• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
20 minut
Vepřové závitky se zelím

Vepřové závitky se zelím

Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí a doprostřed dáme párek.... více o Vepřové závitky se zelím

30 minut
Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem

Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem

Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme pokrájené krabí tyčinky (každou rozdělit na 4 ks). Vyloupané ořechy rozdrtíme na hrubší kousky pomocí obráceného... více o Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem

Zapečené zelí s brambory

Zapečené zelí s brambory

Podusíme zelí nakrájené na nudličky se solí, octem, kmínem, provensálským kořením, ke konci přidáme nastrouhanou mrkev, na porci cca půl mrkve.... více o Zapečené zelí s brambory

Vepřové ala špekáčky na pivu

Vepřové ala špekáčky na pivu

Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a zalijeme pivem s... více o Vepřové ala špekáčky na pivu

Flondace II.

Flondace II.

Hovězí maso uvaříme doměkka s divokým kořením a solí. Vývar slijeme a uvaříme v něm na kostičky nakrájené brambory s kmínem. K uvařeným brambor8m... více o Flondace II.

Brdlajs

Brdlajs

Uvařené brambory nastrouháme. S vejci, máslem a hrubou moukou vypracujeme tužší těsto, jako na bramborové placky. To vyválíme, rozdělíme na dílky a... více o Brdlajs

120 minut
Majerův guláš

Majerův guláš

Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ. Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho,... více o Majerův guláš

90 minut
Krkovička na pivu

Krkovička na pivu

Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla. Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím... více o Krkovička na pivu

Kuřecí balíčky se slaninou

Kuřecí balíčky se slaninou

Z prsou nakrájíme tenké plátky masa, naklepeme. Každý plátek osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou. Nakonec dáme do středu oříšek... více o Kuřecí balíčky se slaninou

Jednoduchý těstovinový salát se surimi tyčinkami

Jednoduchý těstovinový salát se…

Uvařené těstoviny (vlažné) smícháme s nakrájenými tyčinkami na kolečka, přidáme tatarku, dresing, sterilovaný hrášek(bez nálevu), a dochutíme dle... více o Jednoduchý těstovinový salát se surimi tyčinkami

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové plátky naklepeme a po stranách nařežeme, položíme do vymazaného pekáčku. Ručním mixerem rozmixujeme česnek (já dávám tak půl paličky), nivu ... více o Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Omeleta s kuřecím masem

Omeleta s kuřecím masem

Upečeme omelety, opečeme maso na cibulce, smícháme s lečem,podusíme. Omeletu přehneme na půlku a naplníme masem, posypeme sýrem. Krátce zapečeme na... více o Omeleta s kuřecím masem

20 minut
Kuřecí v květákové omáčce s bramborem a vločkami

Kuřecí v květákové omáčce s bramborem…

Na troše másla s kapkou olivového oleje podusíme nakrájené kuřecí maso, přidáme drcený kmín, nakrájené brambory, květák a vločky a zalejeme vodou tak,... více o Kuřecí v květákové omáčce s bramborem a vločkami

90 minut
Schované žampiony

Schované žampiony

Do mísy nakrájíme rohlík, zalijeme vínem, necháme nasáknout a rozmělníme vidličkou. Žampionům vylomíme nožičky a klobouky oloupeme. K rohlíku do mísy... více o Schované žampiony

Masové copy

Masové copy

Panenku rozkrojíme po celé délce na tři pruhy masa (silnější i na čtyři) a stejně nakrájíme prsa, délka je cca 20-25 cm. Maso osolíme a okořeníme, já... více o Masové copy

Citronové kuře Márty

Citronové kuře Márty

Celé kuře dáme přes noc marinovat do citronové šťávy. Vyndáme a kuře zevnitř okořeníme a potřeme česnekem.Dáme na pekáč s osmahnutou slaninou a... více o Citronové kuře Márty

Míšina čvachtačka

Míšina čvachtačka

Kýty naklepeme, osolíme a okořeníme grilovacím kořením, zprudka je opečeme na oleji, hotové kýty vyndáme a na zbylém oleji z kýt osmažíme kuřecí játra... více o Míšina čvachtačka

Kuřecí fašírka s houbami

Kuřecí fašírka s houbami

Napřed umeleme maso, které smícháme s na kostičky nakrájenou bílou cibulí, natí, solí a pepřem. Ze směsi děláme placičky nebo karbanátky, které... více o Kuřecí fašírka s houbami

Kuře antikuchařky

Kuře antikuchařky

Kuře naporcujeme a mírně osolíme, namočíme do láku a šupneme na 24 hodin do lednice odležet. Druhý den naskládáme kuře do pekáčku a zalijeme 1 dcl... více o Kuře antikuchařky

150 minut
Hovězí daube

Hovězí daube

Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku. Maso obalíme v mouce se solí a pepřem,... více o Hovězí daube

Hovězí na tymiánu

Hovězí na tymiánu

Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, a připravíme marinádu. Maso pokrájené na nudličky marinujeme 48 hodin.... více o Hovězí na tymiánu

60 minut
Senzační obrácené kuře

Senzační obrácené kuře

Kuřecí prsa a játra nakrájíme na stejnoměrné kousky. Zvlášť je orestujeme v malém množství oleje, smícháme dohromady, osolíme a opepříme, necháme... více o Senzační obrácené kuře

Zapečené palačinky se špenátem a sýrem

Zapečené palačinky se špenátem a sýrem

Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí. **Připravíme špenát:**... více o Zapečené palačinky se špenátem a sýrem

Tatínkova omeleta

Tatínkova omeleta

Uvařené nudle (špagety) smíchame s vajíčky, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a jemně zamícháme. Na rozpálenou panev s olejem pak vylijeme obsah a... více o Tatínkova omeleta

30 minut
Pikantní cizrna

Pikantní cizrna

Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, protlak a krátce osmahneme.... více o Pikantní cizrna

Závin z mletého masa

Závin z mletého masa

Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrůdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, nakrájené rohlíky namočíme v mléce, a... více o Závin z mletého masa

Pečená treska se smetanou a pórkem

Pečená treska se smetanou a pórkem

Tresku z obou stran osolíme a vyskládáme na olejem vymazanou pečící mísu. Posypeme grilovacím kořením, bazalkou a na kolečka nakrájeným pórkem. Dáme... více o Pečená treska se smetanou a pórkem

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Maso nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na másle do zlatova. Poté podlijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené a necháme vodu vyvařit. Tento... více o Pravý segedínský guláš

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Na vále uhněteme těsto, tvoříme placičky a klademe na plech. Plech nemusíme vymašťovat, těsto mastné. Pečeme do zlatova. V půli pečení placičky... více o Škvarkové placky rodinné

Roláda z bramborového těsta II.

Roláda z bramborového těsta II.

Podle návodu připravíme bramborové těsto. Z jednoho sáčku připravíme 2 rolády. Rozválíme, poklademe plátky gothaje, na něj plátky sýra, zavineme a... více o Roláda z bramborového těsta II.

Marinovaný kapr II.

Marinovaný kapr II.

Umytou a osušenou rybu nakrájet na kostičky 3x3 cm, zbavit červeného masa. Promíchat citronovou šťávu, olej, hořčici, cukr, sůl a pepř, šlehat,... více o Marinovaný kapr II.

Kuře na kari IV.

Kuře na kari IV.

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, přidáme pepř, sůl, kari a solamyl. Vše promícháme a orestujeme na rozpálenem oleji. Dle chuti přidáme... více o Kuře na kari IV.

Játrburger

Játrburger

Játra umeleme, přidáme větší množství utřeného česneku, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Necháme hmotu uležet v lednici 2 hodiny. Pak... více o Játrburger

120 minut
Pekingská kachna dle Robina

Pekingská kachna dle Robina

Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna... více o Pekingská kachna dle Robina

Kuře a la Baileys

Kuře a la Baileys

Kuřecí prsa otveřeme a naklepeme, osolí, opepříme. Na pánvi orestujeme na malé plátky nakrájenou slaninu a žampiony také nakrájené na plátky. Na... více o Kuře a la Baileys

Linguine con prosciutto et funghi

Linguine con prosciutto et funghi

Do hrnce s osolenou vroucí vodou hodíme těstoviny a vaříme al dente. V pánvi rozpustíme lžičku másla a přidáme na plátky nakrájené žampiony, šunku... více o Linguine con prosciutto et funghi

Kuřecí salát s ananasem

Kuřecí salát s ananasem

Kuřecí nakrájíme na kostky, osmažíme krátce na oleji, poté přidáme ananas a koření a asi třetinu štávy z plechovky a dusíme do měkka. Necháme... více o Kuřecí salát s ananasem

Plněné sojové řízečky

Plněné sojové řízečky

Sojové plátky uvaříme ve vodě s bujónem a prolisovaným česnekem,(pokud vaříme víc jak 8 řízků, použijeme bujóny dva). Z vychladlých plátků lehce... více o Plněné sojové řízečky

Moravská jitrnice

Moravská jitrnice

Všechno maso uvaříme a necháme trochu vychladnout. Potom rozebereme, jazyk očistíme, a vše umeleme na větších očkách masovém strojku, nebo posekáme... více o Moravská jitrnice

Hovězí maso na smetaně

Hovězí maso na smetaně

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Na másle nebo oleji lehce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a opečeme po obou... více o Hovězí maso na smetaně

Jaternice

Jaternice

Maso společně dáme vařit do většího hrnce. Přivedeme do varu, stáhneme na menší teplotu a mírně vaříme do měkka. V míse namočíme chleba do vývaru.... více o Jaternice

Kotlety s hořčičnou omáčkou

Kotlety s hořčičnou omáčkou

Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na trošce oleje. Pak maso vyjmeme, tence potřeme hořčicí a vložíme do pekáče. Na pánvi na oleji... více o Kotlety s hořčičnou omáčkou

Kuře na marmeládě

Kuře na marmeládě

Kousky kuřete osolíme, potřeme připravenou směsí a dáme na pekáč pomazaný olejem, na kuře položíme plátky anglické slaniny a pak zasypeme zmrazenou... více o Kuře na marmeládě

Čína z uzeného masa

Čína z uzeného masa

Stehna obereme a nakrájíme, arašídy si opražíme. Zeleninu - zelí, mrkev, pórek nakrájíme a podusíme, přidáme maso, arašídy, kukuřici a 3 lžíce ananasu... více o Čína z uzeného masa

Jehněčí pečeně podle Božidary Turzonovové

Jehněčí pečeně podle Božidary…

Maso prošpikujeme čenekem, vložíme do pekáče a zasypeme nakrájenou zeleninou. Pekáč dáme do maximálně nahřáté trouby a maso necháme opéci. (Maso a... více o Jehněčí pečeně podle Božidary Turzonovové

Plněná panenka

Plněná panenka

Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky - odložíme... více o Plněná panenka

30 minut
Krevety s cherry rajčátky a těstovinami

Krevety s cherry rajčátky a…

Krevety vyloupeme a omyjeme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme na poloviny rozkrájená cherry rajčátka. Osmahneme a vložíme krevety. Osolíme... více o Krevety s cherry rajčátky a těstovinami

Pečené kuřecí na smetaně

Pečené kuřecí na smetaně

Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu. Smetanu naředíme vodou,... více o Pečené kuřecí na smetaně

Radoušovo ucho

Radoušovo ucho

Z brambor a dalších ingrediencí uděláme bramborák. Maso orestujeme, přidáme anglickou slaninu, cibuli, kapii, houby a dusíme. Když je maso měkké,... více o Radoušovo ucho

Dietní kuře na pórku

Dietní kuře na pórku

Kuře očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Pórek nakrájíme celý na kolečka a poklademe kolem kuřete. Do pekáče nalijeme vodu tak, aby byla cca 1 cm... více o Dietní kuře na pórku

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

57
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
43
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
41
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
34
Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
29
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact