• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na výborné ražniči?

Jak na výborné ražniči?

Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
Jak na výborné ražniči?
4fotografie

Pokrm původem z Balkánu u nás rychle zdomácněl. Maso napíchané na špejli nebo kovové jehle, proložené dalšími chutnými surovinami, má každý rád. Jak ale ražniči připravit tak, aby bylo chutné a maso křehké a šťavnaté?

Maxi špízy

Ražniči děláme výhradně z nejjakostnějších druhů masa, které nepotřebují příliš dlouhý čas na tepelnou úpravu. Obvykle jsou to kvalitní části vepřového – nejlépe vepřová panenka, kýta, ale můžeme použít i vepřovou plec nebo krkovici. Vhodnou alternativou je také hovězí svíčková nebo maso z kuřecích nebo krůtích prsíček.

Maso nakrájíme ostrým nožem přes vlákno nejprve na silnější plátky, které následně nakrájíme na proužky a nakonec na kostky. Můžeme je také jemně naklepat hřbetem ruky. Tyto malé kousky masa osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Pak maso začneme napichovat na jehlu nebo na špejli.

Kousky masa můžete střídat s cibulí, slaninou či s nějakou jinou uzeninou. Pro hezké barvy můžeme použít také na proužky nakrájenou zeleninovou papriku, cuketu nebo rajčata. Takto připravené ražniči můžete rychle opéci na oleji nebo rovnou vložit na pečící plech, vymaštěný olejem. Aby se maso příliš rychle nevysušovalo, přikryjte plech alobalem. Pečte půl hodiny na 180 stupňů, poté sundejte alobalem a dopékejte asi 10 minut, aby se maso z povrchu ogrilovalo. Podávejte s brambory nebo s chlebem.

Recept na vynikající špízy se svěží bramborovým salátem najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

15 minut
Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Avokádo rozřízněte napůl, odstraňte pecku a vyjměte dužinu. Tu společně s ostatními ingrediencemi rozmixujte dohladka. Pokud by byla konzistence... více o Avokádové lanýže

15 minut
Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Vychlazenou okurku oloupeme do mísy, ale pokud je čerstvá se svěží slupkou, loupat se ani nemusí a můžeme ji nastrouhat i s ní. Okurku v míse ochutíme... více o Okurkový salát s Kyškou

60 minut
Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Remosku můžeme vyložit pečícím papírem, na který nalijeme cca 4 lžíce oleje nebo budeme kuličky z kynutého těsta vkládat rovnou do remosky s olejem. ... více o Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

105 minut
Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Namelte maso. Smíchejte ho s uvařenou rýží, vejcem, jednou hrstí nadrceného tymiánu, osolte a opepřete. Mezitím očistěte papriky od jádřinců a naplňte... více o Plněné papriky s knedlíkem

45 minut
brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

1, Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak i rajče, papriku si nakrájíme na kostičky a cibuli na tenké proužky, pokud chceme,... více o brambory v alobalu se zakysanou smetanou

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem... více o Kompot z hroznového vína

20 minut
Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Do hrnce namočíme na 3 minuty rýžové nudle, které si nejlépe nalámeme na malé kousky. Poté tu samou vodu osolíme a v té samé vodě nudle vaříme 2-3... více o Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

60 minut
Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme.... více o Bramboráky se slaninou

15 minut
Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Nejprve si připravíme větší misku, na kterou dáme síto. Do síta rozprostřeme čistou utěrku. V druhé misce si smícháme 2 bílé jogurty (2 x 500 ml) a... více o Domácí bylinková lučina

20 minut
Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Vejce s cukrem ušleháme. Přidáme tvaroh a mouku a znovu prošleháme. Podle potřeby pak přidáme mléko a usmažíme. Vyjde na cca 30 menších lívanečků.... více o Tvarohové lívance

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Na talíř si rozprostřeme pečící papír, na který dáme trochu dál od sebe špejle. Do kastrůlku si dáme 4 lžíce cukru a zahřejeme. Až se cukr rozpustí,... více o Barevná karamelová lízátka

45 minut
Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Jeste teple oloupane brambory nakrajime do misky na kolecka pridame i cibulku nakrajenou na jemne kosticky. Pridame hortici a zalejeme vyvarem, vse... více o Německý bramborový salát

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Sušenky rozemelte, přidejte rozpuštěné máslo a řádně promíchejte. Směs dejte do skleniček (paňákové i větší) asi v 1,5-2 cm vrstvě a upěchujte. Dejte... více o Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Korpus: Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh... více o Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na... více o Kokosovo-tvarohová roláda

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou,... více o Kořeněné chipsy z hlívy

20 minut
Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

* cibuli nakrájíme najemno a dáme do misky * maso nakrájíme na kostičky, smícháme s cibulí a přidáme koření * na rozpálené pánvi orestujeme maso s... více o Rychlá tortilla

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Mouku, cukry, prášek do pečiva, mák, skořici a citronovou kůru smícháme v míse. Přidáme olej, mléko, vejce a řádně promícháme. Těsto nalijeme na plech... více o Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka... více o Kynutý švestkový závin (štrůdl)

60 minut
Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Osmažíme slaninu na pánvi a necháme vypustit tuk. Slaninu vyndáme a nakrájíme na kostičky. Přidáme osolené a opepřené maso na plátky, 2 nakrájené... více o Fazolky s vepřovou panenkou

180 minut
Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

**Krok 1: Zkaramelizujte kondenzované mléko** \\ Naplňte hrnec ze tří čtvrtin vodou a začněte vodu vařit. Jakmile se začne vařit, vložte uzavřenou... více o Banoffee irský koláč

30 minut
Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Oloupané brambory pokrájíme a společně s hráškem dáme vařit doměkka, vodu trochu osolíme. Po uvaření scedíme, k bramborám a hrášku přidáme dle chuti... více o Bramborovo-hrášková kaše

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme změklé máslo, pomerančovou kůru, kakao a mouku s kypřidlem. Nakonec pomerančovou šťávu - množství... více o Kokosovo-pomerančový koláč

30 minut
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a... více o Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Dietní buchta

Dietní buchta

Tvaroh dáme do nějaké nádoby, ve které budeme později vše mixovat.Přidáme banán, lžíci kakaa, kypřící prášek a vejce. Vše rozmixujeme. Poté pridáme 2... více o Dietní buchta

45 minut
Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Cibuli si nasekáme nadrobno. Růžičkovou kapustu zbavíme svrchních zvadlých listů a omyjeme. Plec očistíme a nakrájíme na kostky. Kapustu uvaříme... více o Růžičková kapusta po indicku

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a olej. Nachystáme si mouku a... více o Piškot s meruňkami a želatinou

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně... více o Uruguayský hovězí rib-eye steak

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Dno pekáčku pokapeme olivovým olejem, naskládáme tenčí plátky brambor, pokapeme olejem, osolíme. Na brambory naklademe plátky ryby, můžeme jemně... více o Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Na pečícím papíře si rozválíme listové těsto a vložíme do dortové formy nebo pekáče. Po celé ploše naukládáme podélně rozpůlené banány (řeznou stranou... více o Skrytý banánový koláč

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý tuk, tvaroh, mouku a prášek do... více o Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr nebo aroma, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na stejně velké kousky,... více o Bramborové placky s povidly a mákem

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a nasolíme, pak je potřeme rozetřeným (nastrouhaným... více o Sedlácké karé (kotleta) - minutka

40 minut
Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Cibuli pokrájenou najemno si orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme pokrájenou zauzenou šunku nebo šunkový salám a ještě chvilku orestujeme. Těstoviny... více o Šunkofleky-klouzáky

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme propasírovaná... více o Jednoduché lečo po našem

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Tyčinku Margot nastrouháme nahrubo. Vyšleháme vejce (celá) s cukrem, šlehačkou, olejem a solí, přidáme nastrouhanou Margotku, kakao a rum (nemusí být)... více o Bábovka MARGOT

60 minut
Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme... více o Bavorské vdolky z domácí pekárny

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku smíchanou s prškem do pečiva. Vylijeme... více o Jahodové pokušení

40 minut
Koláčky

Koláčky

Z teplého mléka cukru a droždí se udělá kvásek. Pak se přidají žloutky, olej, špetka soli a hladká mouka. Těsto se pořádně vypracuje a ihned se z nich... více o Koláčky

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z pálivých... více o Pikantní pečené kuře na rajčatech

45 minut
Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila. Až... více o Krémová květáková polévka

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Do hrnce dáme maso a halali a vodu uvaříme. Potom maso vyjmeme, zahustíme smetanou a hladkou moukou. Vedle na pánvi z cca půl hrnku cukru uděláme... více o Jednoduchá svíčková

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Cukr necháme zkaramelizovat na pánvi. Hrušky rozpůlíme a vyndáme jádřinec a položíme na karamel dolíčkem dolů. Posypeme vanilkovým cukrem, můžeme... více o Karamelové hrušky

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku s práškem a pomleté ořechy. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme. 100 g práškového cukru... více o Rybízový koláč IV.

90 minut
Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Vejce, žloutky, cukr a máslo ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme do hladka. Pokud je těsto tužší, přidejte trochu horké vody.... více o Žluté řezy se sněhem

50 minut
Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povaři. Poté omáčku osladíme a... více o Rajská omáčka II.

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme na kostičky nakrájený pórek a zamícháme zakysanou smetanu.... více o Šťouchané brambory II.

60 minut
Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu opékáme, až je maso měkké.... více o Vepřová kýta Ježibaba

Halušky

Halušky

Z mouky, vajec, mléka a špetky soli vypracujeme těsto. Mícháme tak dlouho, až se začnou tvořit vzduchové bublinky. Necháme 15 minut odpočinout. Hotové... více o Halušky

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Připravené krevety potřeme ze všech stran česnekem. Poté obalíme v těstíčku připraveném z hladké mouky a vejce. Smažíme a ihned podáváme.... více o Krevety v těstíčku

Doporučujeme

40 minut
Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

48
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
45
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
43
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
36
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
33
Turecká vejce
Turecká vejce

Zajímavé články

Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
AHA.cz Český slavík: Krajčo přišel v »županu«, Grossová přiznala rozchod

Český slavík: Krajčo přišel v »županu«, Grossová přiznala rozchod

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Slavík zveřejnil hlasy fanoušků: Mezi Noidem a Ztraceným to těsné nebylo!

Slavík zveřejnil hlasy fanoušků: Mezi Noidem a Ztraceným to těsné nebylo!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na výborné ražniči?
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact