• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Steak s čokoládovou omáčkou

Steak s čokoládovou omáčkou

Předehřejeme troubu na 200 °C. Steaky dejte do mísy s polovinou olivového oleje, česnekem, pepřem a tymiánem. Na pánvi rozpustíme máslo a smažíme... více o Steak s čokoládovou omáčkou

Frikasé s omáčkou

Frikasé s omáčkou

Oloupané pomeranče a grepy nakrájíme na plátky (šťávu zachytíme). Maso nakrájíme na nudličky, a na trošce oleje prudce opečeme. Vyjmeme z pánve a na... více o Frikasé s omáčkou

80 minut
Pantůček

Pantůček

Bůček, pepř, 10 stroužků česneku, bobkové listy vaříme asi hodinu. Mezitím připravíme marinádu - 15 stroužků česneku utřeme se solí, přidáme kari,... více o Pantůček

Pavlovo gyros kuře

Pavlovo gyros kuře

Kuře vcelku nasolíme, posypeme důkladně gyros kořením, trochu sušeným česnekem. Dáme do pekáčku, pokladeného máslem na plátky, do pekáčku nalijeme... více o Pavlovo gyros kuře

Výborné marinované kuře na toustech

Výborné marinované kuře na toustech

Smícháme víno, sojovou omáčku, cukr, dijonskou hořčici a pepř (nesolit). Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Pokud použijete... více o Výborné marinované kuře na toustech

Hněv blanických rytířů

Hněv blanických rytířů

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opékáme do měkka. Před dokončením přidáme k masu na nudličky nakrájenou cibuli,... více o Hněv blanických rytířů

Vepřové zapečené s pórkem

Vepřové zapečené s pórkem

Kostky osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji, aby se maso zatáhlo. Přendáme do pekáčku, hustě zasypeme porkem nakrájeným na kolečka, posypeme... více o Vepřové zapečené s pórkem

Kuře na žampionech a zelenině

Kuře na žampionech a zelenině

Kuře osolíme, okořeníme a dáme péct. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme žampiony, orestujeme, přidáme zeleninu, orestujeme, nakonec osolíme... více o Kuře na žampionech a zelenině

30 minut
Kuřecí řízky v jogurtu

Kuřecí řízky v jogurtu

Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a pomalu je na másle opečeme. Přidáme jogurty rozředěné mlékem a ochucené česnekem utřeným se solí, maso... více o Kuřecí řízky v jogurtu

30 minut
Falešný segedin

Falešný segedin

Dejte nadrobno pokrájenou cibuli zesklovatět, poté přidejte pokrájené maso z konzervy a prohřejte. Mezitím dejte vařit zelí, které po změknutí přidáte... více o Falešný segedin

Kuře v bramboráku se špenátem

Kuře v bramboráku se špenátem

Prsíčka podélně rozkrojíme na dva plátky a namočíme přes noc do osoleného podmáslí (může být i biokys, zakysaná smetana a podobně). Potom je obalíme v... více o Kuře v bramboráku se špenátem

Královský langet

Královský langet

Maso naklepeme, nasolíme, opepříme a necháme odležet do druhého dne v lednici. Odleželé maso narovnáme na sebe na suchý pekáč (plech), hustě posypeme... více o Královský langet

Kuře a la Dubrovník

Kuře a la Dubrovník

Kuře si naporcujeme na co nejvíc menších kousků - cca 8 ks. Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme kuřecí kousky, aby se zatáhly. Vyjmeme a do výpeku... více o Kuře a la Dubrovník

70 minut
Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Kuře nakrájíme na 10 kusů - hřbet, stehýnka na půl, prsíčka na 4 kousky, křidýlka zvlášť. Posolíme, mírně podlejeme a dáme péct do hlubokého pekáče do... více o Dietní pečené kuře s rýží

30 minut
Moravská játra

Moravská játra

Cibulku zpěníme na trošce oleje, přidáme pokrájenou papriku na proužky, chvíli podusíme. Poté přidáme očištěná játra, potom pokrájená rajčata, osolíme... více o Moravská játra

Karmelitánské řízky

Karmelitánské řízky

Vepřové řízky si hodně naklepeme, aby byly co největší a daly se přehnout (kuřecí jen mírně naklepeme a rozřízneme jaky na kapsu). Maso osolíme,... více o Karmelitánské řízky

Kuřecí kung-pao V.

Kuřecí kung-pao V.

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se solí a škrobem nahustou kašičku, v níž obalíme kousky masa. Obalené kousky kuřete necháme chvíli... více o Kuřecí kung-pao V.

VlCiho guláš

VlCiho guláš

Maso opláchneme a nakrájíme na kostky (cca 1,5x1,5 cm). Rovněž papriky nakrájíme na proužky. Na dno misky nalijeme trochu oleje, maso a papriky... více o VlCiho guláš

Masová omáčka na těstoviny

Masová omáčka na těstoviny

Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a mícháme. Potom přidáme na velmi drobno nakrájenou... více o Masová omáčka na těstoviny

Kuřecí řízky s játrovou směsí

Kuřecí řízky s játrovou směsí

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Opečené řízky vyjmeme, na oleji zpěníme... více o Kuřecí řízky s játrovou směsí

30 minut
Cikánské řízky

Cikánské řízky

Používám nejraději maso kuřecí, rychle se dělá a je chutnější. Maso a cibuli nakrájíme na menší kostičky. Všechny ingredience smícháme dohromady do... více o Cikánské řízky

30 minut
Fusilli se špenátovo-smetanovou omáčkou

Fusilli se špenátovo-smetanovou…

Uvaříme těstoviny. V hrnci na troše oleje zesklovatíme nakrájenou cibulku, poté přidáme špenát. Až se špenát dostatečně rozpustí a prohřeje, osolíme,... více o Fusilli se špenátovo-smetanovou omáčkou

Grilované žížaly

Grilované žížaly

Koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme prolisovaný česnek a cibuli, pomletý mák a sůl. Maso nakrájíme na dlouhé tenké pásky a obalíme je v připraveném... více o Grilované žížaly

60 minut
Kotlety na houbách IV.

Kotlety na houbách IV.

Kotlety okořeníme, osolíme, obalíme v mouce a dáme zprudka péct do vyhřáté troby, nejlépe na plech (na kterém se odehrává zbytek přípravy) Přidáme na... více o Kotlety na houbách IV.

30 minut
Arabský chléb plněný masovou směsí

Arabský chléb plněný masovou směsí

Kuřecí řízky nakrájíme na kousky a naložíme do marinády ze sojové omáčky, trochy kečupu, bazalky, pepře, špetky soli a škrobové moučky. Necháme hodinu... více o Arabský chléb plněný masovou směsí

Marinované krůtí maso

Marinované krůtí maso

Krůtí řízky a papriku si nakrájíme na nudličky. Smícháme dohromady rozdrcený stroužek česneku, oloupaný a nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, sojovou... více o Marinované krůtí maso

Kuřecí prsa na banánech

Kuřecí prsa na banánech

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, posolíme a osmahneme na troše oleje. Okořeníme kari kořením. Do zapékací mísy dáme podélně rozříznuté banány, na... více o Kuřecí prsa na banánech

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře. Brambory na jemno nastrouháme, dáme do... více o Kachna plněná brambory

Pikantní guláš

Pikantní guláš

Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme po chvilce maso a řádně orestujeme. Přihodíme sladkou i pálivou papriku, rozdrcený česnek a... více o Pikantní guláš

Gratinované kotlety se sýrem a žampiony

Gratinované kotlety se sýrem a…

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi orestujeme lečo s nakrájenými žampiony(odpařít co nejvíce vody). Na další pánvi orestujeme také maso.... více o Gratinované kotlety se sýrem a žampiony

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Tenčí plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vyložíme alobalem, do kterého položíme maso, pod každý kousek dáme oříšek másla. Každý plátek... více o Magdiny plátky

Holandské kuřecí řízky

Holandské kuřecí řízky

Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, osolíme. Vymícháme těstíčko ze 2-3 vajec (podle množství masa), hladké mouky a mléka. Ochutíme vegetou. Nudličky... více o Holandské kuřecí řízky

Maso na Moravance

Maso na Moravance

Maso a párek nakrájíme na kostky, dáme do pekáče, přidáme protlak, kečup a sterilovanou zeleninu i s nálevem. Okurku ze zeleniny pokrájíme a... více o Maso na Moravance

Pečená kachna s kalvadosem

Pečená kachna s kalvadosem

Kačenu okořeníme, osolíme. Na másle opražíme cibuli, přidáme na kostky nakrájená jablka, strouhanku, přilejeme kalvados a koření. Vmícháme na kostky... více o Pečená kachna s kalvadosem

Krůtí závitky

Krůtí závitky

Plátky masa naklepeme v kokosu. Na každý plátek položíme hranolek Nivy a nakrájenou půlku broskve, stočíme a sepneme. Poskládáme do vymazaného pekáče,... více o Krůtí závitky

Masový měšec

Masový měšec

Silnější plátek hovězího roštěnce rozřízneme a rozevřeme, takže vznikne veký plát který naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Doprostřed... více o Masový měšec

Zapečená kýta na česneku se smetanou

Zapečená kýta na česneku se smetanou

Maso nakrájíme na plátky a zprudka na oleji krátce osmahneme. Maso vložíme do pečící mísy, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a přidáme nakrájený... více o Zapečená kýta na česneku se smetanou

90 minut
Závitky s jablečnou náplní

Závitky s jablečnou náplní

Jablka omyjeme, osušíme, rozčvrtíme, odstraníme jádřince a nahrubo nastrouháme. Jablka pak promícháme se strouhankou, citronovou štávou, trochou soli... více o Závitky s jablečnou náplní

75 minut
Kuře s lučinou a houbami

Kuře s lučinou a houbami

Na dno pekáčku dáme nakrájenou cibuli, naklepaná, osolená, opepřená a okořeněná prsa. Lučinu smícháme s mlékem, aby vznikla taková kašička. Nalijeme... více o Kuře s lučinou a houbami

Domácí prejt

Domácí prejt

Maso uvaříme do měkka. Hrubě umeleme, přidáme jemně umletá játra a v mléce namočené a rovnějž rozemleté žemle. Okořeníme a pečlivě rozmícháme, dle... více o Domácí prejt

Pita s kuřecím masem

Pita s kuřecím masem

Na drobno nakrájené kuřecí maso osmahneme na oleji zprudka, osolíme a ochutíme drcenou papričkou. Maso stáhneme z ohně, přidáme drobně nakrájenou... více o Pita s kuřecím masem

45 minut
Obalovaný mozeček

Obalovaný mozeček

Vepřový mozeček odblaníme a obalíme v trojobalu. Na pánev dáme olej, obalený mozeček smažíme jako řízky. Dáme si vařit brambory. Pokud je obalený... více o Obalovaný mozeček

Kuře na citrónech II.

Kuře na citrónech II.

Kuře vykostíme, nakrájíme na nudličky, přidáme lžíci solamylu a v míse smícháme se sójovou omáčkou (celou skleničku) a necháme chvíli odležet a... více o Kuře na citrónech II.

75 minut
Francouzské brambory trochu jinak

Francouzské brambory trochu jinak

Uvaříme do měkka brambory v celku a ve slupce. Na tuku osmahneme cibulku přidáme na drobno nakrájený párek, maso a zelí, opékáme na pánvičce. Nakonec... více o Francouzské brambory trochu jinak

60 minut
Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Nadrobno pokrájíme cibuli a zpěníme na oleji. Když zesklovatí, přidáme drůbeží játra (musíme je předem prohlédnout a vyříznout z nich žluč) a trochu... více o Drůbeží játra mojí mámy

Hranolky s kuřecími játry a paprikou

Hranolky s kuřecími játry a paprikou

Nakrájíme cibuli na kostičky a usmažíme do zlata. Přidáme játra, orestujeme, přidáme jakékoliv koření. Pak přidáme papriky a kečup připravujeme asi 45... více o Hranolky s kuřecími játry a paprikou

120 minut
Francouzské fazole

Francouzské fazole

Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole. Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250... více o Francouzské fazole

30 minut
Červené špízy

Červené špízy

Maso nakrájíme na kousky. Všechno ostatní smícháme, přidáme nakrájené drůbeží a necháme uležet přes noc. Napichujeme na gilovací jehly a grilujeme... více o Červené špízy

Skvělé maso na tymiánu

Skvělé maso na tymiánu

Maso (už nejlépe ve skleněné zapékací míse) potřeme obyčejnou hořčicí, pak posolíme, popepříme, posypeme paprikou, kari kořením a tymiánem, zasypeme... více o Skvělé maso na tymiánu

Střapaté řízky

Střapaté řízky

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme v klasickém trojobale, jen polovinu strouhanky nahradíme kokosem (v poměru 1:1). Osmažíme a podáváme jako... více o Střapaté řízky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

122
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
64
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
55
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné…
43
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa First class
34
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy „To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

„To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact