• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Kuřecí rychlík

Kuřecí rychlík

Kuře nakrájíme na menší kostky a naložíme do sojové omáčky, pepře, vegety a soli (nejméně na 2 hodiny). Žampiony rozčtvrtíme a na másle osmahneme.... více o Kuřecí rychlík

Zapékané hovězí maso

Zapékané hovězí maso

Na pekáček vytřený olejem nasypeme polovinu česneku nakrájeného na plátky, polovinu na kolečka nakrájených rajčat, plátky masa, osolíme, opepříme,... více o Zapékané hovězí maso

Pikantní králík

Pikantní králík

Králíka si naporcujeme, osolíme, opepříme a popaprikujeme. Na pánvi si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Když je skoro hotová, přidáme ke... více o Pikantní králík

Kuřecí prsa se zeleninou a žampiony

Kuřecí prsa se zeleninou a žampiony

Nenaklepané kuřecí maso nakrájíme na kostky a smícháme s kořením, sójovou omáčkou, lžící oleje a prolisovaným česnekem. Necháme hodinu odstát.... více o Kuřecí prsa se zeleninou a žampiony

Kuře v marinádě

Kuře v marinádě

Kuře bez kůže rozdělíme na malé kousky. Do varné misky nebo pekáčku dáme, šťávu z citrónu, nakrájené cibulky a žampiony, med, sojovou omáčku,... více o Kuře v marinádě

Marinovaná stehýnka po vesnicku

Marinovaná stehýnka po vesnicku

Omyjeme 1 kg stehýnek, osolíme a trochu posypeme grilovacím kořením. Do kastrolku nalijeme pivo a cca 2 lžíce oleje. Přidáme grilovací koření, dle... více o Marinovaná stehýnka po vesnicku

Zapečené kuřecí řízky s anglickou slaninou

Zapečené kuřecí řízky s anglickou…

Do olejem vymaštěného pekáčku položíme na plátky nakrájené brambory cca 1 cm široké (na celé dno) a vrstvu osolíme. Na to poklademe na kolečka... více o Zapečené kuřecí řízky s anglickou slaninou

120 minut
Kuře na leču v římském hrnci

Kuře na leču v římském hrnci

Římský hrnec namočíme do studené vody podle návodu na cca 15 minut. Mezitím omyjeme brambory, necháme je ve slupce a nakrájíme na čtvrtinky až osminky... více o Kuře na leču v římském hrnci

Labužnický bramborák

Labužnický bramborák

Bramborák: brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme ustát a vodu slejeme, přidáme mléko, prosátou hladkou mouku, vejce, koření a vše důkladně... více o Labužnický bramborák

Švej-žu-žu po česku

Švej-žu-žu po česku

Maso nakrájíme na hrubší nudličky, smícháme se všemi ingrediencemi (kromě oleje) a necháme 2-3 dny v ledničce odležet. Pak smažíme na oleji jako... více o Švej-žu-žu po česku

Kýta v sýrovém oblečku

Kýta v sýrovém oblečku

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Potom plátky naskládáme na... více o Kýta v sýrovém oblečku

30 minut
Pikantní stehýnka

Pikantní stehýnka

Stehna vykostíme, mírně naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, posypeme chilli paprikou nebo červenou paprikou, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji... více o Pikantní stehýnka

Příbramská řezanka na bramboráku

Příbramská řezanka na bramboráku

Nejdříve upečeme bramboráky. Nejlepší je upéct celopánvičkové. Cibuli nakrájíme na nudličky a necháme zesklovatět na trošce oleje. Přidáme kuřecí prsa... více o Příbramská řezanka na bramboráku

Králík na másle a cibuli

Králík na másle a cibuli

Králíka naporcujeme, osolíme, dáme do pekáče. Cibuli nasekáme nahrubo a posypeme králíka, přidáme lžíci másla. Podlejeme vodou a pečeme přikryté za... více o Králík na másle a cibuli

Srbské "selské maso"

Srbské "selské maso"

Maso nakrájíme na kostky, o něco málo větší než na guláš a osmažíme do červena na sádle. V tom samém tuku zasmažíme cibule nakrájené na hrubé proužky,... více o Srbské "selské maso"

60 minut
Krůtí prsa se smetanovými žampiony

Krůtí prsa se smetanovými žampiony

Krůtí prsa osolíme, naklepeme a opepříme. Vložíme do pekáče, podlijeme trochu vodou a 1 lžící oleje a za občasného přelévání pečeme v předem vyhřáté... více o Krůtí prsa se smetanovými žampiony

Tajné brambory s kuřetem, žampiony a koprem

Tajné brambory s kuřetem, žampiony a…

Brambory uvaříme ve slupce, po uvaření oloupáme a necháme vychladnout. Kuřecí prsní řízky nakrájíme na proužky, jemně poprášíme grilovacím kořením.... více o Tajné brambory s kuřetem, žampiony a koprem

Kuřecí nudličky s medem a jablky

Kuřecí nudličky s medem a jablky

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a přes noc naložíme do sojové omáčky. Pánev vylijeme olivovým olejem a orestujeme kuřecí nudličky, po zbělání... více o Kuřecí nudličky s medem a jablky

Pikantní rizoto

Pikantní rizoto

Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričky a celer. Přidáme na malé kousíčky nakrájené maso, které bylo... více o Pikantní rizoto

60 minut
Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Maso osolíme, přidáme gyros, cibuli, salám nakrájený na kostičky, přidáme houby a dáme dusit. Když je maso do polovičky hotové, dáme do trouby a... více o Vepřové na houbách jinak

60 minut
Kroupovo koleno

Kroupovo koleno

Koleno vykostíme a naporcujeme na větší kousky. Ty posolíme a počesnekujeme. Vložíme do misky, zalijeme vodou, promícháme a přiklopením další nádoby ... více o Kroupovo koleno

Zlaté dršťky

Zlaté dršťky

Telecí jazyk uvaříme do měkka. Předvařené dršťky povaříme 15-20 min. v papiňáku a necháme odkapat. Na másle zasmažíme žampiony, přidáme dršťky,... více o Zlaté dršťky

Kuře s plesnivou omáčkou

Kuře s plesnivou omáčkou

Rozporcované kuře opečeme na 1/2 másla do zlatova a osolíme a opepříme. Dáme do trouby a za pozvolného přilévání bílého vína dusíme asi 1,5 hodiny.... více o Kuře s plesnivou omáčkou

Játrová čína

Játrová čína

Játra očistíme, nakrájíme na kousky a promícháme s cuketou. Přidáme vejce, hořčici, sůl, polévkové koření, sójovou omáčku, koření na čínu, kečup a... více o Játrová čína

Koleno dušené, pečené

Koleno dušené, pečené

Koleno očistíme, vložíme do papiňáku, přidáme 4 stroužky česneku vcelku, bobkový list, nové koření, pepř, zalejeme vodou, trochu více osolíme a dáme... více o Koleno dušené, pečené

Myslivecké roládky

Myslivecké roládky

Žampiony nakrájené na plátky orestujeme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme protlakem smíchaným se strouhankou (část protlaku si... více o Myslivecké roládky

Naložené řízky

Naložené řízky

Smíchat suroviny a naložit maso aspoň na 24 hodin. Smažíme jako řízky na pánvi. Naložené maso vydrží v lednici několik dní. Jako přílohu je vhodný... více o Naložené řízky

Kuřecí Vindalů

Kuřecí Vindalů

Na pánvi zprudka osmahneme osolené kuřecí maso, přidáme utřený česnek a sojovou omáčku. Po chvilce přilijeme smetanu, přudáme kari dle chuti.... více o Kuřecí Vindalů

Kuřecí s čínskými nudlemi

Kuřecí s čínskými nudlemi

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a necháme v chladu odležet. Potom rozkrájíme na malé kousky, které na oleji osmahneme dozlatova.... více o Kuřecí s čínskými nudlemi

Drůbeží kroketky

Drůbeží kroketky

Z másla a mouky připravíme jíšku a za stálého míchání ji ředíme mlékem a vývarem. Povaříme na hustou omáčku, okořeníme pepřem solí a česnekem,... více o Drůbeží kroketky

Kuřecí stehna z Francie

Kuřecí stehna z Francie

Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou,... více o Kuřecí stehna z Francie

Voňavé kuře

Voňavé kuře

Na lžíci másla zpěníme jemně nakrájenou cibulku, pak přidáme osolené kousky kuřete, osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Nakonec přidáme... více o Voňavé kuře

Kuřecí plněné závitky s omáčkou

Kuřecí plněné závitky s omáčkou

Kuřecí řízky naklepene přes igelitový sášek, aby se nám nepotrhaly. Na prkénko si připravíme plátek šunky, na něj dáme jeden naklepaný řízek. Řízek... více o Kuřecí plněné závitky s omáčkou

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Na olivovém oleji zpěníme cibulku, když je sklovitá, přidáme česnek, na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Opečeme, když jsou měkká, posolíme a zalejeme... více o Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Vepřový plátek po Novohradsku

Vepřový plátek po Novohradsku

Maso nakrájíme na plátky (lze použít i kuřecí, krůtí či jiný druh vepřového), naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vyššího pekáčku a opečeme (pod... více o Vepřový plátek po Novohradsku

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Maso mírně naklepeme, posolíme, opepříme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, majoránkou, solamylem, ďábelským kořením, vegetou a do téhle směsi... více o Jogurtové řízky

Kotletkový hermelín

Kotletkový hermelín

Kotletku posolíme, potřeme česnekem a zprudka opečeme na oleji (2 minuty z každé strany). Hermelíny podélně rozkrojíme, na každou půlku položíme tenké... více o Kotletkový hermelín

Zapékaná kuřecí prsíčka s nivovou omáčkou

Zapékaná kuřecí prsíčka s nivovou…

Kuřecí prsíčka nasolíme a pak naklepeme, z jedné strany okořeníme dle chuti a posypeme bylinkami. Na plotně rozpálíme olej na plechu. Když je... více o Zapékaná kuřecí prsíčka s nivovou omáčkou

Tatínkovo rizoto

Tatínkovo rizoto

Na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli (jemně růžová), poté vložíme hovězí konzervu, maso rozmícháme, trošinku podlijeme vodou, vhodíme masox, pepř,... více o Tatínkovo rizoto

Kuřecí prsíčka po Katalánsku

Kuřecí prsíčka po Katalánsku

Dno zapékací misky pokapeme tenkou vrstvou olivového oleje, kuřecí maso nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do... více o Kuřecí prsíčka po Katalánsku

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, smícháme s ananasem a oříšky (tak nějak přiměřeně). Osolíme, opepříme a opaprikujeme. Zalijeme trochou šťavy z... více o Kuřecí čína s ananasem

Kuře na zelíčku

Kuře na zelíčku

Brambory omyjeme, nakrájíme na kostičky a poklademe na plech, osolíme. Na to dáme vrstu zelí (bez umytí, aby v něm zůstala ta voda), nakrájenou... více o Kuře na zelíčku

Kuře na láhvi

Kuře na láhvi

Kuře osolíme, vetřeme koření. Lahvičku od kečupu naplníme vodou do poloviny, přidáme 2 lžičky vegety, 2 lžíce sójové omáčky. Na takto naplněnou láhev ... více o Kuře na láhvi

Toskánské kuřecí řízky

Toskánské kuřecí řízky

Maso naklepeme, opepříme, osolíme, pokapeme olejem, citrónovou šťávou, přidáme nasekanou petržel. Takto upravené maso aspoň 2 hodiny marinujeme. Potom... více o Toskánské kuřecí řízky

Pikantní čufty

Pikantní čufty

Vše smícháme dohromady. Tvoříme oválné šišky, které můžeme, ale nemusíme obalit v trojobalu. Pečeme dozlatova. Podáváme se salátem a bramborovou kaší.... více o Pikantní čufty

60 minut
Kuře na talíři III.

Kuře na talíři III.

Kuře očistíme, potřeme solí smíchanou s paprikou a prolisovaným česnekem, pokmínujeme a vložíme na talíř (nejlépe ten starý babiččin). Poklademe... více o Kuře na talíři III.

Vepřové kostky kari-houbové

Vepřové kostky kari-houbové

Kýtu nakrájíme na kostky a osmažíme na rozpáleném oleji společně s cibulí. Přidáme dušené houby, nebo předem namočené sušené (přidáme i s vodou, ve... více o Vepřové kostky kari-houbové

Jordánské kuře

Jordánské kuře

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a obalíme ve skořici. Na vymazaný plech poklademe řízky, posypeme česnekovými a cibulovými plátky a celé pokryjeme... více o Jordánské kuře

Kuřecí prsíčka ala Adam Svoboda

Kuřecí prsíčka ala Adam Svoboda

Prsíčka nasolíme, okořeníme podle chuti a vložíme do kastrolu nebo pekáčku (nemusí být moc hluboký). Na ně nakrájíme žampiony (mohou být i... více o Kuřecí prsíčka ala Adam Svoboda

Kuřecí maso na kari

Kuřecí maso na kari

Maso nakrájíme na stejně velké kostky, dáme do misky. Zalijeme olejem a přidáme cibuli na drobno, česnek, kari, grilovací koření a kečup. Vše... více o Kuřecí maso na kari

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

74
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
46
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
27
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Lela a Karlos měsíc po operaci syna (7 měs.): Dovča pro dva!

Lela a Karlos měsíc po operaci syna (7 měs.): Dovča pro dva!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact