• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Omáčky & guláše

Recepty na omáčky a také guláše – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na omáčky a také guláše – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Omáčky jsou nedílnou součástí české kuchyně. Zatímco české omáčky jsou spíše hutné a smetanové, v zahraničí se více setkáváme se zeleninovými variantami. Typicky nejoblíbenější českou omáčkou je svíčková, podávaná s hovězím masem, knedlíky a brusinkami.

Omáčky lze také rozdělit podle jejich vhodnosti k přílohám. Speciálně se chystají omáčky k rýži, k těstovinám nebo ke knedlíkům. Někdo zohledňuje omáčky podle druhu masa. Mezi omáčky však lze řadit i jednoduché recepty na pesta, které se využívají jako ochucovací surovina.

Mezi atypické omáčky, které neslouží jako doplnění pokrmu ale stojí někdy i samostatně, patří guláše. Gulášů existují stovky druhů, základem bývá vždy cibule a červená paprika. Ostatní suroviny se ale mohou úplně lišit. Masové, bramborové, houbové nebo třeba buřtguláše jsou hlavním chodem, který se podává s různými typy příloh.

Svíčková Sýrová Boloňská Guláš Pesta Rajská a rajčatová Houbová Koprová Smetanová UHO univerzální hnědá omáčka
20 minut
Blesková sýrová omáčka

Blesková sýrová omáčka

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, a zpěníme jíšku. Poté do hrnce přilijeme smetanu a mléko a rozmícháme dohladka. Přivedeme k varu a přidáme... více o Blesková sýrová omáčka

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

Maso prošpikujte, zbylý špek dejte stranou. Maso osolte, opepřete a obalte v mouce. Pečeni zprudka orestujte ze všech stran v pánvi na oleji, aby se... více o Hovězí pečeně s houbami

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Očištěné hříbky pokrájejte na plátky. Polovinu sádla rozpusťte v kastrolu a vsypte nakrájené hřiby. Duste je ve vlastní šťávě, dokud nevydusíte... více o Houbový guláš

120 minut
Hovězí tokáň

Hovězí tokáň

Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze... více o Hovězí tokáň

20 minut
Harissa pasta

Harissa pasta

Sušené papričky zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli nabobtnat. Mezitím na suché pánvi chvilku prohodíme suché koření, aby se rozvonělo. Vodu z... více o Harissa pasta

50 minut
Kuřecí Tikka Masala

Kuřecí Tikka Masala

Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a... více o Kuřecí Tikka Masala

15 minut
Majolka

Majolka

Do misky dáme žloutky, hořčici a trochu soli. Poté dobře prošleháme a tenkým pramínkem postupně přiléváme polovinu množství oleje. Dávkujeme za... více o Majolka

130 minut
Koprová omáčka s houskovými knedlíky

Koprová omáčka s houskovými knedlíky

Plec odblaníme a dáme do pekáčku. Mírně ji osolíme a poklademe 40 g másla nakrájeného na plátky. Maso podlijeme 150 ml vody a přiklopíme. Pečeme v... více o Koprová omáčka s houskovými knedlíky

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, špekáčky na půlkolečka nebo na kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno. Na dvou lžících oleje osmažte cibuli... více o Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, zalijte mlékem a nechte chvíli nasáknout. Přidejte jednu cibuli pokrájenou nadrobno, mleté maso, nasekanou... více o Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

120 minut
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Do mísy vložíme mleté vepřové maso, decentně zalijeme vodou, přidáme vejce, mletý pepř, sůl, červenou papriku, majoránku, na jemno nakrájenou cibuli,... více o Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

40 minut
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou

Toskánské závitky z mletého masa s…

Veškeré ingredience na závitky kromě kadeřávku smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty vytvoříme malé válečky. Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z... více o Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou

5 minut
Domácí pikantní majonéza

Domácí pikantní majonéza

Všechny ingredience dejte do takové sklenice, do které se vám vejde tyčový mixér, ne o moc větší. Pak do sklenice vložte tyčový mixér, zapněte jej a... více o Domácí pikantní majonéza

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Cibuli a papriku očistěte a pokrájejte na kostičky. Maso osolte a opepřete. V kastrolu se silným dnem rozehřejte máslo a opečte na něm maso, z každé... více o Kuře na paprice

60 minut
Špekáčky na pivu

Špekáčky na pivu

Špekáčky překrojte podélně na poloviny. Naskládejte je na pánev řeznou stranou dolů a začněte pomalu zahřívat. Papriky nakrájejte na kostičky a... více o Špekáčky na pivu

15 minut
Hummus s chilli

Hummus s chilli

Římský kmín rozdrťte v hmoždíři se špetkou soli. Česnek rozmáčkněte a zbavte slupky. Pokrájejte chilli papričku, vymačkejte šťávu z citronu a z cizrny... více o Hummus s chilli

60 minut
Kuře na paprice s domácími šalvějovými noky

Kuře na paprice s domácími…

Na pánvi rozehřejeme olej a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do pánve a krátce... více o Kuře na paprice s domácími šalvějovými noky

40 minut
Papas bravas

Papas bravas

Brambory nakrájejte na kostky, předvařte v hodně osolené vodě a nechte vychladnout, klidně si je takto připravte i den dopředu. Neměly by být úplně... více o Papas bravas

60 minut
Svíčková dle Bělky Macík Trojanové

Svíčková dle Bělky Macík Trojanové

Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou vodou ... více o Svíčková dle Bělky Macík Trojanové

10 minut
Omáčka Gribiche

Omáčka Gribiche

Připravte si vajíčka uvařená natvrdo. Je třeba oddělit žloutky a bílky – vajíčka rozpulte, žloutky odložte do misky. Z nich vytvořte sós podobný... více o Omáčka Gribiche

Avokádová omáčka

Avokádová omáčka

Do rendlíku vlijte trochu vinného octa, nechte ho odvařit a mezitím rozpulte avokádo a vyjměte pecku. Nakrájejte ho na větší kusy. Překrájejte jarní... více o Avokádová omáčka

45 minut
Rajské fazole s uzeninou

Rajské fazole s uzeninou

Klobásy nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je přendáme na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk... více o Rajské fazole s uzeninou

100 minut
Vepřová zelná roláda s omáčkou

Vepřová zelná roláda s omáčkou

Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran. Tučnější mleté maso dáme... více o Vepřová zelná roláda s omáčkou

50 minut
Dýňové karí s cizrnou

Dýňové karí s cizrnou

V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Po 5 minutách přidejte najemno nasekaný česnek, zázvor a restujte další 2... více o Dýňové karí s cizrnou

60 minut
Bramboráčky s houbovou omáčkou

Bramboráčky s houbovou omáčkou

Oloupané brambory nastrouháme do mísy na středně velkých slzách struhadla. Přidáme vejce, jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, koření a sůl... více o Bramboráčky s houbovou omáčkou

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Dejte do kastrolu, zalijte vodou, osolte a uvařte tak, aby byly na skus, bude to trvat 5–8... více o Fazolky nakyselo s vejci

20 minut
Těstoviny s rajčaty a vodkou

Těstoviny s rajčaty a vodkou

Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hlubší pánvi na lžíci oleje. Restujte ji asi 3 minuty, přidejte na kousky pokrájenou slaninu a nasekaný česnek,... více o Těstoviny s rajčaty a vodkou

40 minut
Houbová omáčka s paprikou a karlovarskými knedlíky

Houbová omáčka s paprikou a…

Cibuli pokrájejte nadrobno a na másle orestujte dosklovata. Přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky a restujte dalších 5 minut. Do kastrolu... více o Houbová omáčka s paprikou a karlovarskými knedlíky

70 minut
Hermelínové kapsy na žampionech

Hermelínové kapsy na žampionech

Silnější plátky vepřového (krkovice, kotleta...) nebo drůbežího (kuřecí prso, krůtí steak...) masa opatrně prořízneme, ale nedokrojíme a uděláme si... více o Hermelínové kapsy na žampionech

90 minut
Vepřový guláš s mrkví

Vepřový guláš s mrkví

Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného... více o Vepřový guláš s mrkví

180 minut
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem

Klatovské závitky / ptáčky / roládky …

Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat... více o Klatovské závitky / ptáčky / roládky - po našem

220 minut
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem

Bramborový guláš s fazolemi a hovězím…

Cibuli nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky. Pak maso promícháme v misce s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli do růžova.... více o Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

Lilek pokrájejte na kolečka a ty pak na kousky velikosti sousta. Dejte do většího cedníku, důkladně osolte a nechte alespoň 20 minut vypotit. Rajčata... více o Ratatouille IV.

45 minut
Segedínský guláš z chytrého hrnce

Segedínský guláš z chytrého hrnce

Rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte maso nakrájené na větší kostky, orestujte z obou stran, přidejte kmín, nové koření,... více o Segedínský guláš z chytrého hrnce

Demi glace

Demi glace

Předehřejte troubu na teplotu 230 ° C. Vložte hovězí kosti do pekáče a pečte v troubě asi 75 minut, dokud nebudou zcela upečené a dozlatova. Mezitím... více o Demi glace

5 minut
Pažitková omáčka

Pažitková omáčka

Toastový chleba nechte nasáknout v mléce, poté ho natrhejte do mixéru, přidejte žloutek a rozmixujte. Přidejte termizovaný sýr, majonézu, ocet,... více o Pažitková omáčka

150 minut
Omáčka ke svatomartinské huse

Omáčka ke svatomartinské huse

Skelet z drůbeže vložte do pekáče a ten vložte do trouby na 220 stupňů po dobu 30 minut. Pro lepší chuť přidejte bylinky a kořenovou zeleninu, kterou... více o Omáčka ke svatomartinské huse

10 minut
Holandská omáčka

Holandská omáčka

Budete potřebovat tolik lžic vody, kolik máte žloutků – v tomto případě tedy dvě. Recept se dělá nad vodní lázní. Voda v hrnci by se měla držet těsně... více o Holandská omáčka

30 minut
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Nejprve vytvořte koprové pyré. Olivový olej ohřejte v kastrolu na 80 – 90 °C a nalijte do menší nádoby. Přidejte otrhaný kopr a ponorným šlehačem... více o Koprová omáčka

30 minut
Buřtguláš

Buřtguláš

V hrnci rozehřejte sádlo. Nakrájejte jeden celý pórek a vložte do hrnce a nechte opékat. Nakrájejte všechny špekáčky na menší kostičky a vložte do... více o Buřtguláš

20 minut
Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům

Smetanová omáčka z lišek k minutkovým…

Jarní cibulku nakrájejte na drobno, stejně tak čtvrt česneku. Cibulku osmažte na másle, přidejte bylinky, po chvíli i česnek a proprané lišky, osolte.... více o Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům

150 minut
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

Oloupat cibuli, mrkev, kořen celeru (množství je cca stejné tj. podle velikosti cca stejně mrkve, cibule a kořenu celeru) poté vše nastrouhat na... více o Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

35 minut
Indické zeleninové karí

Indické zeleninové karí

Cibuli pokrájejte nadrobno, česnek nasekejte, zázvor nastrouhejte, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta, květák rozeberte na... více o Indické zeleninové karí

30 minut
Růžičková kapusta v kokosové omáčce

Růžičková kapusta v kokosové omáčce

Růžičkovou kapustu očistěte, menší nechte v kuse, větší rozřízněte napůl. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi rozpalte olej a nechte... více o Růžičková kapusta v kokosové omáčce

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

Květák rozeberte na růžičky, podle potřeby je ještě pokrájejte. Batáty oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Hrášek dejte do cedníku a... více o Rychlé karí s květákem a batáty

30 minut
Pravá boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

Do velkého hrnce umístěného na mírném ohni dejte máslo a olivový olej a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte na malé stejnoměrné kostičky... více o Pravá boloňská omáčka

30 minut
Smetanové žampiony s medvědím česnekem

Smetanové žampiony s medvědím česnekem

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na jemně pokrájeném špeku. Přihodíme na klínky pokrájené očištěné žampiony a smažíme do povadnutí.... více o Smetanové žampiony s medvědím česnekem

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Kuře naporcujte na 4 části a ze všech stran je osolte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a porce kuřete na něm ze všech stran orestujte... více o Kuře na paprice

30 minut
Smetanová cibulová omáčka s bramborovými šiškami

Smetanová cibulová omáčka s…

Pokrájenou cibuli osmažíme na másle s troškou oleje lehce dozlatova. Před koncem smažení přidáme mírně zkaramelizovat cca lžíci cukru. Přisypeme mouku... více o Smetanová cibulová omáčka s bramborovými šiškami

30 minut
Rychlá houbová omáčka

Rychlá houbová omáčka

Houby pokrájíme, krátce spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat. Pokud nejsou houby čerstvé, použijeme mražené. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na... více o Rychlá houbová omáčka

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 16
  • Další stránka

Další podobné recepty

50 minut
Dušená kmínová kýta na špeku

Dušená kmínová kýta na špeku

Kýtu pokrájíme na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme. Popřípadě můžeme pokrájet na kostičky či nudličky. Osolíme, opepříme a trochu... více o Dušená kmínová kýta na špeku

60 minut
Dýňová omáčka s mletým masem

Dýňová omáčka s mletým masem

Mleté maso dáme do mísy, ochutíme kari kořením dle chuti, solí nebo sojovou omáčkou, přidáme jemně pokrájenou cibuli a vejce a dobře promícháme. Směs... více o Dýňová omáčka s mletým masem

50 minut
Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Kotlety (mohou být i s kostí) naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce. Cibuli pokrájíme a na... více o Dušené kotlety na paprice

60 minut
Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova... více o Vepřové maso s celerem

40 minut
Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté... více o Adžika směs z mletého masa

120 minut
Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Hovězí kližku pokrájíme na kostky 4x4 -5x5 cm a dáme do misky nebo na talíř. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme do stejné misky nebo talíře... více o Maďarský guláš po našem

50 minut
Masové kostky s bedlovou omáčkou

Masové kostky s bedlovou omáčkou

Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, ke které pak přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso dle vlastního... více o Masové kostky s bedlovou omáčkou

60 minut
Pepřová krkovice na houbách

Pepřová krkovice na houbách

Silnější plátky krkovice po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme je a opepříme drceným pepřem sedmi druhů. Uzený špek jemně... více o Pepřová krkovice na houbách

50 minut
Česnekové kotlety na špeku

Česnekové kotlety na špeku

Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a pokmínujeme je. Na rozpálené pánvi nebo v kastrolu si... více o Česnekové kotlety na špeku

60 minut
Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Plátky masa naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutily. Osolíme je, opepříme a dáme osmažit z obou stran na... více o Kýta v žampionové omáčce

60 minut
Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Cibuli osmažíme dosklovata a na ní dáme... více o Krkovička na hrášku

120 minut
Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme... více o Adžika - zeleninová pasta

120 minut
Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Hovězí maso (může být zadní i přední) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, oslíme a... více o Třešňová omáčka

30 minut
Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme "pacibulky" a pokrájíme je na kratší kousky. Ty pak dáváme do částech do mixéru, přidáme sůl dle... více o Pasta / pesto z česnekových výhonků

30 minut
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky

Bešamelová omáčka s česnekovými…

Máslo s olejem rozpustíme v nepřilnavém hrnci, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání jí osmažíme na světlou jíšku. K té pak přilijeme smetanu... více o Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky

45 minut
Segedínská krkovička

Segedínská krkovička

Silnější plátky krkovičky lehce naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme, opepříme. Cibule oloupeme,... více o Segedínská krkovička

20 minut
Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Čistou bazalku buď rozmixujeme s olejem na pyré nebo ji utřeme v hmoždíři nejlépe s troškou hrubozrnné soli, aby to šlo lépe a nebo si dáme práci a na... více o Bazalková pasta / pesto

30 minut
Vepřové s pepřovou omáčkou

Vepřové s pepřovou omáčkou

Vepřové maso zvolíme dle vlastní chuti. Maso dle druhu buď pokrájíme na plátky (ty naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se teplem nekroutily) nebo... více o Vepřové s pepřovou omáčkou

30 minut
Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Zelený chřest omyjeme a bílý oloupeme a omyjeme. Chřest dáme povařit na skus do osolené vody na 5 - 8 minut, dle jeho tloušťky. Chřest můžeme povařit... více o Chřest s bešamelovou omáčkou

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky... více o Houbové roštěnky

10 minut
Francouzský dresing

Francouzský dresing

Příprava majonézy: Do "válce" nalijeme slunečnicový olej, přidáme žloutky, hořčici, špetku soli a pepře a zakápneme octem. Tyčový mixér ponoříme až na... více o Francouzský dresing

Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou

Dušený špenát se schwarzwaldskou…

Cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme najemno nasekaný česnek, který necháme v cibuli jen krátce provonět a hned po něm přisypeme... více o Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou

10 minut
Plnotučná hořčice s bílým vínem

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Semínka zalijte bílým vínem a nechte přes noc nabobtnat. Rozmixujte dohladka a přidejte vinný ocet (použít můžete i klasický 8%, ten ale svařte v... více o Plnotučná hořčice s bílým vínem

Dušené kuře (králík) s cizrnou

Dušené kuře (králík) s cizrnou

Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku... více o Dušené kuře (králík) s cizrnou

5 minut
Jogurtová zálivka s česnekem a kari

Jogurtová zálivka s česnekem a kari

Česnek oloupeme a rozmačkáme. Všechny ingredience přidáme do jogurtu a promícháme. Můžeme podávat k masu, zeleninovým i těstovinovým salátům.... více o Jogurtová zálivka s česnekem a kari

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme... více o Kančí guláš - staročeský

Křenová plec na smetaně

Křenová plec na smetaně

Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Poté přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso, které osmažíme dozlatova za občasného promíchání.... více o Křenová plec na smetaně

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí,... více o Guláš s hráškem

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Plátka krkovice naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. Cibuli smažíme lehce dozlatova. Přidáme plátky... více o Houbovo-smetanová krkovička

Šunkové kapsy se špenátem

Šunkové kapsy se špenátem

Do masa dle vlastního výběru (vepřové, drůbeží) uděláme hluboké kapsy, pak přes fólii maso naklepeme, do kapes vyložíme sušenou šunku (1,5 - 2 plátky)... více o Šunkové kapsy se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

77
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
31
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
29
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
29
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
25
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Omáčky & guláše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact