• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na silný a čirý vývar

Jak na silný a čirý vývar

Jak na silný a čirý vývar

Kosti, maso nebo odřezky vkládáme vždy do studené a dostatečně osolené vody, tak dojde k lepšímu vyvaření chuťových a výživných látek. Ideální je mít na vaření vývaru dostatek času, protože by se měl vařit velmi zvolna, tak aby odspodu hrnce probublávaly jen malé bublinky. Silný, klokotavý var nám vývar zakalí a ztratíme důležité vitamíny. Pokud se na začátku varu vytvoří na vývaru šedohnědá pěna, lžící ji posbíráme, při dalším vaření by se nám rozpadla na drobounké kousky a vývar zakalila. Chceme-li zesílit vývar, přidáme maso nasekané na drobné kousky. Při scezování vývaru používáme husté sítko. Pokud chceme mít zcela čistý bujón, použijeme pro cezení husté plátýnko a ještě předtím posbíráme naběračkou vyvařený tuk. Tuk z vývaru nejlépe stáhneme po zchlazení.

Recept na pravý domácí vývar s knedlíčky najdete zde. 

Mohlo by vám zachutnat

35 minut
Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Z mouky, mléka, vejce a soli umícháme řidší těsto. Pak přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a pořádně promícháme. Těsto můžeme klidně připravovat... více o Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

75 minut
Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Troubu rozehřejte na 180 °C. Čokoládu rozpusťte. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Po jednom zašlehejte žloutky o pokojové teplotě.... více o Třešňový dort s mákem

30 minut
Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Kuřecí maso pokrájíme na menší kostky nebo slabší nudličky, které osolíme a opepříme. V pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme za občasného... více o Tortilla s kuřecím masem a špenátem

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Obě formy vyložte pečicím papírem a lehce je vymažte máslem. Vyšlehejte žloutky s cukrem do nadýchané světlé pěny, vmíchejte mák. V další míse... více o Makový dort s malinami

50 minut
Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří.... více o Jahodový džem podle Dity P.

30 minut
Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Řepu si omyjeme (neokrajujeme) a dáme vařit. Vaříme přibližně 15-20 minut. Bulvy necháme vychladnout, okrájíme slupku a nastrouháme najemno. Vymačkáme... více o Pomazánka z červené řepy I.

30 minut
Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Tvaroh dohladka prošlehejte s vejci a vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva, nakonec nahrubo nastrouhané jablko. Uhněťte hladké těsto a nechte... více o Tvarohové koblížky s jablky

Banánové smoothie s avokádem

Banánové smoothie s avokádem

Z vyzrálého avokáda vydlabeme dužinu, zralý banán oloupeme, přelomíme na třetiny a dáme všechno do mixéru. Přidáme jogurt, pomerančový džus, med, olej... více o Banánové smoothie s avokádem

65 minut
Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Mouku prosejte. Udělejte důlek a do něj dejte citronovou kůru, sůl, cukr, na kostky nakrájené máslo, vejce, žloutek, smetanu a rum. Uhněťte těsto.... více o Hasenöhrl (zaječí uši)

120 minut
Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Nejdříve si v míse smícháme mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, vlažnou vodu a po... více o Narozeninový dort s "marcipánem"

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Acidofilní mléko smícháme s vejcem, cukrem, solí, moukou a vše vymícháme v hladké řidší těstíčko, které se nám bude dobře rozlévat po rozpálené pánvi... více o Jemné palačinky z acidofilního mléka

15 minut
Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Recept je pro menší plech. Vše naházíme na hromádku do misky, pořádně ručně promícháme. Poté vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a necháme odstát!... více o Perník s mřížkou

60 minut
Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Z mouky, cukru a mléka uděláme kvásek a necháme ho asi 15 minut vzejít, poté ho smícháme se zbylými surovinami a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto... více o Francouzský máslový koláč Chinois

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka... více o Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Maso naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení nekroutilo, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové... více o Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

40 minut
Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Těstoviny uvaříme dle návodu a zcedíme. Do mísy nakrájíme zeleninu, eidam na kostičky, smícháme s těstovinami. Přidáme pokrájená vajíčka uvařená... více o Výborný těstovinový salát s vejcem

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme změklé máslo, pomerančovou kůru, kakao a mouku s kypřidlem. Nakonec pomerančovou šťávu - množství... více o Kokosovo-pomerančový koláč

30 minut
Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Těstíčko: Máslo a vodu se solí uvedeme v hrnci k varu, pak za stálého míchání vsypeme všechnu mouku a budeme míchat tak dlouho, dokud nebude těsto... více o Bochánky z odpalovaného těsta

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Množství záleží na počtu strávníků. Cuketu (nejlépe mladou, bez semínek, kterou není nutné loupat) pokrájíme na půlcentimetrové plátky a těsně před... více o Cuketové plátky v pivním těstíčku

60 minut
Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní... více o Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

90 minut
Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Vymažu zapékací misku (pekáč) sádlem. Nakrájím oloupané syrové brambory na plátečky (tenčí plátky) a vsypu je do misky (pekáče). Přidám trochu soli,... více o Kotlety na šlehačce

10 minut
Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Čínské zelí a cibuli nakrájíme na drobno, dáme do větší mísy, přidáme všechny ingredience a pořádně promícháme. Podáváme vychlazené buď samostatně,... více o Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

45 minut
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl... více o Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Čočku namočíme do studené vody na 2 hodiny nabobtnat, pak společně s oloupanou mrkví uvaříme v osolené vodě s tymiánem a rozmarýnem doměkka (mrkev... více o Čočka netradičně

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Náplň: žloutky vyšleháme s cukrem krupicí a půlkou vanilkového cukru do pěny, vmícháme ořechy, mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Listové těsto... více o Ořechový štrůdl (závin)

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Cukety omyjeme,konce odkrojíme,nakrájíme na plátky a minutu povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, dáme do mísy, osolíme, opepříme a... více o Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Do každé bagety uděláme shora podélný hluboký zářez,opatrně je rozevřeme a na řezu potřeme slabě máslem. Pak do zářezu vložíme plátky hermelínu a... více o Zapečené plněné bagety

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Mouku si nasypeme do mísy, uděláme důlek, přidáme droždí, cukr, část mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vypracujeme... více o Škvarkové tyčinky

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

**Těsto:** Ušlehat zvlášť sníh z bílků a zvlášť žloutky s cukrem. Do žloutků přidat horkou vodu a olej. Po zhoustnutí přidat směs mouky, prášek do... více o Řezy s vaječným likérem

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Celá vejce s cukrem šleháme 20 minut, poté malým pramínkem opatrně vléváme rozpuštěné máslo za stálého mixování. Nakonec zamícháme mouku, vylijeme na... více o Naše vynikající bublanina

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy a do druhé poloviny vmícháme 3... více o Bábovka s kysanou smetanou

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Syrové a vařené brambory nastrouháme, přidáme vajíčko, mouku, sůl a olej, řádně promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Namočenýma rukama... více o Bavorský knedlík

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Špek nakrájíme na malé kostičky, až se vypeče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme koření, orestujeme maso, zeleninu a... více o Svratecký guláš

30 minut
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Napařenou brokolici rozmixujeme, smícháme se sojovou tatarskou omáčkou, na jemno nakrájenou cibulkou a ochutíme solčankou. Tatarku a solčanku koupime... více o Brokolicová pomazánka

50 minut
Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do... více o Medové perníčky hned k jídlu

30 minut
Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře... více o Čevabčiči na chorvatský způsob

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky ... více o Zelný salát III.

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a po chvíli z ní vymačkáme vodu, co to jde. Mrkev nastrouháme najemno. Obojí zeleniny pak bude zhruba stejné... více o Placičky z cukety a mrkve

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání... více o Rizoto z mletého masa

15 minut
Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Všechny ingrediencie dobře promícháme a dáme odstát do chladničky. Mažeme na chléb nebo bagetu a ozdobíme zeleninou.... více o Sýrová pomazánka s česnekem II.

20 minut
Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto a tvarujeme z něj šišky, které vaříme ve vodě. Vařené bramborové šišky posypeme... více o Bramborové šišky s mákem

30 minut
Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, na másle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku, přidáme maso, sůl a kari koření. Když maso pustí šťávu, přidáme... více o Kuřecí na smetaně s ananasem

30 minut
Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Bramborovou kaši smícháme s vejcem, hrubou moukou a osolíme. Vypracujeme těsto jako na bramborové knedlíky (pokud budeme chtít knedlíky, vytvoříme... více o Šišky z bramborové kaše

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Vejce uvaříme natvrdo. Na kousku másla rozpustíme droždí a mícháme, dokud zase trochu nezhoustne (doporučuji teflonové nádobí), pak odstavíme -... více o Drožďová pomazánka - úplně jinak

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a na velmi malém plaménku uvaříme doměkka. Čtvrt hodiny před koncem varu přidáme koření a zeleninu. Měkké... více o Hovězí polévka s masem - dietní

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Oloupaná vejce nakrájíme na kostičky, omyté ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli nakrájíme najemno, jogurt rozmícháme s tvarohem a... více o Jarní pomazánka

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Panenku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do rozehřátého oleje. Opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Nakrájíme... více o Medailonky s brokolicí a nivou

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek II.

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme,... více o Florentský telecí řízek

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Potom přidáme vlažné mléko a polovinu mouky. Do druhé poloviny mouky zamícháme prášek do pečiva... více o Mramorová bábovka

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

112
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
87
Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne
80
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
77
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
77
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Na horách: Sexy Krejčíková, strašidlo Toulová i Pomeje s nebezpečným výstřihem

Módní policie z premiéry filmu Na horách: Sexy Krejčíková, strašidlo Toulová i Pomeje s nebezpečným výstřihem

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Už zítra v Blesku Magazín s prvním TV programem na celé svátky! Recepty Josefa Maršálka na cukroví

Už zítra v Blesku Magazín s prvním TV programem na celé svátky! Recepty Josefa Maršálka na cukroví

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na silný a čirý vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact