• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo, do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu (pozor, má být schovaná v mase), osolíme a okmínujeme jak zevnitř... více o Králík na roštu - grilování

Vinařské kotlety

Vinařské kotlety

Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme.... více o Vinařské kotlety

Placky z bůčku

Placky z bůčku

Vše nakrájíme na malé kostky, spojíme solamylem, okořeníme. Smažíme malé placky. Dobré jsou s bramborovou kaší.... více o Placky z bůčku

Zapékaná krůtí prsa s jablky II.

Zapékaná krůtí prsa s jablky II.

Nedříve do mísy nastrouháme jablka a mrkev, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhaný česnek, med, jogurt, sojovou omáčku, vejce, sůl a pepř.... více o Zapékaná krůtí prsa s jablky II.

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Na rozpáleném sádle smažit nakrájenou cibuli (V-krouhač) do zlatova, přidat papriku (nespálit!), překrojené žaludky, sůl, česnek, kmín, pepř,... více o Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Zeleninový salát s tuňákem a šunkou

Zeleninový salát s tuňákem a šunkou

Veškerou zeleninu opláchneme, očistíme. Hlávkový salát natrháme, nekrájíme, aby neztratil vitamíny. Zbytek zeleniny krom mrkve nakrájíme na nudličky... více o Zeleninový salát s tuňákem a šunkou

Závitky z králíka II.

Závitky z králíka II.

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátek sýra, trochu kysaného zelí a klobásu nakrájenou na delší plátky. Svážeme... více o Závitky z králíka II.

Apulijský pstruh na grilu

Apulijský pstruh na grilu

Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby... více o Apulijský pstruh na grilu

Asijské tajemství

Asijské tajemství

Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do hrnku a zalijeme horkou vodou,... více o Asijské tajemství

Grilované kuřecí s ananasem a chilli

Grilované kuřecí s ananasem a chilli

Marináda: otevřeme plechovku s ananasem, vodu vylejeme do 0,5 l skleničky, přidáme k ní olivový olej - 2-3 polévkové lžíce. K tomu dáme směs... více o Grilované kuřecí s ananasem a chilli

Massariotův piknik

Massariotův piknik

Rozehřát máslo na pánvi a přidat na velice jemno posekaný salám. Osmažit ho na vysokém ohni po 2 minuty. Přidat ricotta sýr a na moment osmažit.... více o Massariotův piknik

Kuře s vínem

Kuře s vínem

Kuře upečeme, obereme a nakrájíme na malé kousky. Potom na velké pánvi rozehřejeme olej a přidáme kuře. Chvilku orestujeme a přidáme nakrájený pórek.... více o Kuře s vínem

Rizoletto

Rizoletto

Tenhle recept vzniknul takřečeno jako z nouze ctnost. Vzniklo ale velmi lahodné jídlo, které je nejblíže rizotu. Cibuli nakrájíme na kostičky a... více o Rizoletto

Kuřecí maso s brokolicí

Kuřecí maso s brokolicí

Těstoviny uvaříme a scedíme. Maso nakrájíme na nudličky a naložíme na 5 minut do marinády (1 lžička podravky, 3 lžičky koření Klasik). Maso orestujeme... více o Kuřecí maso s brokolicí

Luxusní špízy

Luxusní špízy

Maso nakrájíme na velké kostky, promícháme s marinádou a necháme v lednici odležet přes noc. Druhý den napícháme maso na jehlu střídavě s cuketou,... více o Luxusní špízy

Maďarský guláš ze Slovenska

Maďarský guláš ze Slovenska

1 cibuli osmahneme, přidáme maso na kostičky, sladkou papriku, vegetu, bujón a podlijeme vodou. Osolíme a vaříme do měkka a zahustíme. Rajčata +... více o Maďarský guláš ze Slovenska

Rybí taštičky II.

Rybí taštičky II.

Na pánvi osmahneme okořeněné rybí filé. Zvlášť opražíme na másle mouku, přidáme vodu, bobkový list a nadrobno nasekanou petrželovou nať. Necháme... více o Rybí taštičky II.

Rychlé lečo

Rychlé lečo

Na másle zpěníme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou. Přisypeme zeleninovou směs na lečo a dáme povařit, dokud zelenina... více o Rychlé lečo

45 minut
Senzační bifteky se žampióny

Senzační bifteky se žampióny

Maso: krkovici nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí, na oleji zprudka opékáme cca 6 minut.... více o Senzační bifteky se žampióny

30 minut
Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Na plátek zmrzlé ryby dáme rozmačkaný nebo rozetřený česnek (na jeden plátek jeden větší stroužek), okořeníme rukou podrceným tymiánem, troškou pepře... více o Skvělá ryba se zeleninou

Vepřová žebírka s barbecue omáčkou

Vepřová žebírka s barbecue omáčkou

Žebírka předvaříme v mírně slané vodě asi 20-30 minut. Takto zůstanou šťavnatá a po upečení budou křupavá. Potom je osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno... více o Vepřová žebírka s barbecue omáčkou

120 minut
Bůčkový chilli salám "Mortadela"

Bůčkový chilli salám "Mortadela"

Bůček nakrájíme na menší kousky, smícháme s kořením, česnekem, vejci, soli. Dobře promícháme, natlačíme do tlačenkového nebo salámového sáčku a pevně... více o Bůčkový chilli salám "Mortadela"

60 minut
Tuňák s cuketou

Tuňák s cuketou

Nejdříve podusíme cukety cca 20 minut v tlakovém hrnci, po vyjmutí je rozřízneme na půl (podélně) a vydlabeme vnitřek, tak aby pořád slupka držela... více o Tuňák s cuketou

Mexické fazole na slanině

Mexické fazole na slanině

Nakrájíme si cibuli, slaninu a papriku na stejně velké kostky. Na pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme slaninu. Když je vše osmažené, přidáme papriku a... více o Mexické fazole na slanině

Králík na kečupu

Králík na kečupu

Králičí stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalime trochu v mouce, v pekáči posypeme na proužky nakrájenou slaninou, podlijeme trochu vodou a... více o Králík na kečupu

40 minut
Pájina specialita

Pájina specialita

Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, opepříme, jemně posypeme grilovacím kořením, opečeme na vyšší pánvi, vyjmeme a maso dáme i s trochou omastku... více o Pájina specialita

30 minut
Kuřecí stehna s meruňkovou šťávičkou

Kuřecí stehna s meruňkovou šťávičkou

Kuřecí stehna osolíme, mezitím si dáme trošku másla s olejem do hrnce a uděláme cibulový základ, ne do zlatova - jen krátce. Vložíme kuřecí stehna,... více o Kuřecí stehna s meruňkovou šťávičkou

30 minut
Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Cibulku orestujeme na trošce oleje do zlatova, přidáme maso na kousky smíchané s kořením. Osmahneme, osolíme, vmícháme protlak a dusíme do měkka.... více o Cizrna s kuřecím masem

30 minut
Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou

Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou

Nejprve nakrájíme maso na kostičky, nastrouháme nivu (může být i více, záleží na chuti) a nakrájíme pórek na kolečka. Poté maso orestujeme na másle.... více o Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou

150 minut
Ragů (salsa Bolognese) iliti

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Osmahneme jemně nakrájenou cibuli na troše oleje, já používám olivový, ale můžete použít i olej slunečnicový. Když dostane zlatavou barvu, přidejte... více o Ragů (salsa Bolognese) iliti

30 minut
Skvělé boloňské špagety

Skvělé boloňské špagety

Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu. Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso... více o Skvělé boloňské špagety

Švarkové placky s brambory

Švarkové placky s brambory

Den předem uvaříme brambory. Škvarky podle potřeby překrájíme na menší kostičky a v sádle nahřejeme. Zpracováváme-li těsto hnětacími háky, začneme od... více o Švarkové placky s brambory

45 minut
Kuřecí řízek na špenátu

Kuřecí řízek na špenátu

Řízky jemně naklepeme, osolíme opepříme. Na doladění chuti použijeme čerstvý či sušený tymián nebo oblíbenou bylinku. Vejce našleháme se solí a... více o Kuřecí řízek na špenátu

15 minut
Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Rozmixujeme na jemno nakrájenou cibuli s kečupem a worchestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund... více o Tatarák z uzeného lososa

Králík v leču

Králík v leču

Do kastrolu dáme olej a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, přidáme hořčičné semínko a ještě chvíli smažíme, vložíme očištěné umyté maso, necháme... více o Králík v leču

15 minut
Farářské řízky

Farářské řízky

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z jedné strany zaprášíme moukou. Touto stranou maso naskládáme na plech předem vymazaný větší... více o Farářské řízky

Kapustové měšce plněné masem

Kapustové měšce plněné masem

Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý koš. Listy vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou, necháme je... více o Kapustové měšce plněné masem

Plněné panenky s pórkem

Plněné panenky s pórkem

Vepřové panenky omyjeme a osušíme je papírovou utěrkou. Každý plátek podélně rozkrojíme, ale jen do dvou třetin, a přes potravinářskou folii ho lehce... více o Plněné panenky s pórkem

Vepřové závitky se zeleninou

Vepřové závitky se zeleninou

Papriku a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Stejně upravíme uzené maso. Vepřové plátky dobře opláchneme a naklepeme. Okořeníme je podle... více o Vepřové závitky se zeleninou

Těstoviny "letem světem"

Těstoviny "letem světem"

Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole: rozřízneme je napůl, pootočíme obě půlky,... více o Těstoviny "letem světem"

45 minut
Vepřové závitky ve slanině

Vepřové závitky ve slanině

Rozpálíme troubu na 180 °C. Smícháme kečup s worchestrem a dáme stranou. Maso naklepeme. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme, doprostřed masa... více o Vepřové závitky ve slanině

Huboto

Huboto

Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, česnek na plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi podusíme... více o Huboto

Salámové špízy

Salámové špízy

Sýry nakrájíme na malé kostky. Každou kostku budeme balit do salámu. Střídavě napichujeme na špejle v salámu obalené sýry, kolečka ředkviček, půlky... více o Salámové špízy

Špenátovo-masové rolky

Špenátovo-masové rolky

Rozmícháme přísady na těsto a upečeme z něj na pánvi 4 placky. Necháme vychladnout. Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme... více o Špenátovo-masové rolky

Rybí taštičky

Rybí taštičky

Na troše oleje opražíme nakrájené filé, rozmačkáme ho vidličkou. Vmícháme jíšku připravenou z trochy oleje, mouky a vody. Promícháme a přidáme sekanou... více o Rybí taštičky

Rybí filé s rajčaty

Rybí filé s rajčaty

Utřeme česnek se solí a citronovou šťávou. Směsí potřeme filé, vložíme do pekáče, posypeme koprem (koprem nešetříme). Na jednotlivé porce naskládáme... více o Rybí filé s rajčaty

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, z obou stran hodně potřeme rozdrceným česnekem. Plátky naložíme do mléka tak, aby byly ponořené,... více o Česneková krkovička naložená v mléce

Mňamka - špíz či steak

Mňamka - špíz či steak

Maso nakrájíme na kostky (špíz) nebo plátky (steak). Do misky nalijeme 1/2 malé skleničky oleje, přidáme 1-2 lžíce magi, pepř, sůl,1 lžici oregána a... více o Mňamka - špíz či steak

Hlávkový salát s anglickou slaninou

Hlávkový salát s anglickou slaninou

Slaninu nakrajíme na malé kostičky a do křupava vysmažíme. Vychladlou přidáme k hlávkovému salátu (natrhaný na malé kousky), zalejeme šlehačkou ... více o Hlávkový salát s anglickou slaninou

Pikantní buřty v pivu a kečupu

Pikantní buřty v pivu a kečupu

V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za... více o Pikantní buřty v pivu a kečupu

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

49
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact