• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
30 minut
Drůbeží játra s bazalkou

Drůbeží játra s bazalkou

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájená jatýrka, restujeme, přidáme pepř. Když jsou jatýrka měkká, přidáme sůl a zalijeme smetanou, zahustíme... více o Drůbeží játra s bazalkou

Hamburger pro tatínky

Hamburger pro tatínky

Do mísy dáme hovězí, přidáme utřený česnek a najemno nakrájenou chilli papričku. Pořádně promícháme. Z masa utvoříme čtyři hamburgery a osmažíme na... více o Hamburger pro tatínky

Kotleta s barbeque omáčkou a letním salátem

Kotleta s barbeque omáčkou a letním…

Na pánvi nebo v troubě uděláme kotlety, tak 20 min. a během vaření občas otočíme. Na oleji osmahneme na polovičky nakrájené žampiony, přidáme cukr,... více o Kotleta s barbeque omáčkou a letním salátem

Kari pirohy

Kari pirohy

Bramboru s jablkem oloupeme a spolu s cibulí nakrájíme na malé kousky. Dáme na pánev spolu s kari kořením a kostkou vývaru a vaříme, dokud maso... více o Kari pirohy

75 minut
Zapékané debrecínské masíčko

Zapékané debrecínské masíčko

Maso naklepeme, osolíme a opečeme z obou stran na pánvi. Vyjmeme a na výpeku opečeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriky... více o Zapékané debrecínské masíčko

Kuřecí rychlík

Kuřecí rychlík

Kuře nakrájíme na menší kostky a naložíme do sojové omáčky, pepře, vegety a soli (nejméně na 2 hodiny). Žampiony rozčtvrtíme a na másle osmahneme.... více o Kuřecí rychlík

Zapékané hovězí maso

Zapékané hovězí maso

Na pekáček vytřený olejem nasypeme polovinu česneku nakrájeného na plátky, polovinu na kolečka nakrájených rajčat, plátky masa, osolíme, opepříme,... více o Zapékané hovězí maso

Pikantní králík

Pikantní králík

Králíka si naporcujeme, osolíme, opepříme a popaprikujeme. Na pánvi si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Když je skoro hotová, přidáme ke... více o Pikantní králík

Kuřecí prsa se zeleninou a žampiony

Kuřecí prsa se zeleninou a žampiony

Nenaklepané kuřecí maso nakrájíme na kostky a smícháme s kořením, sójovou omáčkou, lžící oleje a prolisovaným česnekem. Necháme hodinu odstát.... více o Kuřecí prsa se zeleninou a žampiony

Kuře v marinádě

Kuře v marinádě

Kuře bez kůže rozdělíme na malé kousky. Do varné misky nebo pekáčku dáme, šťávu z citrónu, nakrájené cibulky a žampiony, med, sojovou omáčku,... více o Kuře v marinádě

Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky,... více o Zapékané mexické plátky

Pikantní bůčkové nudličky

Pikantní bůčkové nudličky

Libový bůček nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s kořením Country gril (kořením není třeba šetřit), mírně zalijeme olejem, promícháme a necháme v... více o Pikantní bůčkové nudličky

Marinovaná stehýnka po vesnicku

Marinovaná stehýnka po vesnicku

Omyjeme 1 kg stehýnek, osolíme a trochu posypeme grilovacím kořením. Do kastrolku nalijeme pivo a cca 2 lžíce oleje. Přidáme grilovací koření, dle... více o Marinovaná stehýnka po vesnicku

Zapečené kuřecí řízky s anglickou slaninou

Zapečené kuřecí řízky s anglickou…

Do olejem vymaštěného pekáčku položíme na plátky nakrájené brambory cca 1 cm široké (na celé dno) a vrstvu osolíme. Na to poklademe na kolečka... více o Zapečené kuřecí řízky s anglickou slaninou

Super karbanátky

Super karbanátky

Smícháme maso, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, namočenou a vymačkanou žemli, vejce, hořčici a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Zformujeme 8... více o Super karbanátky

120 minut
Kuře na leču v římském hrnci

Kuře na leču v římském hrnci

Římský hrnec namočíme do studené vody podle návodu na cca 15 minut. Mezitím omyjeme brambory, necháme je ve slupce a nakrájíme na čtvrtinky až osminky... více o Kuře na leču v římském hrnci

Labužnický bramborák

Labužnický bramborák

Bramborák: brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme ustát a vodu slejeme, přidáme mléko, prosátou hladkou mouku, vejce, koření a vše důkladně... více o Labužnický bramborák

Švej-žu-žu po česku

Švej-žu-žu po česku

Maso nakrájíme na hrubší nudličky, smícháme se všemi ingrediencemi (kromě oleje) a necháme 2-3 dny v ledničce odležet. Pak smažíme na oleji jako... více o Švej-žu-žu po česku

Kýta v sýrovém oblečku

Kýta v sýrovém oblečku

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Potom plátky naskládáme na... více o Kýta v sýrovém oblečku

Schované grilované klobásy

Schované grilované klobásy

Rozpálíme gril. Oloupeme a prolisujeme česnek, přidáme bylinky, olej, sůl a pepř. Klobásy podélně nařízneme, né však až do konce a potřeme vnitřní... více o Schované grilované klobásy

30 minut
Pikantní stehýnka

Pikantní stehýnka

Stehna vykostíme, mírně naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, posypeme chilli paprikou nebo červenou paprikou, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji... více o Pikantní stehýnka

Příbramská řezanka na bramboráku

Příbramská řezanka na bramboráku

Nejdříve upečeme bramboráky. Nejlepší je upéct celopánvičkové. Cibuli nakrájíme na nudličky a necháme zesklovatět na trošce oleje. Přidáme kuřecí prsa... více o Příbramská řezanka na bramboráku

Králík na másle a cibuli

Králík na másle a cibuli

Králíka naporcujeme, osolíme, dáme do pekáče. Cibuli nasekáme nahrubo a posypeme králíka, přidáme lžíci másla. Podlejeme vodou a pečeme přikryté za... více o Králík na másle a cibuli

Srbské "selské maso"

Srbské "selské maso"

Maso nakrájíme na kostky, o něco málo větší než na guláš a osmažíme do červena na sádle. V tom samém tuku zasmažíme cibule nakrájené na hrubé proužky,... více o Srbské "selské maso"

Rybí filé Budapešť

Rybí filé Budapešť

Rajčata spaříme a oloupeme. Rozškvaříme kostičky slaniny (nebo jiného tuku), opražíme kolečka papriky, přidáme kousky rajčat, osolíme a lehce podusíme... více o Rybí filé Budapešť

Plněný gothaj

Plněný gothaj

Do koleček uděláme kapsy dáme trochu hořčice, naplníme salámem, sýrem, na vrchu okořeníme a obalíme. Pečeme z obou stran do zlatova. Podáváme z... více o Plněný gothaj

60 minut
Krůtí prsa se smetanovými žampiony

Krůtí prsa se smetanovými žampiony

Krůtí prsa osolíme, naklepeme a opepříme. Vložíme do pekáče, podlijeme trochu vodou a 1 lžící oleje a za občasného přelévání pečeme v předem vyhřáté... více o Krůtí prsa se smetanovými žampiony

Tajné brambory s kuřetem, žampiony a koprem

Tajné brambory s kuřetem, žampiony a…

Brambory uvaříme ve slupce, po uvaření oloupáme a necháme vychladnout. Kuřecí prsní řízky nakrájíme na proužky, jemně poprášíme grilovacím kořením.... více o Tajné brambory s kuřetem, žampiony a koprem

Kuřecí nudličky s medem a jablky

Kuřecí nudličky s medem a jablky

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a přes noc naložíme do sojové omáčky. Pánev vylijeme olivovým olejem a orestujeme kuřecí nudličky, po zbělání... více o Kuřecí nudličky s medem a jablky

Noční můra dietáře

Noční můra dietáře

Kečup, ocet a hořčici krátce svaříme. Po odstavení přidáme majolku, pořádně promícháme. Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáčky v polovině nařízneme a... více o Noční můra dietáře

Vejce v červené omáčce

Vejce v červené omáčce

Vejce uvaříme na tvrdo. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata i s nálevem (čerstvé oloupeme a v troše vody krátce... více o Vejce v červené omáčce

Játrový nákyp

Játrový nákyp

Játra rozmixujeme, vše smícháme. Dáme péci do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy. Pečeme velmi pomalu, asi 40 minut při 200 °C. Jako teplé... více o Játrový nákyp

Východoindický salát

Východoindický salát

Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Všechny ingredience smícháme dohromady. Před podáváním dáme vychladit do lednice.... více o Východoindický salát

Pikantní rizoto

Pikantní rizoto

Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričky a celer. Přidáme na malé kousíčky nakrájené maso, které bylo... více o Pikantní rizoto

Karbanátek ke grilování

Karbanátek ke grilování

Anglickou slaninu osmshneme společně s cibulí lehce do zlatova a necháme pak vychladnout. Potom dobře promícháme mleté maso, sůl, pepř, hořčicové... více o Karbanátek ke grilování

60 minut
Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Maso osolíme, přidáme gyros, cibuli, salám nakrájený na kostičky, přidáme houby a dáme dusit. Když je maso do polovičky hotové, dáme do trouby a... více o Vepřové na houbách jinak

60 minut
Kroupovo koleno

Kroupovo koleno

Koleno vykostíme a naporcujeme na větší kousky. Ty posolíme a počesnekujeme. Vložíme do misky, zalijeme vodou, promícháme a přiklopením další nádoby ... více o Kroupovo koleno

Marinovaná ryba

Marinovaná ryba

Vodu, ocet, cibuli nakrájenou na kolečka, koření a sůl uvedeme do varu. Přidáme kapra nakrájeného na menší porce a cca 20 minut pozvolna vaříme (spíše... více o Marinovaná ryba

Těstoviny s koprem

Těstoviny s koprem

Na olej dáme na kostičky pokrájený pórek, uzené a na plátky pokrájené žampiony, trochu osolíme a necháme chvilku dusit. Když je směs měkká, přidáme... více o Těstoviny s koprem

Zlaté dršťky

Zlaté dršťky

Telecí jazyk uvaříme do měkka. Předvařené dršťky povaříme 15-20 min. v papiňáku a necháme odkapat. Na másle zasmažíme žampiony, přidáme dršťky,... více o Zlaté dršťky

Kuře s plesnivou omáčkou

Kuře s plesnivou omáčkou

Rozporcované kuře opečeme na 1/2 másla do zlatova a osolíme a opepříme. Dáme do trouby a za pozvolného přilévání bílého vína dusíme asi 1,5 hodiny.... více o Kuře s plesnivou omáčkou

Játrová čína

Játrová čína

Játra očistíme, nakrájíme na kousky a promícháme s cuketou. Přidáme vejce, hořčici, sůl, polévkové koření, sójovou omáčku, koření na čínu, kečup a... více o Játrová čína

Koleno dušené, pečené

Koleno dušené, pečené

Koleno očistíme, vložíme do papiňáku, přidáme 4 stroužky česneku vcelku, bobkový list, nové koření, pepř, zalejeme vodou, trochu více osolíme a dáme... více o Koleno dušené, pečené

Myslivecké roládky

Myslivecké roládky

Žampiony nakrájené na plátky orestujeme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme protlakem smíchaným se strouhankou (část protlaku si... více o Myslivecké roládky

Smažené buřtíky k posezení

Smažené buřtíky k posezení

Přísady na těstíčko rozšleháme dohladka. V těstíčku pak obalujeme na kolečka nakrájenou uzeninu společně s kolečkem cibule (na kolečko uzeniny... více o Smažené buřtíky k posezení

Losos na grilu

Losos na grilu

Filet necháme s kůží. Z obou stran potřeme olejem, citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Necháme v lednici rozležet, stačí pár hodin. Grilujeme v... více o Losos na grilu

Naložené řízky

Naložené řízky

Smíchat suroviny a naložit maso aspoň na 24 hodin. Smažíme jako řízky na pánvi. Naložené maso vydrží v lednici několik dní. Jako přílohu je vhodný... více o Naložené řízky

Kuřecí Vindalů

Kuřecí Vindalů

Na pánvi zprudka osmahneme osolené kuřecí maso, přidáme utřený česnek a sojovou omáčku. Po chvilce přilijeme smetanu, přudáme kari dle chuti.... více o Kuřecí Vindalů

Kuřecí s čínskými nudlemi

Kuřecí s čínskými nudlemi

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a necháme v chladu odležet. Potom rozkrájíme na malé kousky, které na oleji osmahneme dozlatova.... více o Kuřecí s čínskými nudlemi

Rybí kebab

Rybí kebab

Rybu vykostíme, nakrájíme na kostky, stejně tak papriku. Rajčata a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Jednotlivé kousky ukládáme do oleje, osolíme, opepříme... více o Rybí kebab

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Poslední sledované recepty

26
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
26
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
25
Toasty s vejci a čedarem
Toasty s vejci a čedarem
24
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Milan Peroutka se děsí Slavíků: Smutná premiéra bez Slováčkové (†29)!

Milan Peroutka se děsí Slavíků: Smutná premiéra bez Slováčkové (†29)!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact