• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Králík po španělsku

Králík po španělsku

Menší porce králíka osolit, opepřit a opéct na prudko. Vložit do pekáče. Na tuku osmahnout nakrájené cibule, nakrájenou uzeninu na kostičky,... více o Králík po španělsku

Tomatová cikánská pečeně

Tomatová cikánská pečeně

Plát masa rozklepat, osolit a opepřit. Kapii nakrájet na tenké proužky. Cibuli a polovinu slaniny nakrájet na kostičky a orestovat do sklovata, přidat... více o Tomatová cikánská pečeně

Kuře na sobotu

Kuře na sobotu

Kuřecí maso nakrájet na kousky, vmíchat pepř, kari, papriku a trochu soli. Polijeme olejem, promícháme a necháme v chladu asi 4 hodiny. Může se i přes... více o Kuře na sobotu

30 minut
Husí játra na studeno

Husí játra na studeno

Husí játra necháme odstát půl hodiny ve studeném mléce, potom je osušíme. Vložíme je do kastrůlku, zalejeme sádlem tak, aby játra byla celá ponořená.... více o Husí játra na studeno

Husí játra

Husí játra

Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka (zbělí a budou křehčí). Potom je osušíme, a prošpikujeme tenoučkými pásky slaniny,... více o Husí játra

Šašlik z vepřových ledvinek

Šašlik z vepřových ledvinek

Ledvinky dobře očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka, slaninu také na kostky. Na jehly střídavě napichujeme kousek... více o Šašlik z vepřových ledvinek

Farářky

Farářky

Kotlety naklepeme, osolíme a položíme na vymaštěný plech vysypaný strouhankou. Popepříme, poklademe postupně kolečkami cibule, plátkem slaniny a... více o Farářky

Kuřecí prsa s višněmi a tymiánem

Kuřecí prsa s višněmi a tymiánem

Kuřecí prsíčka osolíme, posypeme tymiánem, osmažíme na oleji a uchováme v teple. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět.... více o Kuřecí prsa s višněmi a tymiánem

Barevný domácí talíř

Barevný domácí talíř

Na másle osmahneme cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a opečeme. Potom dáme všechnu zeleninu,kromě hrášku a podlijeme vínem. Dusíme do křehka.... více o Barevný domácí talíř

Vepřové plátky na zelenině

Vepřové plátky na zelenině

Do kastrolu dáme najemno nakrájenou slaninu, částečně ji vyškvaříme, na ni vložíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa, zprudka osmahneme. Pak... více o Vepřové plátky na zelenině

Zapečený lilek s nivou

Zapečený lilek s nivou

Omyjeme lilky a podélně je rozkrojíme. Lžící vydlabeme vnitřky. Dužinu posolíme a necháme odležet. Na kostičky pokrájíme rajčata. Troubu předehřejeme... více o Zapečený lilek s nivou

Jogurtová křidélka

Jogurtová křidélka

Jogurt spolu s kořením, olejem a solí smícháme a do vytvořené marinády namočíme omytá kuřecí křidélka. Dáme do lednice na 24 hodin necháme odležet.... více o Jogurtová křidélka

30 minut
Smažené kuřecí špízy

Smažené kuřecí špízy

Maso a eidam nakrájíme na kostky, cibuli a klobásu na kolečka. Vše napichujeme střídavě na špejle. Vytvoříme tak 4 špízy, které posypeme kořením,... více o Smažené kuřecí špízy

Hovězí pečeně na víně

Hovězí pečeně na víně

Maso osolíme, posypeme kořením, zasypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a zalejeme vínem. Necháme min. 24 hodin uležet. Na oleji zpěníme cibuli,... více o Hovězí pečeně na víně

Vepřové ragú nadivoko

Vepřové ragú nadivoko

Maso nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nadrobno nakrájíme. Na tuku nejdříve osmahneme kořenovou... více o Vepřové ragú nadivoko

Maso v cibuli

Maso v cibuli

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Maso osolíme a vložíme do pekáče. Oloupanou cibuli přepůlíme, nakrájíme na nudličky a obložíme jimi maso na pekáči.... více o Maso v cibuli

Karnevalový guláš

Karnevalový guláš

Na sádle opečeme nakrájenou vepřovou plec. Přidáme jemně nasekanou cibuli a restujeme, až zezlátne. Zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem. Měkké... více o Karnevalový guláš

Italský špíz

Italský špíz

Na 8 kovových jehel nebo dřevěných špejlí předem na hodinu namočených ve vodě střídavě napichujeme maso, játra a rajčátka se šalvějí. Posypeme... více o Italský špíz

Skopové na víně s rozmarýnem

Skopové na víně s rozmarýnem

Kýtu pečlivě očistíme od tučných částí. Slaninu si nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme takto připravenou... více o Skopové na víně s rozmarýnem

Vepřové tajemství

Vepřové tajemství

Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a na každý položíme plátek anglické slaniny. Paprikám odřízneme vršky a vydlabeme semínka. Do každé papriky... více o Vepřové tajemství

Uzené kuřecí stehýnko se zeleninou

Uzené kuřecí stehýnko se zeleninou

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme stehýnka a trochu orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kostičky rajčata (spařená a... více o Uzené kuřecí stehýnko se zeleninou

Kuřecí řízky po filipínsku

Kuřecí řízky po filipínsku

Banán rozčtvrtíme,zabalíme do plátku šunky, namočíme do marinády z koňaku, oleje a koření a nakonec obalíme v sýru. Závitek zabalíme do naklepaného a... více o Kuřecí řízky po filipínsku

Maso na medvěda

Maso na medvěda

Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Maso zlehka naklepeme a na 24 hodin naložíme do marinády. Poté grilujeme.... více o Maso na medvěda

Kočičí křik

Kočičí křik

Maso nakrájíme na nudličky a společně s nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Osolíme, přidáme drcený kmín, nastrouhanou citronovou kůru, zázvor, trochu... více o Kočičí křik

Jehněčí pečeně na rozmarýnu

Jehněčí pečeně na rozmarýnu

Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje (nejlépe olivového). Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme... více o Jehněčí pečeně na rozmarýnu

Pytlácká pečeně

Pytlácká pečeně

Plátky slaniny vrstvíme střídavě s plátky sýra na čtverce alobalu. Slaninu potíráme rozetřeným česnekem, sýr posypeme paprikou. Spodní a vrchní vrstvu... více o Pytlácká pečeně

Kuřecí stehna na zelenině

Kuřecí stehna na zelenině

Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme vykostěná a nasolená kuřecí stehna a orestujeme. Potom přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel... více o Kuřecí stehna na zelenině

Vepřové maso "načerveno"

Vepřové maso "načerveno"

Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme, z jedné strany hodně posypeme drceným kmínem, trochou vegety a mletého pepře. Plátky zprudka... více o Vepřové maso "načerveno"

Jogurtové kuře

Jogurtové kuře

Kuře omyjeme, osušíme a vložíme nejlépe do druhého dne do jogurtové zálivky s kořením. Poté buď rožníme (údajně je to lepší) nebo pečeme v pekáči na... více o Jogurtové kuře

Bifteky na smetaně

Bifteky na smetaně

Kotlety osolíme, opepříme, zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, mírně podlijeme, zakapeme pár kapkami worchestru a maggi dle chuti.... více o Bifteky na smetaně

50 minut
Katův šleh pro nenáročné

Katův šleh pro nenáročné

Cibuli necháme na oleji zesklovatět, vložíme na nudličky nakrájenou kýtu a trochu prudčeji opečeme ze všech stran. Osolíme a opepříme, mírně podlijeme... více o Katův šleh pro nenáročné

40 minut
Kuře 5x jinak

Kuře 5x jinak

Každé prsíčko hustě prošpikujeme jednou z výše uvedených ingrediencí, osolíme a okořeníme každé jiným kořením podle chuti. Koření by ale nemělo... více o Kuře 5x jinak

Mexická kuřecí křidélka

Mexická kuřecí křidélka

Med, sojovou omáčku a prolisovaný česnek smícháme. Kuřecí křidélka posypeme sušeným zázvorem, naskládáme do vymazaného pekáčku a prolijeme marinádou.... více o Mexická kuřecí křidélka

Studená svačinka z horkého Maroka

Studená svačinka z horkého Maroka

Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si... více o Studená svačinka z horkého Maroka

60 minut
Selská směs

Selská směs

Na olej dáme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme smažit. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a... více o Selská směs

45 minut
Těstoviny s kuřecím masem II.

Těstoviny s kuřecím masem II.

Kuřecí maso pokrájíme na kostky, případný sterizovaný hrášek procedíme a necháme okapat, zmražený krátce podusíme. Na oleji opečeme na proužky... více o Těstoviny s kuřecím masem II.

45 minut
Játra s pomerančovou omáčkou

Játra s pomerančovou omáčkou

Játra osušit, zalít mlékem a nechat ležet. Oloupat 1 pomeranč, nakrájet na plátky, zbytek pomerančů vymačkat. Oloupat cibuli, nakrájet na drobné... více o Játra s pomerančovou omáčkou

90 minut
Maso na zelenině

Maso na zelenině

Osmahneme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, orestujeme, než se maso zatáhne. Zalijeme vodou a dusíme do měkka. Když je už... více o Maso na zelenině

30 minut
Mňamka v alobalu

Mňamka v alobalu

Ustřihneme větší kus alobalu (doporučuji 2 vrstvy jinak se obvykle protrhne), pomažeme olivovým olejem. Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabé... více o Mňamka v alobalu

Dršťky s hořčičnou omáčkou

Dršťky s hořčičnou omáčkou

Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a po krátkém orestování zalejeme vývarem, přidáme koření a dobře rozvaříme. Potom omáčku přecedíme,... více o Dršťky s hořčičnou omáčkou

30 minut
Lucemburské dršťky

Lucemburské dršťky

Uvařené dršťky nakrájíme na čtverce velké asi jako dlaň, necháme dobře okapat. Každý kus posypeme po jedné straně pálivou paprikou, po druhé potřeme... více o Lucemburské dršťky

45 minut
Římské dršťky

Římské dršťky

Na trošce oleje vyškvaříme nakrájenou slaninku, přidáme nakrájenou cibuli a šunku, nastrouhanou mrkev a celer a za stálého míchání 5 minut smažíme.... více o Římské dršťky

60 minut
Guláš na pivu

Guláš na pivu

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme pokrájené maso a na chvíli smažíme. Osolíme, opepříme a posypeme gulášovým kořením.... více o Guláš na pivu

60 minut
Kuřecí řízky po Italsku

Kuřecí řízky po Italsku

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a opět v mouce a na rozpáleném oleji je rychle osmažíme. Mezitím na... více o Kuřecí řízky po Italsku

Kuřecí poklad

Kuřecí poklad

Rohlíky nakrájíme na kostičky a polijeme mlékem. Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny, okořeníme muškátovým květem a petrželkou, vmícháme namočené... více o Kuřecí poklad

120 minut
Krůtí roláda

Krůtí roláda

Bůček jemně umeleme, přidáme celá vejce, sůl, mléko a šlehačku. Vše dobře promícháme, aby se hmota spojila. Do této směsi lehce vmícháme na kostičky... více o Krůtí roláda

60 minut
Jelítková roládka

Jelítková roládka

Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit. Následně přidáme vymačkané jelítko a... více o Jelítková roládka

30 minut
Masový nákyp pro děti

Masový nákyp pro děti

Na rozehřátém másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, kmín, podlijeme a dusíme. Rohlík namočíme do mléka, smícháme s masem,... více o Masový nákyp pro děti

30 minut
Kuřecí ragú s rýží pro děti

Kuřecí ragú s rýží pro děti

Na másle zpěníme cibuli, přidáme omytou a spařenou rýži, opečeme a když rýže začne vonět, přidáme protlak a mléko, zalijeme vodou a necháme vařit. Do... více o Kuřecí ragú s rýží pro děti

Telecí maso s flíčky pro děti

Telecí maso s flíčky pro děti

Maso nakrájíme na drobné kousky a dusíme na tuku a cibuli do měkka. Flíčky uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Scedíme a promícháme s téměř... více o Telecí maso s flíčky pro děti

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

22
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
20
Kachní prsa s nudlovým salátem
Kachní prsa s nudlovým…
19
Červené špagety
Červené špagety
19
Bramborovo-brokolicový salát s kozím sýrem
Bramborovo-brokolicový…
17
Domácí pikantní majonéza
Domácí pikantní majonéza

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact