• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Přílohy, pečivo a luštěniny

Recepty na přílohy, pečivo a luštěniny – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na přílohy, pečivo a luštěniny – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Přílohy k pokrmům mají hned několik funkcí. Zelenina má často úkol zpestření nebo odlehčení pokrmu. Pečivo spíše přikusujeme pro větší zasycení, ať už se jedná o polévku či maso. Některé kombinace příloh jsou zažité, například není zvykem konzumovat svíčkovou s těstovinami. Přesto však někdo takovou kombinaci uvádí.

Nejčastěji se jako příloha podávají těstoviny, rýže, brambory nebo knedlíky. Všechny tyto přílohy lze připravit v mnoha variantách více či méně zdravých – záleží na konkrétním receptu.

Stále více získávají na oblibě dříve spíše neznámé přílohy jako je kuskus, bulgur nebo quinoa. Také se častěji setkáváme s luštěninou coby přílohou. Mezi přílohy můžeme okrajově zařadit i saláty, které jsou oblíbení například k masu. Jako příloha mohou sloužit i houby.

Brambory Knedlíky Rýže Luštěniny Noky Kuskus Bulgur Quinoa Housky a rohlíky Chléb & placky
40 minut
Gnocchi Quattro Formaggi

Gnocchi Quattro Formaggi

Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku.... více o Gnocchi Quattro Formaggi

Ghí bhát - rýžový pilaf s máslem

Ghí bhát - rýžový pilaf s máslem

Rýži propláchnu na cedníku pod vodou, zaleju studenou vodou a nechám máčet 30 minut. Poté scedit. V kastrolu zahřeju ghí na střední teplotu. Přidám... více o Ghí bhát - rýžový pilaf s máslem

60 minut
Bramborky  "dobrota"

Bramborky "dobrota"

Brambory uvařím ve slupce. Nechám vychladnout a poté oloupu. Zatímco jsem vařila brambory, nakrájela jsem si na drobnější kostky obyčejnou slaninu,... více o Bramborky "dobrota"

Nashvillská zelenina

Nashvillská zelenina

Do hlubšího hrnce si položíme pařáček a přidáme vodu (pouze pod pařáček). Na pařáček naskládáme menší květák rozdělený na růžičky, cukety pokrájené na... více o Nashvillská zelenina

Orient rýže

Orient rýže

V hrnci přivedeme k varu vodu s vývarem, osolíme. Přidáme rýži a zamícháme. Přikryjeme a vaříme za občasného promíchání téměř doměkka. Odstavíme z... více o Orient rýže

Zapečené brambory s česnekovou omáčkou

Zapečené brambory s česnekovou omáčkou

**Nejprve si připravíme omáčku:** Na másle si necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, kterou pak zaprášíme moukou, zamícháme a přilejeme za stálého... více o Zapečené brambory s česnekovou omáčkou

Marinované okurky

Marinované okurky

V misce dobře rozmícháme suroviny na nálev. Okurku, ředkvičky i cibuli pokrájíme na tenké plátky a přelijeme připraveným nálevem. Jemně promícháme,... více o Marinované okurky

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme je na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s kořením.... více o Tvarohové brambory - zapečené

60 minut
Kuřecí prsa se zapékanými bramborami a balkánskými paprikami

Kuřecí prsa se zapékanými bramborami…

**Kuřecí prsa:** Maso lehce naklepeme pěstí. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku dle chuti. Necháme odležet. Jakmile máme opečené brambory i... více o Kuřecí prsa se zapékanými bramborami a balkánskými paprikami

30 minut
Rychlá veka

Rychlá veka

Do tvarohu vmícháme hořčici, sůl, tavený sýr, drobně pokrájený pórek, nakrájenou šunku, nastruohaný eidam a na malé kostky pokrájený hermelín. Směs... více o Rychlá veka

60 minut
Kugelis

Kugelis

Brambory oškrábeme a omyjeme, nastrouháme je na hrubém struhadle na větší cedník, do brambor přistrouháme jednu cibuli. Vymačkáme lžící vodu.... více o Kugelis

20 minut
Brambory "podkyslo"

Brambory "podkyslo"

Oškrabeme brambory, rozkájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, tak akorát, aby byly všechny brambory pod vodou, přidáme bobkový list a špetku soli(pozor,... více o Brambory "podkyslo"

Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou... více o Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší

Bramborovo-ovocný strouhanec z…

Oloupané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a hned zalijeme mlékem, aby nezhnědly. Maličko osolíme, přidáme cukr, mouku, vejce a zamícháme.... více o Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší

20 minut
Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Vařené brambory ve slupce oloupeme, ještě teplé nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Přidáme jemně nasekanou šalotku i pažitku a měsíčky ředkviček,... více o Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičky na smetaně

Ředkvičky na smetaně

Na másle opečeme plátky ředkviček, přidáme sůl, cukr a šťávu z citronu, orestujeme. Pak zalijeme smetanou a bez pokličky provaříme asi 5 minut. Takto... více o Ředkvičky na smetaně

Ředkvičkové suflé s bramborem

Ředkvičkové suflé s bramborem

Oloupané brambory uvaříme do poloměkka a spolu s oloupaným avokádem nakrájíme na plátky, obojí vložíme (na pečícím papíře) na cca 6 minut do rozehřáté... více o Ředkvičkové suflé s bramborem

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Brambory uvaříme ve slupce, vlažné oloupeme a rozmačkáme. Přidáme celé vejce, změklé máslo (30 - 40 g), parmazán (30 g), sůl, pepř, muškátový oříšek a... více o Bramborový pekáček nejen z brambor 2

60 minut
Hraběnčiny francouzské brambory

Hraběnčiny francouzské brambory

Mleté maso orestujeme a rozdělíme na sádle, okořeníme, přidáme žampiony, cibuli nakrájenou na půlkolečka. Vše chvíli dusíme do zhnědnutí masa. Pak... více o Hraběnčiny francouzské brambory

Dýňová rajčata - příloha k masu

Dýňová rajčata - příloha k masu

Rajčata spaříme v horké vodě,ve studené je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Česnek s... více o Dýňová rajčata - příloha k masu

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Nové brambory necháme se slupkou,staré můžeme oloupat. Uvařené menší brambory opečeme na přepuštěném másle dozlatova, přidáme očištěný, osušený... více o Špenátové brambory - příloha

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme ji namáčeli, slijeme a cizrnu dáme vařit s čerstvou vodou do měkka (nesolíme). Všechen vývar nesléváme... více o Cizrna na italský způsob III.

Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou

Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou

Slupku rajčat nařízneme do kříže, rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Šalotky a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na... více o Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou

15 minut
Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K... více o Gnocchi s tuňákem

Arista - vepřová pečeně

Arista - vepřová pečeně

Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po... více o Arista - vepřová pečeně

15 minut
Bramborová směs

Bramborová směs

Očistíme brambory nakrájíme na malé plátky a dáme smažit na rozpálený olej. Když jsou brambory už trochu osmažené, přidáme na jemno nakrájenou cibuli... více o Bramborová směs

30 minut
Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (cca 1 cm). Na hrubší kousky nakrájíme také oloupanou cibuli (poměr brambory:cibule cca 4:1) Na větší... více o Levné a chutné cibulové brambory

30 minut
Středomořská specialita

Středomořská specialita

Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy, dále si nakrájíme další suroviny jako je šunka a paprika! Papriku a šunku si dáme na pánvičku a opečeme. Tím... více o Středomořská specialita

Rizoto s mletým masem a kečupem

Rizoto s mletým masem a kečupem

Nejprve si dáme vařit rýži. Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme do zlatova na olivovém oleji. Přidáme mleté maso. Když bude maso opečené,... více o Rizoto s mletým masem a kečupem

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Oloupané syrové brambory pokrájíme na slabé plátky, neloupané cukety také. Vejce rozšleháme se smetanou a promícháme s nastrouhaným sýrem. Zapékací... více o Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

30 minut
Myši (šibůrky) neboli pečené brambory

Myši (šibůrky) neboli pečené brambory

Vybereme ty nejmenší brambory (nejrychleji se pečou), omyjeme je (neškrábeme) a poklademe je na plech (nejlépe ještě na pečící papír). Na ně dáme sůl,... více o Myši (šibůrky) neboli pečené brambory

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Sáčky s rýží uvaříme v osolené (špetka) vodě doměkka. Mezitím polovinu jahod pokrájíme na kousky a prosypeme cukrem. Sáčky s rýží vyjmeme a horkou... více o Sladká rýže s jahodami

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr nebo aroma, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na stejně velké kousky,... více o Bramborové placky s povidly a mákem

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme cizrnu namáčeli, vylijeme a dáme vařit s vodou čerstvou, nesolíme. Uvaříme do měkka. Vývar z cizrny... více o Cizrna na italský způsob II.

Hovězí podle Fabrizia

Hovězí podle Fabrizia

Maso nakrájíme na kostky, rozmarýnové jehličky a česnek nakrájíme na jemno. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme rozmarýn s česnekem, necháme... více o Hovězí podle Fabrizia

Kari kuličky na lilku a rýži

Kari kuličky na lilku a rýži

Uvařenou rýži v osolené vodě nasypeme do vymazané zapékací mísy máslem. Na rýži poklademe orestovanou zeleninu, kterou jsme na závěr restování... více o Kari kuličky na lilku a rýži

40 minut
Tatínkovy bramboráky

Tatínkovy bramboráky

Oškrábané brambory nastrouháme najemno, přidáme cca deci mléka, vejce, koření, mouku, cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek. Těsto... více o Tatínkovy bramboráky

Špaldové pletýnky

Špaldové pletýnky

Smícháme mouku s cukrem, přilijeme droždí rozmíchané ve vodě, osolíme a vypracujeme vláčné těsto, zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Pak... více o Špaldové pletýnky

Cizrna na paprice se smetanou

Cizrna na paprice se smetanou

Cizrnu namočíme až na 10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijeme a použijeme čistou. Cizrnu vložíme do papiňáku a zalijeme tak, aby byla zcela... více o Cizrna na paprice se smetanou

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně vícekrát) -... více o Rozpékané bylinkové brambory

Čočka s meruňkami

Čočka s meruňkami

Do rozpuštěného másla přidáme hořčičné semínko, kmín a smažíme tak dlouho, až hořčice začne praskat. Potom vsypeme předem 1 den namočenou čočku,... více o Čočka s meruňkami

Fazolky s uzeným masem

Fazolky s uzeným masem

Na másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, přisypeme mražené fazolky, bylinky, maso (libovější) pokrájené na malé nudličky (kostičky),... více o Fazolky s uzeným masem

Rajský fenykl

Rajský fenykl

Fenykly zbavíme natě a vnějších tvrdých listů a nakrajíme podélně na osminky. Vložíme do vařící osolené vody a vaříme po dobu 5 minut. Slijeme a jemne... více o Rajský fenykl

Francouzské brambory s hlívou ústřičnou

Francouzské brambory s hlívou…

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. Do hlubší pánve vysypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (lze použít i špek),... více o Francouzské brambory s hlívou ústřičnou

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

Kremové fenyklové rizoto nejen pro…

Očistíme fenykly, nakrájíme na malé kousky. Do hrnce dáme trochu oleje a kousek másla, fenykl jemně orestujeme a přidáme rýži, taktéž orestujeme. Za... více o Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Mouku dáme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, trochu smetany a necháme droždí rozpustit. Pak přidáme ostatní... více o Skořicové rohlíčky

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Fazole si namočíme na 2 hodiny do studené vody (1 litr) s kořením, pak je uvaříme do měkka, před koncem vaření je osolíme. K fazolím přidáme mouku s... více o Fazolová polévka na kyselo

Rýžová polévka zapražená-se zeleninou

Rýžová polévka zapražená-se zeleninou

Spařenou,opranou rýži osmažíme na 20 g másla.Na zbytku másla si osmažíme hrubě pokrájenou zeleninu dle vlastního výběru,pak zaprášíme moukou,ještě... více o Rýžová polévka zapražená-se zeleninou

15 minut
Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Řepu uvařenou ve slané vodě oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme také najemno. Množství záleží na jeho... více o Křenová pomazánka z červené řepy

45 minut
Pomazánka z červené řepy s česnekem

Pomazánka z červené řepy s česnekem

Řepu uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme. Česnek utřeme se solí (nebo nastrouháme). Cibuli najemno pokrájíme. Řepu nastrouháme na... více o Pomazánka z červené řepy s česnekem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • ...
  • 62
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

88
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
53
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
46
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Přílohy, pečivo a luštěniny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact