• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mezi recepty na sladkosti najdete i takové, které se staly legendami a pro svou oblibu obletěly celý svět. Pokud chcete sáhnout po jistotě, vyberte si z receptů, jejichž kvality již historie prověřila.

Mezi klasikou najdete třeba italské dokonalé tiramisu nebo jemnou panna cottu. Francouzi, kteří si jídlo umí skutečně vychutnat, světu dali lehoučké makronky, nadýchanou čokoládovou pěnu nebo slavné madlenky, jemné sušenky připomínající tvarem mušličky.

Mezi klasiku, kterou pro změnu prověřily naše domácí generace, patří rozhodně Míša řezy. Připomínají tvarohový nanuk Míša, který se začal vyrábět už v roce 1962 a patří dodnes mezi nejoblíbenější. Právě podle něj dostaly Míša řezy své jméno.

Tiramisu Panna Cotta Míša řezy Banány v čokoládě Krtkův dort Perník Soufflé Čokoládová pěna Brownies Makronky Koblihy Madlenky Cheesecake
Kynutý závin

Kynutý závin

Vypracujeme kynuté těsto podle návodu. Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 8 mm silný, který potřeme libovolnou... více o Kynutý závin

Vázané šátečkové koláče

Vázané šátečkové koláče

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozválíme na plát asi 10 mm vysoký. Radílkem (nebo jak je kdo zvyklý) rozdělíme na čtverce 4-5 mm velké, které ve... více o Vázané šátečkové koláče

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Těsto vyválíme na tenký plát. Umletý mák uvaříme v oslazeném mléce s citronovou kůrou a zahustíme strouhaným perníkem. Směs necháme vychladnout a poté... více o Makový závin s višněmi

Kulaté koláče

Kulaté koláče

Z vykynulého těsta vykrajujeme kousky, rukou je zakulatíme a střed prohloubíme prsty namočenýma v mouce. Důlek u koláčů vypichovaných vyhloubíme... více o Kulaté koláče

Paví oko

Paví oko

Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Nalijeme na plech a po upečení natřeme marmeládou a stočíme do rolády. Vymažeme formu... více o Paví oko

Plněné medové řezy

Plněné medové řezy

V hrnci nad párou mícháme do zhoustnutí (asi 15 min.) cukr, tuk, vejce, med, sodu bikarbonu a trochu skořice a hřebíčků. Potom důkladně vmícháme... více o Plněné medové řezy

Tatrankové žaludy

Tatrankové žaludy

Vypracujeme těsto a necháme v ledničce do druhého dne odpočinout. Druhý den začneme z těsta tvořit malé kuličky. Až máme utvoříno vezmeme si do ruky 3... více o Tatrankové žaludy

Borůvková rychlovka

Borůvková rychlovka

Šlehačku vyšleháme do tuha, jemně vmícháme zakysanou smetanu a přidáme piškoty. Řádně promícháme a dáme na spod do formy (nejlépe dortové)a uhladíme.... více o Borůvková rychlovka

Bábovka z tatranek

Bábovka z tatranek

Heru, žloutky a cukr ušleháme do pěny, potom přidáme mouku, nastrouhané tatranky, prášek do pečiva, mléko a nakones sníh z bílků. Upečeme v bábovkové... více o Bábovka z tatranek

Margot řezy s pudinkem a šlehačkou

Margot řezy s pudinkem a šlehačkou

Suroviny na těsto smícháme a vylejeme na tukem vymazaný a vysypaný plech. Ještě před tím jsme si uvařili pudink. Nesmí být horký, ale ani vychladlý -... více o Margot řezy s pudinkem a šlehačkou

Bramborový štrůdl

Bramborový štrůdl

Ze surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme pod utěrkou odpočívat. **Náplň:** třeme žloutky s cukrem a citronovou šťávou, přidáme... více o Bramborový štrůdl

Buchta s kokosem II.

Buchta s kokosem II.

Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme těsto. Smícháme kokos s cukrem, nasypeme na těsto a pečeme (pozor na kokos, já přikrývám peč. papírem, aby se... více o Buchta s kokosem II.

Mrkvové řezy s ořechy

Mrkvové řezy s ořechy

Šleháme žloutky s cukrem, pomerančovou šťávou a rozpuštěným margarínem. Přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva, oříšky a mrkev. Vše spojíme s... více o Mrkvové řezy s ořechy

20 minut
Domácí čokoládový termix

Domácí čokoládový termix

Z mléka a pudinkového prášku podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do ještě teplého pudinku ji elektrickým... více o Domácí čokoládový termix

Makovníček s krémem

Makovníček s krémem

Žloutky s vodou a cukrem ušlehat, přidat směs mouka, mák a prášek do pečiva, nakonec lehce sníh ze zbylých bílků. Vlít do vymazaného a sypaného plechu... více o Makovníček s krémem

Moučník z Kyšky

Moučník z Kyšky

Nejprve v míse ušleháme cukr, vejce a heru do pěny. K vymíchaným surovinám potom přidáme 1 hrnek kyšky. Připravíme si hladkou mouku, do které dáme 2... více o Moučník z Kyšky

20 minut
Makové řezy s jablky

Makové řezy s jablky

Žloutky třeme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, vodu - dle hustoty, a tuhý sníh z bílků. Do 1/3 těsta přidáme nemletý mák a 2 lžíce... více o Makové řezy s jablky

Cassidyho jahodový piškot

Cassidyho jahodový piškot

Vyšlehám sníh ze 4 bílků. Ke žloutkům přidám cukr a vanilkový cukr. Postupně přidávám mouku, ve které je zamíchaný kypřící prášek, a sníh z bílků. Dám... více o Cassidyho jahodový piškot

Sváteční řezy z Paříže

Sváteční řezy z Paříže

Smíchat sypké suroviny, přidat ostatní + sníh, a upéct při 150 °C. Svařit 1 l mléka a 3 vanilkové pudinky a nechat vychladnout. Ušlehat změklé máslo,... více o Sváteční řezy z Paříže

Lahodné tiramisu

Lahodné tiramisu

Bílky vyšleháme, přidáme trochu cukru a uděláme sníh. Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru. Přišleháme mascarpone, cca 3 lžíce kávy a cca 2 lžíce... více o Lahodné tiramisu

Milionářské řezy

Milionářské řezy

Vypracujeme tuhé těsto, které vtlačíme do vymazané formy, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C cca 20 minut, necháme... více o Milionářské řezy

Kořeněné sušenky

Kořeněné sušenky

Změklé máslo a cukr utřeme. Ostatní ingredience smícháme a pak vše spojíme, vmícháme rum. Tvoříme hromádky na plech s pečícím papírem, pečeme v... více o Kořeněné sušenky

Čokoládové polévané řezy

Čokoládové polévané řezy

Formu (cca 33x20 cm) vymažeme a vysypeme. Máslo a čokoládu rozpustíme, pak přidáme vodu, přiléváme do směsy mouky a ostatních surovin (kromě vajec, ty... více o Čokoládové polévané řezy

Řezy s čokoládou a meruňkami

Řezy s čokoládou a meruňkami

Formu (čtvercovou o hraně 20 cm) vymažeme a vysypeme. Máslo, čokoládu dáme do misky, kterou postavíme na rendlík s vroucí vodou, mícháme do rozpuštění... více o Řezy s čokoládou a meruňkami

Marcipánová hmota III.

Marcipánová hmota III.

Smíchejte cukr, sušené mléko a vejce a podle potřeby přidávejte olej tak, abyste si vytvořili hustou hmotu. Podle potřeby nakonec dochuťte mandlovým... více o Marcipánová hmota III.

Hrníčkový pernik

Hrníčkový pernik

Mouku, cukr, prášek do perníku, perníkové koření, kakao smícháme dohromady. Přidáme vejce, olej, brusinky a rozinky i s amaretem nebo rumem a mléko.... více o Hrníčkový pernik

Ovocný dezert

Ovocný dezert

Ušleháme bílky s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva, vlažný tuk, nakonec vlašské ořechy a rozinky. Vlijeme na vyšší vymazaný moukou vysypaný... více o Ovocný dezert

Evčiny jahodové řezy

Evčiny jahodové řezy

Piškot: vejce, mletý cukr, rum a kakao ušleháme a pomalu přidáváme mouku, nasekané ořechy a prášek do pečiva. Směs vlejeme na vymazaný a vysypaný... více o Evčiny jahodové řezy

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Vše zpracujeme na pomoučeném vále a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do tvarohové směsi přidáme ještě teplý pudink a nakonec lehce vmícháme... více o Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Pavlův meruňkový koláč s posypkou

Pavlův meruňkový koláč s posypkou

Prosejeme oba druhy mouky do mísy, přidáme instantní droždí a trošku cukru se špetkou soli. Přilejeme trochu vlažného mléka, uděláme kašičku, kterou... více o Pavlův meruňkový koláč s posypkou

Bábovka Eliška

Bábovka Eliška

Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme tuk, mouku s práškem do pečiva, mléko, rum a lehce vmícháme sníh z bílků.... více o Bábovka Eliška

Nepečené kouličky z piškotů

Nepečené kouličky z piškotů

Z másla, mléka, cukru a čokolády uvaříme hustou hmotu a nakonec vmícháme rum. Do této hmoty přidáme piškoty, hrst kokosu - může být i víc, 1 a půl... více o Nepečené kouličky z piškotů

Ořechový dort babičky Lidušky

Ořechový dort babičky Lidušky

Ušleháme šlehačem 5 vajec s 200 g cukru a 5 lžícemi horké vody. Smícháme 150 g mouky, 50 g mletých ořechů a 1/2 balení prášku do pečiva. Přidáváme po... více o Ořechový dort babičky Lidušky

Pařížské kostky II.

Pařížské kostky II.

Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme na ... více o Pařížské kostky II.

Dort pohádka I.

Dort pohádka I.

Žloutky, cukr a vodu utřeme, přidáme mouku s práškem do pečiva, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme v dortové formě. Náplň děláme v mixéru.... více o Dort pohádka I.

30 minut
Cikánské řezy

Cikánské řezy

Na vál prosejte mouku, přidejte změklé máslo, cukr, žloutky a koření. Zpracujte na tuhé těsto a hladké, které zabalte do fólie a nechte v chladu... více o Cikánské řezy

Cibulový koláč V.

Cibulový koláč V.

Z mouky, másla, vejce a vody vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučněném válu. Cibuli očistíme a nastrouháme. Prorostlou slaninu... více o Cibulový koláč V.

Jahodovo-rebarborové tiramisu

Jahodovo-rebarborové tiramisu

Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého míchání vaříme mírně, až nám... více o Jahodovo-rebarborové tiramisu

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Smícháme mouku, cukr, sodu bicarbonu, přidáme vejce, kompot i se šťávou a dobře promícháme (vše mícháme v misce jen vařečkou). Vlijeme na plech... více o Ananasový koláč III.

Tvarohové knedlíky od oka - bez vajec

Tvarohové knedlíky od oka - bez vajec

Tvaroh utřeme s rozpuštěným máslem a přidáváme po lžících mouku tak dlouho, dokud nemáme těsto správné konzistence, ze kterého jdou tvarovat knedlíky ... více o Tvarohové knedlíky od oka - bez vajec

Višňové řezy

Višňové řezy

Utřeme Heru, moučkový cukr a žloutky, přidáme a dále zpracujeme polohrubou mouku, půl prášku do pečiva, trochu mléka a nakonec sníh z bílků. Do... více o Višňové řezy

Lehounký jogurtový dort

Lehounký jogurtový dort

Dortový korpus potřít marmeládou, poklást ovocem. Podle návodu na ztužovači udělat krém, ten dát na ovoce, navrch naskládat druhou část ovoce a zalít... více o Lehounký jogurtový dort

Povidlok

Povidlok

Všechny přísady 1. smíchame a pak přidáme přísady 2., znovu pořádně promícháme. Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předem vyhřáté... více o Povidlok

60 minut
Meruňkový chlebíček

Meruňkový chlebíček

Meruňky opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na malé kousíčky a promícháme se dvěma lžícemi mouky. V míse utřeme tuk s cukrem do pěny, postupně... více o Meruňkový chlebíček

60 minut
Rebarborový koláč III.

Rebarborový koláč III.

V míse utřeme tuk s cukrem a žloutky, nakonec vmíchame mouku s práškem do pečiva. Rozetřeme do vymazané a vysypané formy, lépe je použít pečicí papír.... více o Rebarborový koláč III.

Gibanica

Gibanica

Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším plátem těsta a pokračujeme, dokud... více o Gibanica

10 minut
Medová jablka

Medová jablka

Z jablek odstraníme jádřince, ale tak, aby nám spodek zůstal celý. Med, máslo a skořici vymícháme a palcem potřeme vnitřek jablek a potřeme je i... více o Medová jablka

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Všechny ingredience smícháme. Vymažeme formu máslem, vysypeme strouhankou, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě asi na 170 °C (mám... více o Babeta (buchta)

Manhattanská roláda

Manhattanská roláda

Troubu předehřejeme na 190 °C. Vyšleháme tuhý sníh z bílků, do kterého postupně přidáváme 75 g práškového cukru a dále šleháme, dokud sníh není hustý.... více o Manhattanská roláda

20 minut
Kokosový kmen

Kokosový kmen

Z másla, kokosu, cukru, sušeného mléka, rumu a bílku vypracujeme tužší hmotu, kterou rozdělíme na tři stejné díly. Každý díl obarvíme špetkou... více o Kokosový kmen

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • ...
  • 145
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
29
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
26
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy karatistka Veronika Havlík ze Survivoru porodila: Dcerka dostala unisex jméno!

Sexy karatistka Veronika Havlík ze Survivoru porodila: Dcerka dostala unisex jméno!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact