• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
210 minut
Pečené koleno II.

Pečené koleno II.

Kolena dáme do nálevu, tak aby byla úplně ponořená. Necháme v chladu 48 hodin a během této doby kolena nejméně dvakrát obrátíme. Pak je v nálevu... více o Pečené koleno II.

60 minut
Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Větší porce kapra nasolíme, opepříme asi 1 hod. předem. Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady, polovinou marinády zalijeme kapra, druhou... více o Kapr v marinádě

60 minut
Směs na kari

Směs na kari

Řízky nakrájíme na kostky, cibulku nadrobno. Olej rozpálíme a necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme maso obalené v koření a posolené a necháme... více o Směs na kari

80 minut
Pečené kuře s hruškami

Pečené kuře s hruškami

Kuře naporcujeme a lehce potřeme sardelovou pastou, osolíme, opepříme. Naskládáme do pekáčku, na maso přidáme nakrájené hrušky, posypeme na jemno... více o Pečené kuře s hruškami

60 minut
Brambory po myslivecku

Brambory po myslivecku

Řízky nakrájíme na proužky, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Papriky nakrájíme na větší kousky, brambory oloupeme, nakrájíme na... více o Brambory po myslivecku

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem, trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit... více o Houbové karbanátky s mletým masem

35 minut
Olomoucký mletý řízeček

Olomoucký mletý řízeček

Maso smícháme s kořením na mletá masa, majoránkou, česnekem, sójovkou, vegetou a cibulkou, kterou jsme orestovali na oleji. Zahustíme strouhankou -... více o Olomoucký mletý řízeček

15 minut
Pivní mls

Pivní mls

Špekáčky nakrájíme na kolečka, dáme do vymazaného pekáčku, pokapeme kečupem a hořčicí, poklademe nakrájenou slaninou, kolečky cibule a okurky a znovu... více o Pivní mls

20 minut
Rybí toasty

Rybí toasty

Plátky chleba opečeme z jedné strany na rozpáleném tuku a neopečenou stranou naskládáme na tukem vymazaný plech. Poklademe rybičkami, přikryjeme... více o Rybí toasty

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Římský hrnec necháme namočit dle návodu. Dno hrnce poklademe cibulí, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka. Na vrstvu cibule vyložíme broskve, které... více o Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

60 minut
Petrovo filé

Petrovo filé

Filety osolíme, pokapeme citronem a potřeme prolisovaným česnekem. Takto upravené filety vložíme do kastrolu a zalijeme vodou, navrch nasypeme... více o Petrovo filé

90 minut
Roštěnky na houbách

Roštěnky na houbách

Na rozehřáté pánvi rychle opečeme z obou stran nasolené a naklepané řízky z roštěnky. Vyjmeme je a opražíme nakrájenou cibuli, slaninu nakrájenou na... více o Roštěnky na houbách

120 minut
Koleno na chalupu

Koleno na chalupu

Koleno uvařime. Uvařené nakrájíme a položíme do středu pekáče. Z obou stran posypeme kořením a trochu osolíme. Obložíme ho ze všech stran brambory,... více o Koleno na chalupu

20 minut
Kuře na Moravance II.

Kuře na Moravance II.

Kuřecí čtvrtky lehce osolíme, vetřeme grilovací koření a vložíme do olejem vymazané zapékací mísy (já používám varné sklo). Zeleninu nakrájíme a spolu... více o Kuře na Moravance II.

90 minut
Kotlety pro hosty

Kotlety pro hosty

Dle návodu na obalu si připravíme vývar z jedné kostky masoxu. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, jemně posypeme sladkou paprikou a poskládáme do... více o Kotlety pro hosty

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, popepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, na... více o Dušené vepřové na provensálském koření

Chinese Noodles

Chinese Noodles

Kuřecí prsíčka nakrájíme na maličké kostičky a prudce osmahneme na pánvi s nakrájenou cibulí, potom přidáme buráky, směs, osolíme, opepříme a chvíli... více o Chinese Noodles

Kuřecí závitky Delikates

Kuřecí závitky Delikates

Kuřecí řízky rozklepeme. Z obou stran posypeme podravkou a paprikou. Z jedné strany potřeme tatarkou, položíme plátek krokovice, plátek eidamu, plátek... více o Kuřecí závitky Delikates

80 minut
Žarkoje

Žarkoje

Nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme, poté vhodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a zalijeme... více o Žarkoje

60 minut
Pelmeni

Pelmeni

Mléko s mícháme s vejcem a vlijeme do prosáte mouky. Vypracujeme jemné těsto. Do misky si dáme mleté maso, na kostičky nakrájenou cibuli, sůl a pepř a... více o Pelmeni

Holubce - zelné závitky

Holubce - zelné závitky

Do vroucí vody vložíme zelí a postupně odtrháváme celé lístky, které si dáme do misky. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a přidáme... více o Holubce - zelné závitky

60 minut
Čebureky II.

Čebureky II.

Z hladké mouky, mléka a kvasnic, vejce a 1 lžíce oleje si uděláme kynuté těsto a dáme kynout. Na oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli... více o Čebureky II.

45 minut
Jatýrka v leču

Jatýrka v leču

Na oleji osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájená játra, opečeme, přidáme papriky na proužky, opepříme a osmahneme,... více o Jatýrka v leču

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat. Přidáme na kostky nakrájený salám,... více o Rychlá znojemská

45 minut
Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou

Nakrájíme maso na kostičky (lépe použít prsní řízky) a osmažíme v hlubší pánvi či v hrnci. Přidáme špenát (pokud je mražený, pokud ne, je lepší ho... více o Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou

30 minut
Křupavé tajemství

Křupavé tajemství

Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé řízečky, namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji.... více o Křupavé tajemství

45 minut
Járádjátra

Járádjátra

Játra opepříme a posypeme kořením kari, necháme chvíli uležet. Játra nakrájená na nudličky osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli nakrájenou na... více o Járádjátra

Zapékané řízečky

Zapékané řízečky

Maso nakrájíme na řízečky, rozklepeme, posolíme, popepříme a pokořeníme. Poté obalíme v těstíčku a osmažíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do vysokého... více o Zapékané řízečky

90 minut
Vepřová sekaná s houbami

Vepřová sekaná s houbami

Maso smícháme s vejci, syrovými houbami, ušlehanou šlehačkou, česnekem, osolíme a zahustíme strouhankou. Vytvoříme dva válečky a vložíme do pekáče... více o Vepřová sekaná s houbami

90 minut
Nadívané pikant kuře

Nadívané pikant kuře

Kuře osolíme vně i uvnitř a chvíli necháme odležet. Na másle zpěníme jemně posekanou cibuli. Pak k ní přidáme vařenou rýži, na kostičky pokrájený... více o Nadívané pikant kuře

60 minut
Dírkované maso

Dírkované maso

Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka). Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití... více o Dírkované maso

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky... více o Krakonošův oběd

30 minut
Andaluzská játra

Andaluzská játra

Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme, můžeme trochu podlít vodou. Pak přidáme... více o Andaluzská játra

120 minut
Svíčková podle maminky

Svíčková podle maminky

Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření,... více o Svíčková podle maminky

30 minut
Filé "Zoufalství"

Filé "Zoufalství"

Osolené filé opékáme na másle na pánvi po obou stranách, dokud se nevypaří nadbytečná voda. Poté roztrháme vařečkou na menší kousky, vytvoříme z... více o Filé "Zoufalství"

Exotické špízy

Exotické špízy

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky veliké cca 2-2,5 cm, osolíme, přidáme grilovací koření a zalejeme olejem tak, aby maso bylo ponořené. Necháme pořádně... více o Exotické špízy

Zapečené kuřecí s brambory

Zapečené kuřecí s brambory

Oloupeme brambory, nakrájíme na širší plátky a dáme vařit. Kuřecí prsní řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi do sklovata osmažíme... více o Zapečené kuřecí s brambory

Kuřecí kousky ve smetanové omáčce

Kuřecí kousky ve smetanové omáčce

Omytá a osušená prsíčka nakrájíme na kousky (asi 2 cm) a orestujeme na oleji, okořeníme grilovacím kořením a pepřem, zaprášíme paprikou. Přidáme... více o Kuřecí kousky ve smetanové omáčce

Smažená plněná kuřecí stehýnka

Smažená plněná kuřecí stehýnka

Stehna omyjeme, nasolíme, potřeme česnekem. Prsty uvolníme kůži a pod ní vložíme tenká kolečka klobásky a proužky špeku a kůži sepneme párátky. Na... více o Smažená plněná kuřecí stehýnka

Maminčina játra

Maminčina játra

Na sádle zpěníme do skolovata cibulku a anglickou slaninu nakrájenou na proužky. Přidáme játra a dusíme. Až jsou játra měkká, osolíme a opepříme,... více o Maminčina játra

Losos na bílém víně

Losos na bílém víně

Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem. Těsně před dokončením nalijeme... více o Losos na bílém víně

Aspiková vaječná tlačenka

Aspiková vaječná tlačenka

Slejeme nálev z Moravanky a dáme do něj na 2 hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme aby se rozpustila (nevaříme). Do toho přidáme všechny... více o Aspiková vaječná tlačenka

Kuře na rozmarýnu II.

Kuře na rozmarýnu II.

Do pekáče dáme rozporcované kuře, kolem brambory nakrájené na čtvrtky, vše osolíme a posypeme rozmarýnem (nepřehnat to, je dost aromatický). Na... více o Kuře na rozmarýnu II.

Filé v alobalu II.

Filé v alobalu II.

Každou porci dáváme na samostatný alobal. Na alobal položíme anglickou slaninu, na to dáme filé, které posypeme kořením na ryby (Vitana, Kotanyi),... více o Filé v alobalu II.

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, zázvor a asi minutu mícháme. Pak přidáme rozkrájená rajčata, mírně osolíme, přisypeme 1... více o Indické rybí kari

Kuře v olivách

Kuře v olivách

Kuřecí řízky jen mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opékáme na olivovém oleji cca 10 min., hodně obracíme. Pak maso vyjmeme, lehce opepříme a... více o Kuře v olivách

Masová zapečená lahůdka

Masová zapečená lahůdka

Do pekáčku naskládáme kotlety, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý kousek položíme plátek šunky, celou plochu zasypeme na kostičky nakrájenou... více o Masová zapečená lahůdka

Formanské maso

Formanské maso

Maso nakrájíme na plátky, propícháme hřebíčkem, osolíme, potřeme trochou zázvoru a pepře a opečeme na másle spolu s pokrájenou slaninou. Zalijeme... více o Formanské maso

Vepřové maso na pivu

Vepřové maso na pivu

Vepřové maso nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Osolíme a opepříme. Na rozehřáté sádlo vložíme připravené maso a za stálého míchání ho... více o Vepřové maso na pivu

Hovězí biftečky s jablkem a nivou

Hovězí biftečky s jablkem a nivou

Plátky svíčkové lehce naklepneme, osolíme, opepříme a necháme pár hodin uležet. Potom je velmi rychle osmahneme na pánvi z obou stran, poklademe... více o Hovězí biftečky s jablkem a nivou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Poslední sledované recepty

23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
18
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
18
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
15
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Nedělní Aha! 9. 11. 2025

Nedělní Aha! 9. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

Uslzená Tatiana Drexler: Strach o další působení ve StarDance

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact