• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Farské kotlety

Farské kotlety

Oloupanou cibuli nakrájím na kolečka (čím více, tím lépe). Položím do vymazaného pekáče. Oloupané brambory nakrájím také na kolečka, přidám do pekáče,... více o Farské kotlety

Hovězí na slanině se smetanou

Hovězí na slanině se smetanou

Hovězí plátky naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme. V tlakovém hrnci rozpustíme trochu ceres softu, opečeme na něm plátky. Pak je vyndáme, do hrnce... více o Hovězí na slanině se smetanou

Kuřecí kousky v bramborovém těstíčku

Kuřecí kousky v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsa nakrájíme na silnější nudličky asi jako na čínu, dáme do misky, popepříme, posypeme kořením na kuře, kdo má rád, přidá trochu kari, lehce... více o Kuřecí kousky v bramborovém těstíčku

Krkovička pečená na paprice

Krkovička pečená na paprice

Obě cibule nakrájíme na kolečka a zesklovatíme na sádle v pekáčku. Plátky krkovičky obalíme ve sladké a pálivé paprice, osolíme, položíme na... více o Krkovička pečená na paprice

60 minut
Bůček podle mojí maminky

Bůček podle mojí maminky

Bůček nakrájíme na větší pláty 3-5 cm nebo podle žebra, osolíme, pokmínujeme, podlijeme vodu, dáme do kastrolu s pokličkou a dusíme na plotně.... více o Bůček podle mojí maminky

Králíčí kousky

Králíčí kousky

Vykostěné maso nakrájím na kousky a osmahnu na nakrájené cibuli. Zapráším paprikou a dusím až skoro do měkka (když se vysmahnou, tak přileji trochu... více o Králíčí kousky

Kuřecí plátky na víně

Kuřecí plátky na víně

Kuřecí plátky, nejlépe stehenní, protože jsou šťavnaté, osolím, opepřím a posypu nějakým oblíbeným kořením, já používám nejraději Happygril od Avokáda... více o Kuřecí plátky na víně

Bavorský guláš

Bavorský guláš

Čočku namočíme cca 1 hod. předem a posléze dáme vařit běžným způsobem. Asi v půli vaření přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Osmahneme... více o Bavorský guláš

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Do pekáče dáme alobal, který potřeme olejem. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory, anglickou slaninu, papriky, cibuli a česnek... více o Vepřové v alobalu

Čertovský mls

Čertovský mls

Slaninu nakrájíme nadrobno a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (komu větší kousky cibule vadí, tak jí nakrájí nadrobno) a orestujeme. Přidáme maso,... více o Čertovský mls

Tak tomu nikdo neodolá...

Tak tomu nikdo neodolá...

Naklepeme si kuřecí stehna cca 120-150 g na 1 porci a okořeníme steakovým kořením, pokapeme olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 250 °C na... více o Tak tomu nikdo neodolá...

Mexické plněné placky - Burrito´s

Mexické plněné placky - Burrito´s

Mleté hovězí maso dáme na pánev a necháme ho mírně ohřát, přidáme cibuli nakrájenou na malé kousky, pepř, žampióny, papriky a polovinu rajčat, vše... více o Mexické plněné placky - Burrito´s

Kuře za 35 minut

Kuře za 35 minut

Na rozehřátém oleji a jedné lžíci másla opečeme osolené a opepřené kuře na obou stranách. Zakryjeme a dusíme až z prsíček teče bezbarevná šťáva (10... více o Kuře za 35 minut

Hovězí maso s rozinkami

Hovězí maso s rozinkami

Tak hodinu dopředu si namočíme rozinky do vody. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, smícháme s kari a dáme na pánev.... více o Hovězí maso s rozinkami

Hedvábné řízky

Hedvábné řízky

Řízky naklepeme, obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka, které si připravíme z ušlehaných bílků, mléka, kari soli a tvarohu. Řízky pak ještě... více o Hedvábné řízky

Hovězí v červeném zelí

Hovězí v červeném zelí

Hovězí maso nakrájíme na kostky, špek a cibuli pokrájíme na drobné kostičky, zelí nakrouháme. Do předehřátého kastrolu vrhneme 1/2 lžíce sádla,... více o Hovězí v červeném zelí

Plněné citronové kuře

Plněné citronové kuře

Nejdříve na oleji zpěníme cibule nakrájené na 1/4 a palici česneku překrojenou napůl, přidáme citron rozkrojený také na 1/4, bobkový list, sůl, pepř a... více o Plněné citronové kuře

Pikantní vepřové

Pikantní vepřové

Na oleji opéci cibule nakrájené na kostičky, přidat kostky masa a péci, až se maso zatáhne.Pak přidáme zelí a opět necháme trochu opéci. Nakonec... více o Pikantní vepřové

Vepřové maso po italsku

Vepřové maso po italsku

Na rozehřátou slaninu přidat cibuli na kostičky a nechat zrůžovět. Maso osolit, opepřit a rychle opéci na cibuli do červena. Zalít protlakem a zhruba... více o Vepřové maso po italsku

Slepice po indiánsku

Slepice po indiánsku

Na oleji zpěníme cibuli, pak přidáme koření a také necháme zpěnit. Slepici rozdělíme na porce a opečeme na směsi cibule a koření. Zalijeme vodou,... více o Slepice po indiánsku

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

V osolené vodě (může být i vegeta) uvaříme těstoviny a brokolici. Vaříme každé zvlášť! Mezitím na kostičky nakrájíme kuřecí maso a na oleji osmahneme... více o Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Hovězí na kari s kokosem

Hovězí na kari s kokosem

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, přidáme chilli, popř. kari, olej a promícháme. Necháme uležet do druhého dne. Pak maso opečeme na... více o Hovězí na kari s kokosem

Bakoňské plátky

Bakoňské plátky

Slaninu s cibulkou usmažíme do zlata a na tomto základě opražíme osolené a trochu opepřené kotlety, pak přidáme červenou papriku a žampiony, podlejeme... více o Bakoňské plátky

Barevná stehna

Barevná stehna

Každé stehno plošně rozřežeme na co největší tenký plát v kuse (ale lze i z jiného masa), posypeme grilovacím kořením, pomažeme hořčicí, položíme... více o Barevná stehna

Stehna na černém pivu

Stehna na černém pivu

Očištěná stehna s kůží osolit, opepřit, dát na dno vymazaného pekáčku, zalít pivem (můžeme ho postupně dolévat, ale lepší je ho nalét rovnou ihned).... více o Stehna na černém pivu

Milionářské kuře

Milionářské kuře

Kuře uvaříme a po vychladnutí vykostíme. Nakrájíme ho na porce a rozprostřeme po talíři, který předem ozdobíme listy hlávkového salátu. Mezitím... více o Milionářské kuře

Karbanátky plněné brokolicí

Karbanátky plněné brokolicí

Mleté maso smícháme s nasekanými bylinkami, utřeným česnekem, solí a pepřem. Rukama pečlivě propracujeme. Mraženou brokolici dáme rozmrazit, čerstvou... více o Karbanátky plněné brokolicí

Králík pečený po domácku

Králík pečený po domácku

Do masa úzkým nožem uděláme řezy a protkneme špalíčky slaniny. Nasekáme porce a ty osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Každý díl masa zabalíme do... více o Králík pečený po domácku

Svíčka - zabijačková pečeně

Svíčka - zabijačková pečeně

Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed... více o Svíčka - zabijačková pečeně

Krůtí řízky s rokfórem

Krůtí řízky s rokfórem

Řízky naklepeme, osolíme. Nastrouhaný rokfór smícháme s nasekanými ořechy a směs rozdělíme na řízky. Potom je přehneme a sepneme párátkem. Řízky... více o Krůtí řízky s rokfórem

Kuřecí prsa v těstíčku

Kuřecí prsa v těstíčku

Maso nakrájet na kusy, naložit na chvíli do směsi: žloutky se solamylem, sůl, pepř, sójovka, worchestr. Pak ušlehat sníh z bílků a opatrně vmíchat do... více o Kuřecí prsa v těstíčku

Kuře podle Lucky

Kuře podle Lucky

Vymastíme pekáč a vyložíme jej plátky anglické slaniny. Na ně naklademe naklepané, osolené a okořeněné plátky kuřecího masa. Povrch pokryjeme opět... více o Kuře podle Lucky

Tancuvajzu

Tancuvajzu

Očištěný libový bůček zbavíme kůže a na masovém strojku jemně semeleme. Přidáme koření, sůl, vejce, mouku, feferonky a vše dobře promícháme. Ze směsi... více o Tancuvajzu

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Maso nakrájíme na kostičky a smícháme se sáčkem koření "Vepřová pečeně" od firmy Kotányi. Dáme do sklenic, uzavřene a sterilujeme 2 hodiny na 100 °C.... více o Vepřové maso ve vlastní šťávě

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky stejně tak i tyčinky a pórek. V pánvi wok rozehřejeme olej, dáme maso, osolíme a opékáme do růžova. Přidáme koření... více o Kuřecí mls

Kanadský králík

Kanadský králík

Máslo necháme rozpustit a všechny ostatní suroviny přidáme a chvíli zahříváme. Nakonec nalejeme do pekáče na králíka a dbáme na to, aby všechny kousky... více o Kanadský králík

Vietnamské kuře

Vietnamské kuře

Kuře vykostíme, nakrájíme na drobno. Smažíme na másle asi 15 min., přidáme ostré karí. Poté přidáme na drobno nakrájený pórek a žampiony a nakonec... více o Vietnamské kuře

Ostré somálské karí

Ostré somálské karí

Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji s česnekem a solí (5 min.). Přisypeme karí a nadrobno nakrájené brambory. Přidáme kousky masa, podlijeme 2... více o Ostré somálské karí

Vepřové s ananasem

Vepřové s ananasem

Na orestovanou cibulku vložíme maso, které také mírně orestujeme. Poté dáme asi 2-3 stroužky lisovaného česneku, na kostičky nakrájenou zelenou i... více o Vepřové s ananasem

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Vepřové řízky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou a orestujeme kostky. Zalijeme vodu a dusíme do... více o Srbský vepřový guláš

Vepřové na hrášku

Vepřové na hrášku

Řízky (nejlépe z krkovice) naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na másle je opečeme do zlatova. V hrnci na másle zpěníme cibulku... více o Vepřové na hrášku

Kuře na pivu se šlehačkou

Kuře na pivu se šlehačkou

Kuře rozporcujeme na menší kousky. V pekáčku rozpustíme máslo a porce kuřete na něm z obou stran lehce opečeme, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli... více o Kuře na pivu se šlehačkou

Plněná kachna

Plněná kachna

Nejdříve si připravíme mleté maso obvyklým způsobem jako na sekanou. Potom do něj vmícháme na hrubo překrájená drůbeží játra. Vykostíme kuře, osolíme,... více o Plněná kachna

Staročeská pochoutka v římském hrnci

Staročeská pochoutka v římském hrnci

Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily... více o Staročeská pochoutka v římském hrnci

Kotlety v římském hrnci

Kotlety v římském hrnci

Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme, potřeme hořčicí a kečupem. Dáme na dno římské hrnce (ten jsme namočili 15-20 min. ve studené vodě), přiklopíme... více o Kotlety v římském hrnci

Kuře v římském hrnci pečené na bramborách

Kuře v římském hrnci pečené na…

Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli... více o Kuře v římském hrnci pečené na bramborách

Strouhanková kuřecí stehýnka

Strouhanková kuřecí stehýnka

Všechny ingredience na marinádu smícháme a potřeme jí kuřecí stehna. Necháme min. 2 hodiny uležet, nejlépe přes noc. Dáme na plech i s marinádou a... více o Strouhanková kuřecí stehýnka

720 minut
Minutková šťáva

Minutková šťáva

Kosti rozsekáme dáme je na rozehřáté sádlo, přidáme sůl, pepř, dáme do trouby péct. Když jsou kosti částečně vypečené, tak k nim přidáme cibuli a... více o Minutková šťáva

Moravský králík

Moravský králík

Králíka naporcujeme a dáme na plech. Ostatní přísady spolu smícháme a vlijeme na králíka. Přiklopíme a necháme 1-2 dny uležet. Pak plech dáme do... více o Moravský králík

Naložené řízky v jogurtové marinádě

Naložené řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Nejlépe přes noc. Na marinádu smícháme bílé jogurty, vajíčko, prolisované stroužky česneku a... více o Naložené řízky v jogurtové marinádě

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

34
Čertovský mls
Čertovský mls
26
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku
17
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Režisér Tomáš Magnusek (41): Točit Ležáky má zakázané!

Režisér Tomáš Magnusek (41): Točit Ležáky má zakázané!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact