• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Přílohy, pečivo a luštěniny

Recepty na přílohy, pečivo a luštěniny – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na přílohy, pečivo a luštěniny – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Přílohy k pokrmům mají hned několik funkcí. Zelenina má často úkol zpestření nebo odlehčení pokrmu. Pečivo spíše přikusujeme pro větší zasycení, ať už se jedná o polévku či maso. Některé kombinace příloh jsou zažité, například není zvykem konzumovat svíčkovou s těstovinami. Přesto však někdo takovou kombinaci uvádí.

Nejčastěji se jako příloha podávají těstoviny, rýže, brambory nebo knedlíky. Všechny tyto přílohy lze připravit v mnoha variantách více či méně zdravých – záleží na konkrétním receptu.

Stále více získávají na oblibě dříve spíše neznámé přílohy jako je kuskus, bulgur nebo quinoa. Také se častěji setkáváme s luštěninou coby přílohou. Mezi přílohy můžeme okrajově zařadit i saláty, které jsou oblíbení například k masu. Jako příloha mohou sloužit i houby.

Brambory Knedlíky Rýže Luštěniny Noky Kuskus Bulgur Quinoa Housky a rohlíky Chléb & placky
40 minut
Gnocchi Quattro Formaggi

Gnocchi Quattro Formaggi

Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku.... více o Gnocchi Quattro Formaggi

Ghí bhát - rýžový pilaf s máslem

Ghí bhát - rýžový pilaf s máslem

Rýži propláchnu na cedníku pod vodou, zaleju studenou vodou a nechám máčet 30 minut. Poté scedit. V kastrolu zahřeju ghí na střední teplotu. Přidám... více o Ghí bhát - rýžový pilaf s máslem

60 minut
Bramborky  "dobrota"

Bramborky "dobrota"

Brambory uvařím ve slupce. Nechám vychladnout a poté oloupu. Zatímco jsem vařila brambory, nakrájela jsem si na drobnější kostky obyčejnou slaninu,... více o Bramborky "dobrota"

Nashvillská zelenina

Nashvillská zelenina

Do hlubšího hrnce si položíme pařáček a přidáme vodu (pouze pod pařáček). Na pařáček naskládáme menší květák rozdělený na růžičky, cukety pokrájené na... více o Nashvillská zelenina

Orient rýže

Orient rýže

V hrnci přivedeme k varu vodu s vývarem, osolíme. Přidáme rýži a zamícháme. Přikryjeme a vaříme za občasného promíchání téměř doměkka. Odstavíme z... více o Orient rýže

Zapečené brambory s česnekovou omáčkou

Zapečené brambory s česnekovou omáčkou

**Nejprve si připravíme omáčku:** Na másle si necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, kterou pak zaprášíme moukou, zamícháme a přilejeme za stálého... více o Zapečené brambory s česnekovou omáčkou

Marinované okurky

Marinované okurky

V misce dobře rozmícháme suroviny na nálev. Okurku, ředkvičky i cibuli pokrájíme na tenké plátky a přelijeme připraveným nálevem. Jemně promícháme,... více o Marinované okurky

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme je na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s kořením.... více o Tvarohové brambory - zapečené

60 minut
Kuřecí prsa se zapékanými bramborami a balkánskými paprikami

Kuřecí prsa se zapékanými bramborami…

**Kuřecí prsa:** Maso lehce naklepeme pěstí. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku dle chuti. Necháme odležet. Jakmile máme opečené brambory i... více o Kuřecí prsa se zapékanými bramborami a balkánskými paprikami

30 minut
Rychlá veka

Rychlá veka

Do tvarohu vmícháme hořčici, sůl, tavený sýr, drobně pokrájený pórek, nakrájenou šunku, nastruohaný eidam a na malé kostky pokrájený hermelín. Směs... více o Rychlá veka

60 minut
Kugelis

Kugelis

Brambory oškrábeme a omyjeme, nastrouháme je na hrubém struhadle na větší cedník, do brambor přistrouháme jednu cibuli. Vymačkáme lžící vodu.... více o Kugelis

20 minut
Brambory "podkyslo"

Brambory "podkyslo"

Oškrabeme brambory, rozkájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, tak akorát, aby byly všechny brambory pod vodou, přidáme bobkový list a špetku soli(pozor,... více o Brambory "podkyslo"

Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou... více o Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší

Bramborovo-ovocný strouhanec z…

Oloupané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a hned zalijeme mlékem, aby nezhnědly. Maličko osolíme, přidáme cukr, mouku, vejce a zamícháme.... více o Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší

20 minut
Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Vařené brambory ve slupce oloupeme, ještě teplé nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Přidáme jemně nasekanou šalotku i pažitku a měsíčky ředkviček,... více o Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičky na smetaně

Ředkvičky na smetaně

Na másle opečeme plátky ředkviček, přidáme sůl, cukr a šťávu z citronu, orestujeme. Pak zalijeme smetanou a bez pokličky provaříme asi 5 minut. Takto... více o Ředkvičky na smetaně

Ředkvičkové suflé s bramborem

Ředkvičkové suflé s bramborem

Oloupané brambory uvaříme do poloměkka a spolu s oloupaným avokádem nakrájíme na plátky, obojí vložíme (na pečícím papíře) na cca 6 minut do rozehřáté... více o Ředkvičkové suflé s bramborem

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Brambory uvaříme ve slupce, vlažné oloupeme a rozmačkáme. Přidáme celé vejce, změklé máslo (30 - 40 g), parmazán (30 g), sůl, pepř, muškátový oříšek a... více o Bramborový pekáček nejen z brambor 2

60 minut
Hraběnčiny francouzské brambory

Hraběnčiny francouzské brambory

Mleté maso orestujeme a rozdělíme na sádle, okořeníme, přidáme žampiony, cibuli nakrájenou na půlkolečka. Vše chvíli dusíme do zhnědnutí masa. Pak... více o Hraběnčiny francouzské brambory

Dýňová rajčata - příloha k masu

Dýňová rajčata - příloha k masu

Rajčata spaříme v horké vodě,ve studené je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Česnek s... více o Dýňová rajčata - příloha k masu

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Nové brambory necháme se slupkou,staré můžeme oloupat. Uvařené menší brambory opečeme na přepuštěném másle dozlatova, přidáme očištěný, osušený... více o Špenátové brambory - příloha

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme ji namáčeli, slijeme a cizrnu dáme vařit s čerstvou vodou do měkka (nesolíme). Všechen vývar nesléváme... více o Cizrna na italský způsob III.

Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou

Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou

Slupku rajčat nařízneme do kříže, rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Šalotky a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na... více o Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou

15 minut
Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K... více o Gnocchi s tuňákem

Arista - vepřová pečeně

Arista - vepřová pečeně

Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po... více o Arista - vepřová pečeně

15 minut
Bramborová směs

Bramborová směs

Očistíme brambory nakrájíme na malé plátky a dáme smažit na rozpálený olej. Když jsou brambory už trochu osmažené, přidáme na jemno nakrájenou cibuli... více o Bramborová směs

30 minut
Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (cca 1 cm). Na hrubší kousky nakrájíme také oloupanou cibuli (poměr brambory:cibule cca 4:1) Na větší... více o Levné a chutné cibulové brambory

30 minut
Středomořská specialita

Středomořská specialita

Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy, dále si nakrájíme další suroviny jako je šunka a paprika! Papriku a šunku si dáme na pánvičku a opečeme. Tím... více o Středomořská specialita

Rizoto s mletým masem a kečupem

Rizoto s mletým masem a kečupem

Nejprve si dáme vařit rýži. Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme do zlatova na olivovém oleji. Přidáme mleté maso. Když bude maso opečené,... více o Rizoto s mletým masem a kečupem

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Oloupané syrové brambory pokrájíme na slabé plátky, neloupané cukety také. Vejce rozšleháme se smetanou a promícháme s nastrouhaným sýrem. Zapékací... více o Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

30 minut
Myši (šibůrky) neboli pečené brambory

Myši (šibůrky) neboli pečené brambory

Vybereme ty nejmenší brambory (nejrychleji se pečou), omyjeme je (neškrábeme) a poklademe je na plech (nejlépe ještě na pečící papír). Na ně dáme sůl,... více o Myši (šibůrky) neboli pečené brambory

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Sáčky s rýží uvaříme v osolené (špetka) vodě doměkka. Mezitím polovinu jahod pokrájíme na kousky a prosypeme cukrem. Sáčky s rýží vyjmeme a horkou... více o Sladká rýže s jahodami

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr nebo aroma, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na stejně velké kousky,... více o Bramborové placky s povidly a mákem

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme cizrnu namáčeli, vylijeme a dáme vařit s vodou čerstvou, nesolíme. Uvaříme do měkka. Vývar z cizrny... více o Cizrna na italský způsob II.

Hovězí podle Fabrizia

Hovězí podle Fabrizia

Maso nakrájíme na kostky, rozmarýnové jehličky a česnek nakrájíme na jemno. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme rozmarýn s česnekem, necháme... více o Hovězí podle Fabrizia

Kari kuličky na lilku a rýži

Kari kuličky na lilku a rýži

Uvařenou rýži v osolené vodě nasypeme do vymazané zapékací mísy máslem. Na rýži poklademe orestovanou zeleninu, kterou jsme na závěr restování... více o Kari kuličky na lilku a rýži

40 minut
Tatínkovy bramboráky

Tatínkovy bramboráky

Oškrábané brambory nastrouháme najemno, přidáme cca deci mléka, vejce, koření, mouku, cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek. Těsto... více o Tatínkovy bramboráky

Špaldové pletýnky

Špaldové pletýnky

Smícháme mouku s cukrem, přilijeme droždí rozmíchané ve vodě, osolíme a vypracujeme vláčné těsto, zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Pak... více o Špaldové pletýnky

Cizrna na paprice se smetanou

Cizrna na paprice se smetanou

Cizrnu namočíme až na 10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijeme a použijeme čistou. Cizrnu vložíme do papiňáku a zalijeme tak, aby byla zcela... více o Cizrna na paprice se smetanou

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně vícekrát) -... více o Rozpékané bylinkové brambory

Čočka s meruňkami

Čočka s meruňkami

Do rozpuštěného másla přidáme hořčičné semínko, kmín a smažíme tak dlouho, až hořčice začne praskat. Potom vsypeme předem 1 den namočenou čočku,... více o Čočka s meruňkami

Fazolky s uzeným masem

Fazolky s uzeným masem

Na másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, přisypeme mražené fazolky, bylinky, maso (libovější) pokrájené na malé nudličky (kostičky),... více o Fazolky s uzeným masem

Rajský fenykl

Rajský fenykl

Fenykly zbavíme natě a vnějších tvrdých listů a nakrajíme podélně na osminky. Vložíme do vařící osolené vody a vaříme po dobu 5 minut. Slijeme a jemne... více o Rajský fenykl

Francouzské brambory s hlívou ústřičnou

Francouzské brambory s hlívou…

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. Do hlubší pánve vysypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (lze použít i špek),... více o Francouzské brambory s hlívou ústřičnou

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

Kremové fenyklové rizoto nejen pro…

Očistíme fenykly, nakrájíme na malé kousky. Do hrnce dáme trochu oleje a kousek másla, fenykl jemně orestujeme a přidáme rýži, taktéž orestujeme. Za... více o Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Mouku dáme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, trochu smetany a necháme droždí rozpustit. Pak přidáme ostatní... více o Skořicové rohlíčky

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Fazole si namočíme na 2 hodiny do studené vody (1 litr) s kořením, pak je uvaříme do měkka, před koncem vaření je osolíme. K fazolím přidáme mouku s... více o Fazolová polévka na kyselo

Rýžová polévka zapražená-se zeleninou

Rýžová polévka zapražená-se zeleninou

Spařenou,opranou rýži osmažíme na 20 g másla.Na zbytku másla si osmažíme hrubě pokrájenou zeleninu dle vlastního výběru,pak zaprášíme moukou,ještě... více o Rýžová polévka zapražená-se zeleninou

15 minut
Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Řepu uvařenou ve slané vodě oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme také najemno. Množství záleží na jeho... více o Křenová pomazánka z červené řepy

45 minut
Pomazánka z červené řepy s česnekem

Pomazánka z červené řepy s česnekem

Řepu uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme. Česnek utřeme se solí (nebo nastrouháme). Cibuli najemno pokrájíme. Řepu nastrouháme na... více o Pomazánka z červené řepy s česnekem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • ...
  • 62
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

58
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
50
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
34
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
22
Španělská paella krok za krokem
Španělská paella krok za…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Přílohy, pečivo a luštěniny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact