme. Přidáme zelí, cukr, sůl a pepř dle chuti,... více o Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Veganský perník

Veganský perník

Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek do perníku, cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmíchejte mléko, banán, olej (použila jsem... více o Veganský perník

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

**Špecle:** Vejce si rozšleháme se špetkou soli, přidáme vodu, přisypáváme mouku a mícháme. Mouky přidáme tolik, aby nám vzniklo těstíčko husté tak,... více o Špecle se slaninou a žampiony

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit s kmínem do osolené vody (cca 1,5 litru) doměkka. Houby pokrájíme a podusíme na másle s petrželkou, pak dáme... více o Houbová polévka se zakysanou smetanou

30 minut
Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Jáhly propereme v horké vodě, dáme vařit do osoleného mléka, až do zhoustnutí (cca 20min) Mezitím si utřeme žloutky s cukrem, sníh s bílků a vše... více o Jahelníkový nákyp

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme do hrnce, přidáme celou oloupanou cibuli, omyté maso, přisypeme koření, vše zalijeme vodou, do které rozdrobíme... více o Krůtí nudlová polévka

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Cibulku na proužky osmahneme, přidáme cukr a necháme zrůžovět, osolíme, opepříme, přidáme maso a osmahneme zprudka do běla. Přidáme cuketu na proužky... více o Kuřecí směs s cuketou

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Kostky brambor a šalotky povaříme v osolené vodě. Po 8 minutách doplníme růžičky brokolice a dovaříme. Vývar slijeme, přidáme máslo, necháme lehce... více o Bramborové pyré s brokolicí

Trubičky

Trubičky

Z přísad vymísíme těsto a necháme v chladu 3 hodiny odstát. Potom vyválíme a vykrajujeme kolečka s průměrem asi 6 cm. Při střední teplotě postupně... více o Trubičky

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Na nálev smícháme ve velké míse všechny uvedené suroviny. Sýry pokrájíme na kostky a opatrně "přehodíme v nálevu". Přendáme do zavařovací sklenice s... více o Nakládané sýry - směs

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Na rozpáleném sádle smažit nakrájenou cibuli (V-krouhač) do zlatova, přidat papriku (nespálit!), překrojené žaludky, sůl, česnek, kmín, pepř,... více o Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přidáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší... více o Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...

Kachna na medu

Kachna na medu

Očištěnou kachnu zevnitř nasolíme a zvenku natřeme směsí umíchanou ze sojové omáčky, medu, zázvoru a poloviny bílého vína. Uložíme na chladné místo a... více o Kachna na medu

Krabí tyčinky na kari s rýží

Krabí tyčinky na kari s rýží

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažím na pánvi, přidám na kostičky nakrájené krabí tyčinky a orestuji. Osolím, opepřím, přidám kari a zaleji smetanou.... více o Krabí tyčinky na kari s rýží

15 minut
Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Do nastruhané mrkve dat tavený sýr, vajíčko najemno, přidat majolku a tatarku (nemusí být). Namazat na veku.... více o Mrkvová pomazánka II.

20 minut
Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku, promícháme. Vsypeme nakrájené brambory,... více o Brambory na paprice jako příloha

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Náplň: všechny suroviny kromě bílků se smíchají šlehačem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do náplně. Těsto: v míse promícháme suroviny,... více o Linecký tvarohový koláč

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Ti, co majú pekárnu vědí, že první se dává tekutina a potom následují všechny sypké ingredience. Slunečnice, sezam, lněné semínko se dává ihned,... více o Výživný chléb pro domácí pekárnu

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Všechny suroviny, kromě posypu, vložíme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Zapneme na program Těsto. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou... více o Pletýnky, uzly

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Rýži uvaříme v osolené vodě. Mezitím si připravíme kuřecí maso. Řízky omyjeme, lehce osušíme v utěrce a nakrájíme na kostičky. Na pánvičce na trošce... více o Smetanové kuřecí kousky s rýží

60 minut
Maminčino kuře

Maminčino kuře

Celé kuře očistíme, opláchneme a rozčtvrtíme. Posypeme grilovacím kořením, špetkou soli a pepře. Vložíme do pekáčku, podlejeme trochou vody a dáme... více o Maminčino kuře

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Rohlíky nakrájím na kolečka a rozmočím v menším množství mléka. Játra buď nakrájím na malé kostičky, nebo umelu. Cibuli nakrájím nadrobno a osmažím do... více o Játrová nádivka na pekáč

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Nastrouháme cuketu, přidáme vejce, cukr + vanilkový cukr, olej a zamícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva. Vše promícháme a nalijeme... více o Cuketo-kokosový zákusek

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na... více o Králík - slintající soused

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Kvalitní zelená rajčata nakrájíme na plátky. Půlku cukru s troškou vody rozvaříme, přidáme ocet a do vroucího roztoku vkládáme po částech rajčata.... více o Zelená rajčata

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Na vále vypracujeme těsto a rozdělíne na polovinu. Vyválíme plát (já raději postupně vtláčím na plech), přeneseme na vymazaný plech. Pokryjeme náplní,... více o Jablkový koláč od Alice

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Máslo našleháme s cukrem a postupně přidáváme vejce. Poté přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamylem a skořicí. Těsto dáme do vymazané a vysypané... více o Rebarborový koláč

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a silně z obou stran potřeme hořčicí. Na oleji osmahneme dozlatova na kroužky nakrájenou cibuli (hodně - cibule nám... více o Falešné španělské ptáčky

30 minut
Holandské řízky

Holandské řízky

Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet v chladničce. Do odleželého... více o Holandské řízky

Doporučujeme

30 minut
Dýňový krém s pistáciemi

Dýňový krém s pistáciemi

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Poslední sledované recepty

47
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
32
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
32
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku
32
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
30
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení

Zajímavé články

TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit perníčky: S našimi tipy to zvládne i začátečník!
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit…
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové rohlíčky a linecké až po nepečené kuličky
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků…
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka:…
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
AHA.cz Patrika už nic nebolí, špitla Hezucká a Mareš přesouvá koncerty

Patrika už nic nebolí, špitla Hezucká a Mareš přesouvá koncerty

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Blesk pro ženy Nerozlučná dvojice Hezucký a Mareš: Jaký byl příběh přátelství, které vydrželo od začátku až do konce?

Nerozlučná dvojice Hezucký a Mareš: Jaký byl příběh přátelství, které vydrželo od začátku až do konce?

Ženy.cz Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Blesk.cz Soud Noskové s expartnerem kvůli násilí: Zarážející svědectví jeptišky! Která mu dříve pomáhala

Soud Noskové s expartnerem kvůli násilí: Zarážející svědectví jeptišky! Která mu dříve pomáhala

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na prosinec: Koho čeká měsíc plný smůly a koho zasáhne zrada blízké osoby?

Výklad karet Lenormand na prosinec: Koho čeká měsíc plný smůly a koho zasáhne zrada blízké osoby?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak smažit koblihy a vdolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact