• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na silný a čirý vývar

Jak na silný a čirý vývar

Jak na silný a čirý vývar

Kosti, maso nebo odřezky vkládáme vždy do studené a dostatečně osolené vody, tak dojde k lepšímu vyvaření chuťových a výživných látek. Ideální je mít na vaření vývaru dostatek času, protože by se měl vařit velmi zvolna, tak aby odspodu hrnce probublávaly jen malé bublinky. Silný, klokotavý var nám vývar zakalí a ztratíme důležité vitamíny. Pokud se na začátku varu vytvoří na vývaru šedohnědá pěna, lžící ji posbíráme, při dalším vaření by se nám rozpadla na drobounké kousky a vývar zakalila. Chceme-li zesílit vývar, přidáme maso nasekané na drobné kousky. Při scezování vývaru používáme husté sítko. Pokud chceme mít zcela čistý bujón, použijeme pro cezení husté plátýnko a ještě předtím posbíráme naběračkou vyvařený tuk. Tuk z vývaru nejlépe stáhneme po zchlazení.

Recept na pravý domácí vývar s knedlíčky najdete zde. 

Mohlo by vám zachutnat

40 minut
Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Mrkev nastrouháme do mísy, přidáme mleté ořechy, cukr, skořici, vanilkové aroma nebo čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti, vejce, olej,... více o Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

Dáme vařit brambory ve slupce. Necháme vařit tak aby byly na zkus. Nesmí být moc měkké, kvůli dopékaní v troubě. Mezi tím co se brambory vaří, si... více o Francouzské brambory

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

Šalotky orestujte na rozehřátém oleji, přidejte na menší kostičky nakrájenou slaninu, zprudka orestujte. Přisypte rajčata s chilli papričkami a 5... více o Červené špagety

10 minut
Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Omyté ovoce rozdělte, část si nechte na ozdobu a zbytek vložte do úzké a hluboké nádoby. Přidejte jahodovou marmeládu, šťávu z citronu a sirup z agáve... více o Domácí ovocná limonáda

10 minut
Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkev si oškrábeme a na struhadle ji nastouháme najemno. Banán nakrájíme na kolečka a přidáme k nastrouhané mrkvi. Přilijeme džus a vše důkladně... více o Mrkvovo-banánové smoothie

5 minut
Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

1) Vezmete si jednu velkou misku ,dáte do ní 3 hrnky hladké mouky přidejte do misky 1 vejce. 2)Míchejte misku z ingrediencemi a pomalu do ní lite 4... více o Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

30 minut
Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Tvaroh dohladka prošlehejte s vejci a vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva, nakonec nahrubo nastrouhané jablko. Uhněťte hladké těsto a nechte... více o Tvarohové koblížky s jablky

30 minut
Pohankové lívance

Pohankové lívance

Vejce prošlehejte s mlékem a cukrem, pak vmíchejte mouku. Těsto nechte alespoň 10 minut odstát. Přidejte lžíci mouky prosetou s práškem do pečiva. V... více o Pohankové lívance

60 minut
Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

1. Všechny ingredience kromě oleje smícháme. Vznikne řídké těsto. 2. Sběračku těsta smažíme na oleji (na fotografii jsou lívance). 3. Podáváme se... více o Babiččiny palačinky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, paprikou (cca 1 lžíce), kmínem (1 lžička) a smícháme s pokrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Zalijeme pivem... více o Pivní výpečky s bramborovými noky

45 minut
Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Vše smícháme, vylijeme na plech a pečeme na 180 st v horkovzdušné troubě po dobu 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme a ideálně dáme vychladit do... více o Cuketová buchta ala brownies

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky.... více o Přírodní maso se žampionovým přelivem

60 minut
Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Den před pečením si připravíme základ na náplň: smícháme jeden velký tučný jogurt a jednu velkou zakysanou smetanu, nalijeme do cedníku vyloženého... více o Cheesecake z domácí lučiny

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Očištěný patizon pokrájíme na hranolky, které na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova. Po osmažení přidáme pokrájenou papriku, cuketu a... více o Patizonová směs - bezmasá

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Listové těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na pomoučněném stole na dva obdélníkové pláty. Na střed každého plátu naneseme polovinu... více o Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

80 minut
Luxusní punčák

Luxusní punčák

Upečte piškotový korpus. Existuje spousta rad i různých receptů - pokusím se tedy něco shrnout a napsat, jak jsem to dělala já (a povedlo se to).... více o Luxusní punčák

20 minut
Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Uvařená vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozšleháme tyč. mixérem s pomazánkovým máslem a tav. sýrem, bílky nastrouháme na jemném struhadle a... více o Jemná vajíčková pomazánka

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Zaděláme kynuté těsto a po prvním vykynutí ještě jednou podebereme měchačkou, aby lehce spadlo a dáme znovu nakynout. Pak si těsto nakrájíme na stejné... více o Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

45 minut
Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji umačkáme (i do okrajů), zbytek... více o Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Množství surovin záleží na počtu strávníků Maso naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při smažení, osolíme, opepříme a osmažíme z obou... více o Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Brambory oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme do máslem vymazané zapékací mísy, osolíme. Maso naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a... více o Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

60 minut
Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Celý kus masa očistíme, řádně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ho orestujeme ze všech stran dozlatova, s otáčením nepospícháme, počkáme až... více o Vepřové na zelenině

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Omytý angrešt s rybízem dáme do kastrolu a 1 dcl vařící vody a pod pokličkou zvolna rozdusíme za občasného promíchání. Pak přes cedník propasírujeme,... více o Angreštový pudink s černým rybízem

35 minut
Thajská polévka

Thajská polévka

Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte... více o Thajská polévka

40 minut
Měsíční krajina

Měsíční krajina

Vyšleháme 4 celá vajíčka, přidáme moučkový cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme do trouby... více o Měsíční krajina

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny,pak vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto vlijeme a rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme... více o Oříškovo-nugátová roláda

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Nové brambory necháme se slupkou,staré můžeme oloupat. Uvařené menší brambory opečeme na přepuštěném másle dozlatova, přidáme očištěný, osušený... více o Špenátové brambory - příloha

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý tuk, tvaroh, mouku a prášek do... více o Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

15 minut
Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K... více o Gnocchi s tuňákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr nebo aroma, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na stejně velké kousky,... více o Bramborové placky s povidly a mákem

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka. Přilijeme na vymazaný a vysypaný malý... více o Perník s jablky 2

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Množství surovin záleží na počtu strávníků. Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si pokrájíme na nudličky (kostičky),... více o Myslivecká směs

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny stát, aby pusila šťáva. Pak je... více o Borůvkový (višňový) likér

Karamelový dort

Karamelový dort

Krystalový cukr rozehřejeme v kastrůlku se silnějším dnem na karamel, zalijeme horkou vodou (pozor prská) a necháme rozvařit. Žloutky s moučkovým... více o Karamelový dort

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Žloutky utřít s cukrem, přidat olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec sníh z bílků. Péct na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem při... více o Nebeská Máňa

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Z mouky, tuku, cukru a žloutku zpracujeme těsto a necháme 1/2 hod. odpočinout v chladnu. Potom na pomoučeném vále vyválíme do tenka, kulatou formičkou... více o Ovocné košíčky II.

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a pečeme na plechu vyloženém pomaštěným papírem. Upečený a vychladlý plát potřeme... více o Balkánské řezy II.

30 minut
Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Brambory nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Mažeme na topinky nebo tousty.... více o Tatarská pomazánka na topinky

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Ingredince vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku velká, barva kůrky střední (pekárna Vega, Eta Sympatic... více o Kefírový chléb

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Příprava: Třešně omyjte, osušte, zbavte pecek. Do mísy dejte tvaroh, mléko, pudinkový prášek, vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu a 2 žloutky.... více o Tvarohový koláč s třešněmi

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Změklé máslo (ale ne zahřáté, těsto by bylo tuhé), citrónovou kůru a studené mléko vmícháme do mouky, ale nehněteme. Těsto necháme v chladu asi 20... více o Třešňový koláč

30 minut
Zavařená kapie

Zavařená kapie

Do láhve dáme 1 lžíci oleje, poskládáme očištěné, na poloviny rozkrájené papriky (těsně, aby se jich vešlo co nejvíc), vršky paprik dáme navrch.... více o Zavařená kapie

60 minut
Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme do zlatova. Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které osolíme a okořeníme, přidáme sojovou omáčku a... více o Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na másle až zesklovatí. Zalijeme vařící vodou a přidáme bujónovou kostku, vaříme, až je cibule hodně... více o Smetanová cibulačka

30 minut
Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Rozšleháme vejce se škrobem, kus zmrzliny v něm obalíme, vytvarujeme, obalíme v kokosu, znovu obalíme v těstíčku a opět v kokosu. Až máme obalené... více o Smažená zmrzlina

Pepřový dip

Pepřový dip

Víno promícháme s cukrem a svaříme. Do vařícího nasypeme pepř a odstavíme z ohně. Necháme vychladnout. Potom vmícháme do jogurtu zároveň s ostatním... více o Pepřový dip

Zavináče

Zavináče

Sledě zalijeme studenou vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu 2x vyměníme. Poté ryby vyjmeme, odřízneme hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme... více o Zavináče

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Očištěné papriky zbavíme vršků a jemně vydlabeme vnitřek. Nastrouhaný sýr smícháme s vejcem a nasekanou patrželkou a lusky touto směsí naplníme. Potom... více o Papriky plněné sýrem

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, sůl, po částech mouku společně s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce.... více o Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Plátky masa omyjeme a očistíme od blanek a tuku. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. V hlubokém talíři rozkvedláme... více o Vídeňský řízek

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

77
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
69
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
65
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
63
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
40
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Zdraví Kate v epicentru pozornosti: Lži z paláce?

Zdraví Kate v epicentru pozornosti: Lži z paláce?

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Saša Rašilov ve filmu Na horách slézal hory v Himálaji: Výšková nemoc! Za co děkoval Blesku?

Saša Rašilov ve filmu Na horách slézal hory v Himálaji: Výšková nemoc! Za co děkoval Blesku?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na silný a čirý vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact