• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Senátorské závitky

Senátorské závitky

Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Na naklepané plátky vložíme plátek sýra, plátek šunky s nakrájenou kyselou okurku a... více o Senátorské závitky

Kuře podle Olivera

Kuře podle Olivera

Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej propícháme... více o Kuře podle Olivera

Paštika souseda Slavíčka

Paštika souseda Slavíčka

Bůček a játra semeleme dvakrát, pak je paštika jemnější, přidáme vejce, cukr, skořici a dle chuti pepř a sůl. Pořádně promícháme a plníme nejlépe do... více o Paštika souseda Slavíčka

Játrový burgr

Játrový burgr

Játra rozmixujeme, přidáme koření, housku, vejce a strouhanky tolik, aby jsme vytvořili tuhé těsto. Do rozpáleného oleje dáváme placky jako na... více o Játrový burgr

Ryba to bohužel není

Ryba to bohužel není

Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25... více o Ryba to bohužel není

Francouzský králík v česnekovém sosu

Francouzský králík v česnekovém sosu

Naporcovaného králíka dáme do pekáčku, tak, aby v něm zbylo co nejméně místa. Osolíme, posypeme stroužky česneku a zalijeme mlékem (králík má být... více o Francouzský králík v česnekovém sosu

Kuřecí maso na nádivce a bramborách

Kuřecí maso na nádivce a bramborách

Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky... více o Kuřecí maso na nádivce a bramborách

Vepřové řízky od babičky

Vepřové řízky od babičky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku,... více o Vepřové řízky od babičky

Nefritové kuře

Nefritové kuře

Plátky kuřete, nakrájené na šikmo, dáme do bílku a mícháme do pěny. Pak nasypeme trošku bramborového škrobu. Do rozpáleného oleje rychle osmahneme... více o Nefritové kuře

Kuře s ústřicovou omáčkou

Kuře s ústřicovou omáčkou

Kuřecí kousky posypeme a ochutíme solí a pepřem a poskládáme kůží dolů na lehce vymazaný pekáček. V předehrřáté troubě na 200 °C pečeme bez obracení a... více o Kuře s ústřicovou omáčkou

60 minut
Holubci od rodilé Ukrajinky

Holubci od rodilé Ukrajinky

Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje listy a kořen (promiňte nevím, jak... více o Holubci od rodilé Ukrajinky

30 minut
Nožičky v podmáslí

Nožičky v podmáslí

Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) - nejlépe na noc. Potom smícháme všechny složky, a v této pečlivě obalíme... více o Nožičky v podmáslí

Nakládané pečené vepřové koleno

Nakládané pečené vepřové koleno

Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé... více o Nakládané pečené vepřové koleno

30 minut
Divoká sekaná

Divoká sekaná

Ingredience na sekanou spojíme a vytvarujeme šišku, potřeme vodou a dáme do pekáče pod pokličku péct. Po 1 hodině: slijeme vypečený tuk a přidáme... více o Divoká sekaná

20 minut
Pečený králík na česneku a pivu

Pečený králík na česneku a pivu

Králíka vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme směsí z utřených česneků, soli, koření, oleje a piva. Můžeme navrch položit plátky slaniny (nevyschne) a... více o Pečený králík na česneku a pivu

Houbařův gulášek

Houbařův gulášek

Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit... více o Houbařův gulášek

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Na oleji osmahneme karí - pár vteřin - a přidáme na kostky nakrájené maso, chvilku smažíme, než se maso zatáhne, mírně posolíme, přidáme kurkumu,... více o Vepřové na karí

Smažené vařené hovězí

Smažené vařené hovězí

Studené vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, maličko osolíme, opepříme, potřeme obyčejnou plnotučnou hořičicí (můžeme samozřejmě použít i nějakou... více o Smažené vařené hovězí

25 minut
Luhačovický špaček

Luhačovický špaček

Mleté maso smícháme dohromady, dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí a petrželovou natí. Z těsta... více o Luhačovický špaček

Závitky se smetanou

Závitky se smetanou

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Plátky poklademe anglickou slaninou, zabalíme do závitku, sepneme párátkem a obalíme v trojobalu.... více o Závitky se smetanou

Hovězí na červeném víně II.

Hovězí na červeném víně II.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem (nešetříme). Zpěníme cibulku, na ní orestujeme maso, přidáme kečup, oregano, podlijeme... více o Hovězí na červeném víně II.

Voňavá krkovička

Voňavá krkovička

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme cibulku a česnek nakrájený nadrobno, přidáme maso, orestujeme a dáme pod pokličkou péct do trouby,... více o Voňavá krkovička

20 minut
Zlaté kuře

Zlaté kuře

Vykostěné kuře osolíme a opepříme, obalíme v trojobalu a dáme na vymazaný plech. Zalijeme smetanou, ta nám do kuřete vsákne a maso získá krásnou... více o Zlaté kuře

Špekované srdce na víně

Špekované srdce na víně

Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme... více o Špekované srdce na víně

75 minut
Sladkokyselé kuře v karamelu

Sladkokyselé kuře v karamelu

Na oleji zprudka orestujeme osolená a okmínovaná stehna, přidáme cibuli rozkrojenou na půl a celé stroužky česneku - trochu orestujeme i to a... více o Sladkokyselé kuře v karamelu

Řízky naruby III.

Řízky naruby III.

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhance a potom ve vajíčku. Na pánvi - nejlépe teflonové, rozehřejeme... více o Řízky naruby III.

40 minut
Krůtí maso s mrkví a šlehačkou

Krůtí maso s mrkví a šlehačkou

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Když je maso poloměkké,... více o Krůtí maso s mrkví a šlehačkou

Kuře s dvěma omáčkami

Kuře s dvěma omáčkami

Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou... více o Kuře s dvěma omáčkami

Bramborovo-drůbeží karbanátky

Bramborovo-drůbeží karbanátky

Brambory oloupeme, uvaříme a rozmačkáme s lžící másla. Přidáme nadrobno nakrájené maso a šunku, natě, 1 vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme... více o Bramborovo-drůbeží karbanátky

45 minut
Vepřové kotlety na žampiónech

Vepřové kotlety na žampiónech

Kotlety nařízneme na okrajích, aby se nekroutily, opepříme a opečeme na oleji. Dáme do tepla stranou. Žampióny opečeme na cibuli ve zbylém oleji,... více o Vepřové kotlety na žampiónech

Kuře v nudlích II.

Kuře v nudlích II.

Kuře jemně potřeme lisovaným česnekem utřeným se solí, posypeme trochu paprikovou vegetou a plátky másla, podlijeme vodou a pečeme do měkka. Kuře... více o Kuře v nudlích II.

Zapékané hovězí řízky

Zapékané hovězí řízky

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Vložíme na... více o Zapékané hovězí řízky

15 minut
Super kuřecí křidýlka

Super kuřecí křidýlka

Smícháme strouhanku napůl s kořením. Kuřecí křídla opláchneme a mokrá obalíme ve směsi. Klademe na pečící papír a pečeme bez obracení asi 15-20 minut.... více o Super kuřecí křidýlka

Chalupářské roštěnky

Chalupářské roštěnky

Plátky masa na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme a obalíme ve směsi mouky a drceného barevného pepře. Pak je na oleji zprudka... více o Chalupářské roštěnky

Špízy v sezamové krustě

Špízy v sezamové krustě

Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které pomažeme důkladně olejem a okořeníme solí pepřem a grilovacím kořením. Cibuli povaříme 5 minut ve vroucí... více o Špízy v sezamové krustě

15 minut
Srnčí kostky na víně

Srnčí kostky na víně

Cibuli zpěníme na másle do růžova, přidáme srnčí nakrájené na kostky, osolíme, přidáme houby a koření a dusíme. Podléváme červeným vínem. Šalvěj a... více o Srnčí kostky na víně

Rizoto a la kung pao

Rizoto a la kung pao

Uvaříme rýži v zeleninovém vývaru se 3-5 hřebíčky. Nahrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme a přidáme mraženou zeleninu. Krátce orestujeme a přidáme... více o Rizoto a la kung pao

15 minut
Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky... více o Bůček pečený na zelí

Hovězí závitek v římském hrnci

Hovězí závitek v římském hrnci

Zadní hovězí jsem rozkrojila na plát (dobrý řezník ho na požádání udělá v obchodě), posolila, okořenila, potřela hořčicí, pomazala křenem (měla jsem... více o Hovězí závitek v římském hrnci

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do... více o Guláš v papiňáku

Lodní hrnec

Lodní hrnec

Na trošce tuku osmahneme cibuli, přidáme kostky masa, opečeme zprudka (jako u guláše), okořením dle chutí uvedenou směsí, osolíme a dusíme pod poklicí... více o Lodní hrnec

Kuřecí plátky se skořicí

Kuřecí plátky se skořicí

Kuřecí plátky osolíme a obalíme v mleté skořici. Krátce restujeme na pánvi na oleji a hotové připravíme na talíř. Na čistý olej v pánvi dáme nasekaný... více o Kuřecí plátky se skořicí

Kuřecí křidélka s vynikající omáčkou

Kuřecí křidélka s vynikající omáčkou

Kuřecí křidelka buď usmažíme ve friťáku, případně na pánvi nebo v troubě, v létě jsou dobrá i grilovaná. Ničím je neochucujeme, jen tak bez ničeho je... více o Kuřecí křidélka s vynikající omáčkou

Zapékaná krůtí prsa s jablky

Zapékaná krůtí prsa s jablky

Nedříve do mísy nastrouháme jablka a mrkev, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhaný česnek, med, jogurt, sojovou omáčku, vejce, sůl a pepř.... více o Zapékaná krůtí prsa s jablky

Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“

Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“

Připravíme nejdříve nádivu z mletého krůtího masa: Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaných 6 stroužků česneku, na malé... více o Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“

Žitomírské holubce

Žitomírské holubce

Připravíme si náplň do zelných listů: do umletého vepřového masa přidáme sůl a pepř dle chuti, vejce a najemno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži, vše... více o Žitomírské holubce

Kachna pod stolem

Kachna pod stolem

Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme... více o Kachna pod stolem

Křidýlka od číňana

Křidýlka od číňana

Smícháme všechny suroviny dohromady, do výsledné marinády naložíme na 24 hodin kuřecí křídla. Poté je obalíme v hladké mouce a usmažíme do zlatova.... více o Křidýlka od číňana

Kotleta na moravance

Kotleta na moravance

Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme podravkou, obalíme ve stouhance, v rozšlehaném vajíčku a na oleji z prudka osmažíme. Dáme do zapékací mísy,... více o Kotleta na moravance

Báječné špízy

Báječné špízy

Maso a anglickou slaninu nakrájíme na kostky, cibuli na půlměsíčky. Začneme střídavě napichovat na špejle nebo grilovací jehly. Do misky dáme 5 lžic... více o Báječné špízy

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

74
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
45
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
18
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
15
Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
14
Znojemské okurky
Znojemské okurky

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Nemocný Patrik Hezucký: Zprávy z lůžka! A dojemná slova manželky...

Nemocný Patrik Hezucký: Zprávy z lůžka! A dojemná slova manželky...

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact