• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Jednoduchý křupavý bůček

Jednoduchý křupavý bůček

Bůček vložíme na minutku do mrazáku, aby sádlo ztuhlo, potom kůži nařežeme na co nejmenší mřížky. Stačí pouze proříznout kůži, sádlo už řezat nemusíme... více o Jednoduchý křupavý bůček

Masové kuličky na smetaně

Masové kuličky na smetaně

Maso spojíme s cibulí, solí, paprikou, pepřem, namočenou a vymačkanou houskou a oregánem. Vytvoříme kuličky, a zprudka opečeme na pánvi na oleji.... více o Masové kuličky na smetaně

Rybí šátečky

Rybí šátečky

Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibulku, posypeme sladkou paprikou, přidáme lečo, kečup, česnek a sůl. Vše společně podusíme, přidáme pokrájené rybí... více o Rybí šátečky

25 minut
Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem a stočíme jako roládu. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova. Před... více o Smažený vepřový řízek se sýrem

Patison s náplní

Patison s náplní

Patison oloupeme, očistíme. Rozřežeme napříč asi na 1,5 cm plátky. Vyškrábneme jádra. Tyto plátky si nařízneme pro vložení náplně ze stran. Náplň je... více o Patison s náplní

Špagety s masem a zeleninou na woku

Špagety s masem a zeleninou na woku

Maso nakrájíme na hodně malé kousky, naložíme s kořením "mexické kotlety" a zalijeme pomerančovým džusem. Necháme uležet v lednici. Maso osmažíme na... více o Špagety s masem a zeleninou na woku

Kuřecí kousky s olivami

Kuřecí kousky s olivami

Na trošce oleje orestujeme lehce osolená, na kousky nakrájená kuřecí prsa, která jsme obalili v mouce. Přilijeme červené víno - tolik, aby vznikla... více o Kuřecí kousky s olivami

Pestrý kastrůlek

Pestrý kastrůlek

Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, klobásy asi 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse smícháme s hořčicemi. Necháme uležet... více o Pestrý kastrůlek

Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme jen jestli máme rádi solená jídla (když jsem to dělala, tak jsem to ani nesolila, protože ten čenek a... více o Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou

Uherský řez II.

Uherský řez II.

Salám semeleme a smícháme s pokrájenou zeleninou a majonézou. Želatinu připravíme dle návodu, měla by mít trochu výraznější chuť (přidáme masox a... více o Uherský řez II.

45 minut
Filé na zelenině se sýrem

Filé na zelenině se sýrem

Na pánvi na oleji osmahneme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, nakrájenou zeleninu, okořeníme zázvorem. Vše se chvilku podusí (stačí 2 minuty... více o Filé na zelenině se sýrem

Kozlíkovo vánoční překvapení

Kozlíkovo vánoční překvapení

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme kari a rozmarýn a promícháme. Směs osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou šunku nakrájený pórek... více o Kozlíkovo vánoční překvapení

Selský salám

Selský salám

Hovězí maso vepřovou kýtu a plec bez kůže jemně umleté (otvory 2 mm) do umletého masa přidáme část "rychlosoli" a koření, rozmícháme ve vodě dobře... více o Selský salám

Těstoviny s nakyslou sýrovou omáčkou

Těstoviny s nakyslou sýrovou omáčkou

Uvaříme si těstoviny, které osolíme a přidáme lžíci oleje. Na hlubší pánvi začneme smažit na jemno nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli,... více o Těstoviny s nakyslou sýrovou omáčkou

Cocido madrileňo a la Jana

Cocido madrileňo a la Jana

Cizrnu namočíme den předem a necháme změknout. Scezenou cizrnu dáme spolu s masem, klobásami, očištěnou zeleninou a oškrábanými bramborami (vše vcelku... více o Cocido madrileňo a la Jana

Salámový švec

Salámový švec

Každou porci připravíme zvlášť na talíř. Takže na každý talíř dáme doprostřed kupičku nadrobno nakrájeného salámu, v kupce lžící nebo rukou uděláme... více o Salámový švec

Labůžo

Labůžo

Vepřové kotlety nakrájíme na silnější plátky, každou kotletu prošpikujeme, osolíme, opepříme a naklepeme paličkou a pak obalíme v hladké mouce. V... více o Labůžo

Rybí paprikáš se zeleninou

Rybí paprikáš se zeleninou

Orestujeme cibuli, přidáme pokrájené brambory a uvedenou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku a vegetu. Když jsou brambory do 2/3... více o Rybí paprikáš se zeleninou

Cibulové řízky

Cibulové řízky

Řízky mírně naklepat (dá se to dělat z vepřových, krůtích nebo kuřecích, dokonce i kotlety jdou) a položit na plech s větším okrajem. Posypat... více o Cibulové řízky

Uherský řez

Uherský řez

Z vody ulijeme 1dcl a svaříme a masoxem. V ostatní vodě uděláme želatinu. Ostatni ingredience semeleme přidáme želatinu a nalijeme do připravené formy... více o Uherský řez

Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják

Selský kotlík od Pihule aneb…

Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme, zaprášíme lžičkou... více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják

Rofus aneb lečo trochu jinak

Rofus aneb lečo trochu jinak

Na velké pánvičce nejlépe s pokličkou osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme nakrájené papriky na kostičky. Necháme chvíli dusit a tak za 2-3... více o Rofus aneb lečo trochu jinak

Paprikový salám

Paprikový salám

Hovězí maso jemně umeleme (otvory 2 mm) přidáme vodu s rozmíchaným kořením a vypracujeme hladkou spojku, můžeme použít mixéru. Libové vepřové hrubě... více o Paprikový salám

Královské zapékané brambory se šunkou a pórkem

Královské zapékané brambory se šunkou…

Brambory nakrájíme na plátky a lehce předvaříme, plech vymažeme tukem. Pórek, šunku, tvrdý sýr nakrájíme na kostičky a společně promícháme, přidáme... více o Královské zapékané brambory se šunkou a pórkem

Špenátové závitky

Špenátové závitky

Pokud máme zmražené listové těsto necháme předem rozmrznout. Připravíme si špenát tak jak jsme zvyklí, lepší je hustější konzistence a necháme... více o Špenátové závitky

Čína - hodně rychlá

Čína - hodně rychlá

Maso nakrájíme na drobné kousky, rozpálíme olej, zpěníme cibulku, přidáme maso, houby a osmažíme, osolíme, opepříme, okořeníme, přidáme sojovku a... více o Čína - hodně rychlá

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve... více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Křídélka v medu

Křídélka v medu

Křidélka napatláme směsí, zbytkem zalejeme, necháme 2 dny odležet v chladničce, občas promícháme. Po dvou dnech dáme na pekáček, který můžeme vymyzat... více o Křídélka v medu

Chilli salát na chlebíčky

Chilli salát na chlebíčky

Kečup,ocet, olej, hořčici, cukr zamícháme a necháme pomalu, abychom nepřipálili projít varem. Odstavíme a přidáme salám nakrájený na nudličky, vejce... více o Chilli salát na chlebíčky

Silvestrovský salát (nezdravota)

Silvestrovský salát (nezdravota)

Tlačenku, okurky a vejce nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka (pokud je větší tak na půlkolečka), směs smícháme s majolkou spolu se zbývajícími... více o Silvestrovský salát (nezdravota)

60 minut
Bohaté řízky

Bohaté řízky

Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme po obou stranách. Do výpeku dáme cibuli a na orestovanou cibuli dáme žampiony. Tuto směs dáme do... více o Bohaté řízky

Prokládaný bramborák

Prokládaný bramborák

Maso 1 den dopředu naklepeme, osolíme, opepříme a necháme uležet. Na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, pak položíme maso a přikryjeme další... více o Prokládaný bramborák

Grázlův mls

Grázlův mls

Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou směsí. Směs vyrobíme z... více o Grázlův mls

Mozzarellovo-nivová omáčka

Mozzarellovo-nivová omáčka

Magi, worchestr, jogurt, hořčice, pepř, paprika pálivou, koření na grilované kuře, tymián, majoránka - to je marináda. Maso nakrájíme na čtverečky a... více o Mozzarellovo-nivová omáčka

Kotlety zapečené v bramborech

Kotlety zapečené v bramborech

Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kotlety... více o Kotlety zapečené v bramborech

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Vymažeme pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti. Pak zalijeme celou... více o Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Slavnostní hovězí na víně

Slavnostní hovězí na víně

Maso nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a v tlakovém hrnci prudce osmahneme na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme... více o Slavnostní hovězí na víně

Zbojnická rožeň

Zbojnická rožeň

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií)... více o Zbojnická rožeň

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou.... více o Námořnické kotlety

Kuba na praseti

Kuba na praseti

Den předem si namočíme krupky asi do litru studené vody a sušené houby rovněž do studené vody, ale do jiného hrnku. Druhý den si uvaříme maso asi tak... více o Kuba na praseti

Kuřecí prsa pod peřinkou

Kuřecí prsa pod peřinkou

Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na olejem vymazaný pekáček. Každou porci přikryjeme plátkem šunky a kopečkem běžně ochucené sekané... více o Kuřecí prsa pod peřinkou

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky, česnek... více o Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Pradědovo tajemství

Pradědovo tajemství

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak,... více o Pradědovo tajemství

Kuřecí maso Tutinova specialita

Kuřecí maso Tutinova specialita

Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky, vepřová játra nakrájíme na kostky a spolu s kuřecím masem opečeme na pánvi. Přidáme sůl, pepř, cibulku... více o Kuřecí maso Tutinova specialita

Kuře s Cape Malay

Kuře s Cape Malay

Kuřecí maso naložím do směsi koření a oleje a nechám např. přes noc v chladničce uležet. Následující den klasicky osmažím. Jako příloha jsou vhodné... více o Kuře s Cape Malay

Kuřecí prsa od Martina

Kuřecí prsa od Martina

Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji, pak zprudka opečeme kuřecí nudličky. Když se maso zatáhne, přidáme posekaný či lisovaný česnek a koření (sůl,... více o Kuřecí prsa od Martina

30 minut
Kuřecí křídla se sýrovou omáčkou

Kuřecí křídla se sýrovou omáčkou

Kuřecí křídla naložíme na 30 minut do barbecue směsi koření, soli a oleje. Pečeme v rozpálené troubě, dokud není maso upečené. Mrkev a řapíkatý celer... více o Kuřecí křídla se sýrovou omáčkou

Krůtí frikasé

Krůtí frikasé

Na tuku vyškvaříme drobně nakrájenou uzenou slaninu. Naporcované maso opečeme po obou stranách na slanině a odložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme... více o Krůtí frikasé

xsfdsgg

xsfdsgg

Tyčinky i vejce nastrouhat na slzičkovém struhadle, cibuli nebo pórek nakrájet hodně nadrobno. Sýr rozetřít s majolkou, ochutit solí, pepřem a... více o xsfdsgg

Kuřecí v brokolici

Kuřecí v brokolici

Nakrájenou cibuli a česnek opečeme na másle a trošce oleje, aby se nepřipalovalo. Maso nakrájíme na nudličky a opečeme na cibulce a česneku. Přidáme... více o Kuřecí v brokolici

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

16
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
13
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact