• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
120 minut
Kuře s hořčicí na šlehačce

Kuře s hořčicí na šlehačce

Kuře naprocujeme, osolíme a opepří­me, potřeme silnější vrstvou hořčice, po obou stranách. Vložíme do kastrolu kostmi nahoru, obložíme más­lem... více o Kuře s hořčicí na šlehačce

150 minut
Slepice po selsku

Slepice po selsku

Slepici uvaříme v mírně osolené vodě a naporcujeme. Česnek utřeme se solí, pepřem a jednotlivé porce potřeme. Na oleji rozškvaříme na kostičky... více o Slepice po selsku

Studené kuře

Studené kuře

Kuře naporcujeme, osolíme a uvaříme nepříliš doměkka, nejlépe v papiňáku. Ocet, utřený česnek, rozvařený kokos a všechno koření smícháme a na oleji... více o Studené kuře

Cuketa s bramborem a masem

Cuketa s bramborem a masem

Cuketu oloupeme a nastouháme na hrubším struhadle, já dávám i s vnitřkem, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na tenké nudličky, šunku také a dobře... více o Cuketa s bramborem a masem

Kuře v lahodné směsi

Kuře v lahodné směsi

Naporcované kuře osolíme, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě 20-30 minut. Mezitím si připravíme směs - pomeleme cibuli, česnek, slaninu, přidáme... více o Kuře v lahodné směsi

Tvarůžkový steak

Tvarůžkový steak

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, rychle opečeme, dáme na plátky nakrájenou anglickou slaninu, na půlkolečka nakrájenou usmaženou cibuli a celé... více o Tvarůžkový steak

Havlův burgundský guláš

Havlův burgundský guláš

Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž... více o Havlův burgundský guláš

Jazyk naší Zdeny

Jazyk naší Zdeny

Vše s výjimkou solamylu uvaříme do měkka nejlépe v tlakovém hrnci. Jazyky vyndáme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na porce. Zbylou... více o Jazyk naší Zdeny

Kachna z jihovýchodu

Kachna z jihovýchodu

Kachnu umyjeme a zevnitř usušíme. Játra hodíme do osolené vody a krátce povaříme, aby se zatáhla (2-3 min.). Nakrájíme na kousky. Cibule zasmažíme do... více o Kachna z jihovýchodu

Vepřové s hříbky

Vepřové s hříbky

Maso pokrájíme na plátky a vložíme do rozpáleného oleje a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme hříbky nakrájené na plátky, pepř, kmín, masox a podlejeme... více o Vepřové s hříbky

Čertovská jatýrka

Čertovská jatýrka

Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji. Až zesklovatí přisypemě sladkou papriku se špetkou pálivé (nebo i chilli koření), chviličku osmahneme, aby... více o Čertovská jatýrka

Rychlé kuřecí rizoto s houbami

Rychlé kuřecí rizoto s houbami

Maso nakrájíme na malé kostičky, osmažíme na jemně nakrájené cibuli. Houby nakrájíme a přidáme k masu, osolíme, opepříme, přidáme hrášek, podlijeme a... více o Rychlé kuřecí rizoto s houbami

Obrácené mleté řízečky

Obrácené mleté řízečky

I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve... více o Obrácené mleté řízečky

90 minut
Vepřové na houbách v římském hrnci

Vepřové na houbách v římském hrnci

Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli zpěníme na trošce oleje a přidáme osolené a okořeněné maso, které zprudka opečeme. Přendáme do římského hrnce,... více o Vepřové na houbách v římském hrnci

Barevný kopec

Barevný kopec

Maso a játra nakrájíme na nudličky, slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme, opepříme,... více o Barevný kopec

210 minut
Pečené koleno II.

Pečené koleno II.

Kolena dáme do nálevu, tak aby byla úplně ponořená. Necháme v chladu 48 hodin a během této doby kolena nejméně dvakrát obrátíme. Pak je v nálevu... více o Pečené koleno II.

60 minut
Směs na kari

Směs na kari

Řízky nakrájíme na kostky, cibulku nadrobno. Olej rozpálíme a necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme maso obalené v koření a posolené a necháme... více o Směs na kari

80 minut
Pečené kuře s hruškami

Pečené kuře s hruškami

Kuře naporcujeme a lehce potřeme sardelovou pastou, osolíme, opepříme. Naskládáme do pekáčku, na maso přidáme nakrájené hrušky, posypeme na jemno... více o Pečené kuře s hruškami

60 minut
Brambory po myslivecku

Brambory po myslivecku

Řízky nakrájíme na proužky, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Papriky nakrájíme na větší kousky, brambory oloupeme, nakrájíme na... více o Brambory po myslivecku

35 minut
Olomoucký mletý řízeček

Olomoucký mletý řízeček

Maso smícháme s kořením na mletá masa, majoránkou, česnekem, sójovkou, vegetou a cibulkou, kterou jsme orestovali na oleji. Zahustíme strouhankou -... více o Olomoucký mletý řízeček

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Římský hrnec necháme namočit dle návodu. Dno hrnce poklademe cibulí, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka. Na vrstvu cibule vyložíme broskve, které... více o Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

90 minut
Roštěnky na houbách

Roštěnky na houbách

Na rozehřáté pánvi rychle opečeme z obou stran nasolené a naklepané řízky z roštěnky. Vyjmeme je a opražíme nakrájenou cibuli, slaninu nakrájenou na... více o Roštěnky na houbách

120 minut
Koleno na chalupu

Koleno na chalupu

Koleno uvařime. Uvařené nakrájíme a položíme do středu pekáče. Z obou stran posypeme kořením a trochu osolíme. Obložíme ho ze všech stran brambory,... více o Koleno na chalupu

20 minut
Kuře na Moravance II.

Kuře na Moravance II.

Kuřecí čtvrtky lehce osolíme, vetřeme grilovací koření a vložíme do olejem vymazané zapékací mísy (já používám varné sklo). Zeleninu nakrájíme a spolu... více o Kuře na Moravance II.

90 minut
Kotlety pro hosty

Kotlety pro hosty

Dle návodu na obalu si připravíme vývar z jedné kostky masoxu. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, jemně posypeme sladkou paprikou a poskládáme do... více o Kotlety pro hosty

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, popepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, na... více o Dušené vepřové na provensálském koření

Chinese Noodles

Chinese Noodles

Kuřecí prsíčka nakrájíme na maličké kostičky a prudce osmahneme na pánvi s nakrájenou cibulí, potom přidáme buráky, směs, osolíme, opepříme a chvíli... více o Chinese Noodles

Kuřecí závitky Delikates

Kuřecí závitky Delikates

Kuřecí řízky rozklepeme. Z obou stran posypeme podravkou a paprikou. Z jedné strany potřeme tatarkou, položíme plátek krokovice, plátek eidamu, plátek... více o Kuřecí závitky Delikates

80 minut
Žarkoje

Žarkoje

Nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme, poté vhodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a zalijeme... více o Žarkoje

45 minut
Jatýrka v leču

Jatýrka v leču

Na oleji osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájená játra, opečeme, přidáme papriky na proužky, opepříme a osmahneme,... více o Jatýrka v leču

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat. Přidáme na kostky nakrájený salám,... více o Rychlá znojemská

45 minut
Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou

Nakrájíme maso na kostičky (lépe použít prsní řízky) a osmažíme v hlubší pánvi či v hrnci. Přidáme špenát (pokud je mražený, pokud ne, je lepší ho... více o Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou

30 minut
Křupavé tajemství

Křupavé tajemství

Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé řízečky, namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji.... více o Křupavé tajemství

45 minut
Járádjátra

Járádjátra

Játra opepříme a posypeme kořením kari, necháme chvíli uležet. Játra nakrájená na nudličky osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli nakrájenou na... více o Járádjátra

90 minut
Vepřová sekaná s houbami

Vepřová sekaná s houbami

Maso smícháme s vejci, syrovými houbami, ušlehanou šlehačkou, česnekem, osolíme a zahustíme strouhankou. Vytvoříme dva válečky a vložíme do pekáče... více o Vepřová sekaná s houbami

90 minut
Nadívané pikant kuře

Nadívané pikant kuře

Kuře osolíme vně i uvnitř a chvíli necháme odležet. Na másle zpěníme jemně posekanou cibuli. Pak k ní přidáme vařenou rýži, na kostičky pokrájený... více o Nadívané pikant kuře

60 minut
Dírkované maso

Dírkované maso

Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka). Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití... více o Dírkované maso

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky... více o Krakonošův oběd

30 minut
Andaluzská játra

Andaluzská játra

Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme, můžeme trochu podlít vodou. Pak přidáme... více o Andaluzská játra

120 minut
Svíčková podle maminky

Svíčková podle maminky

Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření,... více o Svíčková podle maminky

Exotické špízy

Exotické špízy

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky veliké cca 2-2,5 cm, osolíme, přidáme grilovací koření a zalejeme olejem tak, aby maso bylo ponořené. Necháme pořádně... více o Exotické špízy

Zapečené kuřecí s brambory

Zapečené kuřecí s brambory

Oloupeme brambory, nakrájíme na širší plátky a dáme vařit. Kuřecí prsní řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi do sklovata osmažíme... více o Zapečené kuřecí s brambory

Kuřecí kousky ve smetanové omáčce

Kuřecí kousky ve smetanové omáčce

Omytá a osušená prsíčka nakrájíme na kousky (asi 2 cm) a orestujeme na oleji, okořeníme grilovacím kořením a pepřem, zaprášíme paprikou. Přidáme... více o Kuřecí kousky ve smetanové omáčce

Smažená plněná kuřecí stehýnka

Smažená plněná kuřecí stehýnka

Stehna omyjeme, nasolíme, potřeme česnekem. Prsty uvolníme kůži a pod ní vložíme tenká kolečka klobásky a proužky špeku a kůži sepneme párátky. Na... více o Smažená plněná kuřecí stehýnka

Kuře na rozmarýnu II.

Kuře na rozmarýnu II.

Do pekáče dáme rozporcované kuře, kolem brambory nakrájené na čtvrtky, vše osolíme a posypeme rozmarýnem (nepřehnat to, je dost aromatický). Na... více o Kuře na rozmarýnu II.

Kuře v olivách

Kuře v olivách

Kuřecí řízky jen mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opékáme na olivovém oleji cca 10 min., hodně obracíme. Pak maso vyjmeme, lehce opepříme a... více o Kuře v olivách

Formanské maso

Formanské maso

Maso nakrájíme na plátky, propícháme hřebíčkem, osolíme, potřeme trochou zázvoru a pepře a opečeme na másle spolu s pokrájenou slaninou. Zalijeme... více o Formanské maso

Vepřové maso na pivu

Vepřové maso na pivu

Vepřové maso nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Osolíme a opepříme. Na rozehřáté sádlo vložíme připravené maso a za stálého míchání ho... více o Vepřové maso na pivu

Hovězí biftečky s jablkem a nivou

Hovězí biftečky s jablkem a nivou

Plátky svíčkové lehce naklepneme, osolíme, opepříme a necháme pár hodin uležet. Potom je velmi rychle osmahneme na pánvi z obou stran, poklademe... více o Hovězí biftečky s jablkem a nivou

Kotlety zapečené s rajčaty a sýrem

Kotlety zapečené s rajčaty a sýrem

Kotlety naklepeme osolíme a opepříme. Pak je vložíme do trošku vymazaného pekáče, potřeme je směsí kečupu, česneku a trošky vody. Pak na každou... více o Kotlety zapečené s rajčaty a sýrem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Bramboračka
Bramboračka
23
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
20
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Kněz celebrit Zbigniew Czendlik (61): Musel pod kudlu!

Kněz celebrit Zbigniew Czendlik (61): Musel pod kudlu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact