• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
15 minut
Pomalu pečená kachna I.

Pomalu pečená kachna I.

1. Osolte a posypte kmínem Kachnu omyjte a osušte. Pak odřízněte přebytečný tuk u biskupa a u krku a kachnu důkladně osolte. Solte uvnitř i zvenku a... více o Pomalu pečená kachna I.

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

Nudle zalijte vroucí vodou a nechte 20 minut odstát. Mezitím omyjte a osušte špenát a lusky. Brokolici rozeberte na růžičky a nakrájejte na kousky.... více o Smažené nudle s krůtím masem

70 minut
Kuřecí paličky s rýžovými nudlemi

Kuřecí paličky s rýžovými nudlemi

Paličky promíchejte v marinádě z řepkového oleje, sambal oelek, šťávy z 1 limetky a soli. Přikryjte a nechte asi 2 hodiny odležet v lednici. Troubu... více o Kuřecí paličky s rýžovými nudlemi

45 minut
Rooibosové risotto s lososem

Rooibosové risotto s lososem

Vývar přiveďte k varu a přidejte rooibos. Vařte asi 10 minut, pak sceďte a udržujte jej horký. Cibukli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji,... více o Rooibosové risotto s lososem

90 minut
Shepherd´s pie

Shepherd´s pie

Kaši promíchejte se žloutkem; pokud koláč nebudet dělat ze zbylé kaše, nechte brambory rozšťouchané trochu hruběji. Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli... více o Shepherd´s pie

50 minut
Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh na čekankovém risottu

Na oleji orestujte naskenou šalotku se stroužky česneku, který potom vyndejte. Přidejte nasekanou čekanku, orestujte a přisypte rýži. Promíchejte,... více o Pstruh na čekankovém risottu

35 minut
Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným

Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěné brambory uvařte ve slupce, musí zůstat pevné. Oblanšírujte kapustu - vsypejte ji do vroucí vody a po 3 minutách... více o Zapečené brambory s uzeným

120 minut
Kachna s rozinkovým zelím

Kachna s rozinkovým zelím

Nakrájejte na kousky slaninu, nasekejte cibuli a v pekáči obojí orestujte dozlatova. Vložte osolenou a opepřenou kachnu, přidejte koření a přiklopte... více o Kachna s rozinkovým zelím

180 minut
Husa v šouletu

Husa v šouletu

Přes noc naložte suroviny. Stehna osolte, opepřete, okmínujte. Přidejte 2 lžíce sádla a dejte přiklopené péct při 180 °C. Asi po 1,5 hodině odklopte a... více o Husa v šouletu

150 minut
Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky... více o Hovězí po burgunsku

20 minut
Játra s kari jablky

Játra s kari jablky

Na másle nebo na oleji osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přidáme osmažit očištěná, pokrájená, osolená a opepřená játra. Po... více o Játra s kari jablky

120 minut
Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Jazyk uvařte doměkka, oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozpusťe máslo a nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Orestujte s moukou. Postupně... více o Křenová omáčka s jazykem

90 minut
Medová žebra

Medová žebra

Ze spodní strany žeber stáhněte tuhou blánu. Pak je překrájejte na menší kusy, vložte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu a povařte 30 minut.... více o Medová žebra

190 minut
Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí líčka s kari omáčkou

Na sádle orestujte nasekanou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené maso, osolte a nechte zatáhnout. Podlijte vínem a redukujte při nižší teplotě,... více o Hovězí líčka s kari omáčkou

60 minut
Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Namleté maso vytvarujte na čtyři stejně velké kulaté placky ve tvaru burgeru vysoké 1,5 cm. Nechte v chladu uležet. Připravte si omáčku. Nasekanou... více o Burger s fat cat omáčkou

Kapustové měšce na zelenině

Kapustové měšce na zelenině

Z kapusty si opatrně odloupneme vrchní listy, které krátce spaříme v osolené vodě a poté necháme okapat. Musí jen povadnout, ale zůstat by měly pružné... více o Kapustové měšce na zelenině

30 minut
Kuřecí fajitas

Kuřecí fajitas

Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na menší sousta. V pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme kuřecí kousky, připáde cca půl balení ďábelského... více o Kuřecí fajitas

Kuřecí "Matteo" roládky

Kuřecí "Matteo" roládky

Kuřecí prsíčka prokrojíme, ale nedokrojíme. Vznikne nám větší plátek, který přes fólii naklepeme, jemně osolíme, opepříme, poklademe tence krájeným... více o Kuřecí "Matteo" roládky

80 minut
Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s mletým masem, solí, pepřem, strouhankou a vejci. Rozprostřeme na slabou vrstvu na alobal. Poklademe plátky sýra... více o Domácí plněná roláda z mletého masa

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Drůbeží (já použil kuřecí) srdíčka, žaludky a játra dobře očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Pokud chceme dobu pečení urychlit, doporučuji... více o Drůbeží výpečky

Rybí směs se zeleninou a nudlemi

Rybí směs se zeleninou a nudlemi

Rybí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, okořeníme, zaprášíme solamylem a osmažíme zprudka na nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem.... více o Rybí směs se zeleninou a nudlemi

60 minut
Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Cibuli pokrájíme najemno a necháme spolu s lžící nasekaného zázvoru zesklovatět na oleji. Přidáme nasekaný česnek a kari. Chvíli mícháme. Zalejeme... více o Kuřecí kari s mangem a rýží

45 minut
Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru. Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko... více o Hovězí šuej ču

Vepřové kostky s pepřovou omáčkou

Vepřové kostky s pepřovou omáčkou

Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Dáme do pekáčku, do kterého jsme dali před tím na dno trošku vody (opravdu jen trochu). Maso... více o Vepřové kostky s pepřovou omáčkou

50 minut
Vepřové po francouzsku

Vepřové po francouzsku

Maso naklepeme z obou stran ho osolíme a opepříme. Na pokud možno teflonové pánvi zr ychla necháme z obou stran zatáhnout maso. Na maso přiložíme... více o Vepřové po francouzsku

Dušené kuře (králík) s cizrnou

Dušené kuře (králík) s cizrnou

Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku... více o Dušené kuře (králík) s cizrnou

5 minut
Nejlepší svatomartinská husa

Nejlepší svatomartinská husa

Husu ze všech stran - i zevnitř - nasolte, pokmínujte a zevnitř potřete majoránkou. Dovnitř vožte jednu housku. Husu položte prsy dolů do pekáče ... více o Nejlepší svatomartinská husa

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husu vykostěte. Chléb nakrájejte na kostky a nechte ho přes noc vyschnout. Na másle opečte cibulku, přidejte chléb, petržel, mléko, kaštanové pyré,... více o Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Houbové plátky na smetaně

Houbové plátky na smetaně

Do olejem vymazané zapékací mísy nasypeme pokrájenou cibuli a část pokrájených hub. Na ty pak položíme dvě porce naklepaného, osoleného a opepřeného... více o Houbové plátky na smetaně

60 minut
Kyjevský řízek

Kyjevský řízek

Máslo nechte změknout, rozmíchejte v něm citronovou šťávu, posekané bylinky, rozdrcený česnek, sůl a pepř. Udělejte z něj 4 válečky a ty nechte v... více o Kyjevský řízek

45 minut
Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

1. Nastrouháme si na jemno parmazán. Nakrájíme na kostičky kuřecí maso a slaninu. 2. Na rozehřátou pánev si dáme osmažit slaninu, pak k ní přidáme... více o Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle dorůžova, přidáme pokrájené a dle chuti osolené, opepřené a okmínované maso, které za občasného... více o Plec pečená (nejen) se zelím

Rybí steak

Rybí steak

Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje,... více o Rybí steak

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Cibuli a slaninu pokrájíme na drobno a dáme osmažit na rozpálenou pánev s troškou oleje dosklovata. Pak přidáme cuketu pokrájenou na silnější... více o Cuketová směs se slaninou

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, mírně osolíme, opepříme a dáme do mísy. Řapíkatý celer pokrájíme na slabší měsíčky a dáme k masu. Přidáme... více o Masová minutka s řapíkatým celerem

Králík na zelenině s tandoori kořením

Králík na zelenině s tandoori kořením

Králíka naporcujeme, osolíme a poprášíme kořením Tandoori Masala. Porce králíka dáme na očištěnou a na kostičky (kolečka) pokrájenou, mírně osolenou... více o Králík na zelenině s tandoori kořením

Kuřecí prsíčka se žampiony

Kuřecí prsíčka se žampiony

Kuřecí prsa osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet. Pak si je na rozpálené pánvi s trochou oleje osmažíme dozlatova s obou stran. Nejprve... více o Kuřecí prsíčka se žampiony

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme... více o Kančí guláš - staročeský

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Očištěné, nasolené a okořeněné kuře položíme do pekáče na pokrájenou velkou cibuli, poklademe plátky másla, podlijeme troškou vody, zaklopíme a dáme... více o Kuře pečené s jablky

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Cuketu (mladou cuketu není nutné loupat) a uzené maso (150 - 200 gramů) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Na jemném struhadle nastrouháme do... více o Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Křenová plec na smetaně

Křenová plec na smetaně

Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Poté přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso, které osmažíme dozlatova za občasného promíchání.... více o Křenová plec na smetaně

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme... více o Anglická gulášová polévka

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí,... více o Guláš s hráškem

60 minut
Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Oloupeme brambory, batáty, červenou řepu a nakrájíme na kousky. Vložíme na plech, přidáme olivový olej, sůl a promícháme. Nakrájíme rajčata, klobásku,... více o Večeře z jednoho plechu

75 minut
Lilková musaka

Lilková musaka

Tento recept mám z turecké kuchařky, kterou jsem koupila přímo v Istanbulu. Pokud máte rádi lilky stejně jako já, tak si tento recept zamilujete.... více o Lilková musaka

Kapustové karbanátky po našem

Kapustové karbanátky po našem

Kapustu si předvaříme v osolené vodě na skus (nerozvařit), pak scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy,... více o Kapustové karbanátky po našem

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, paprikou (cca 1 lžíce), kmínem (1 lžička) a smícháme s pokrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Zalijeme pivem... více o Pivní výpečky s bramborovými noky

60 minut
Čínská pánev 2

Čínská pánev 2

Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se solamylem a kořením. Dáme odležet aspoň na 1/2 do lednice. Na pánvi rozehřejeme olej vložíme... více o Čínská pánev 2

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Plátka krkovice naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. Cibuli smažíme lehce dozlatova. Přidáme plátky... více o Houbovo-smetanová krkovička

Grilovaná kuřecí stehna

Grilovaná kuřecí stehna

Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně... více o Grilovaná kuřecí stehna

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

80
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
52
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…
43
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
42
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
41
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact