• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Labužnické kuřecí řízky

Labužnické kuřecí řízky

Z řízků nakrájíme malé medailonky, posolíme, opepříme, posypeme mírně zázvorem a pokapeme olejem. Necháme v misce několik hodin proležet. Potom... více o Labužnické kuřecí řízky

30 minut
Kuřecí prsíčka po vídeňsku

Kuřecí prsíčka po vídeňsku

Prsíčka vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme ve vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a ve strouhance. Na másle smažíme do zlatova.... více o Kuřecí prsíčka po vídeňsku

Katův šleh III.

Katův šleh III.

Maso nakrájíme na kousky a na oleji orestujeme do měkka. Přidáme pokrájené feferonky nebo chilli koření, pokrájené kyselé okurky, hořčici, sůl, pepř a... více o Katův šleh III.

75 minut
Karamelové kuře

Karamelové kuře

Rozpálíme troubu. Kuře rozložíme do pekáče. Rozmícháme přísady a křidýlka zalijeme. Pečeme asi 1 hodinu.... více o Karamelové kuře

Grilovaná kuřecí prsíčka

Grilovaná kuřecí prsíčka

Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem osmahneme. Pokud budeme... více o Grilovaná kuřecí prsíčka

Voňavá kuřeci křidélka s květákem

Voňavá kuřeci křidélka s květákem

Kuřecí křidélka a rozebraný květák dáme do misky. Víno rozmícháme s protlakem a kuře s květákem v něm necháme asi 2 hodiny naložené. V misce... více o Voňavá kuřeci křidélka s květákem

Pečené kuře se špagetami

Pečené kuře se špagetami

Kuře omyjeme, osolíme a silně posypeme sladkou paprikou a curry. Dáme na pekáč, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, lečem a dáme péct na 1-1,5... více o Pečené kuře se špagetami

Kuře s brokolicí II.

Kuře s brokolicí II.

Kousky kuřecích prsíček opepříme, osolíme a opečeme do měkka. Brokolici uvaříme na páře a rozebereme na růžičky. Do zapékací misky dáme maso a... více o Kuře s brokolicí II.

Pizza s kuřecím masem

Pizza s kuřecím masem

Uděláme těsto na pizzu dle návodu na krabici a necháme vykynout. Mezitím nakrájíme maso, nastrouháme sýr, nakrájíme rajčata a papriku. Pak vykynuté... více o Pizza s kuřecím masem

Kuřecí řízky s broskvovou omáčkou

Kuřecí řízky s broskvovou omáčkou

Řízky lehce naklepeme, potřeme slabě olejem a posypeme grilovacím kořením a solí. Necháme uležet a grilujeme nebo opečeme na teflonové pánvi. Loupané... více o Kuřecí řízky s broskvovou omáčkou

60 minut
Fritované kuře

Fritované kuře

Kuře i s kostmi rozporcujeme na menší kousky. Osolíme, obalíme v Solamylu a fritujeme 20 minut při 175 °C. Mezitím připravíme omáčku. Sojovou omáčku ... více o Fritované kuře

50 minut
Kachní prsa s čekankou a omáčkou

Kachní prsa s čekankou a omáčkou

Maso osolíme, opepříme, pečeme na oleji kůží dolů, ke konci pečení maso obrátíme a kůži odstraníme. Čekanku zkaramelizujeme - máčíme ve směsi másla a... více o Kachní prsa s čekankou a omáčkou

Biftek Chateaubriand

Biftek Chateaubriand

Maso dobře naklepeme, pepř vtlačíme do masa a na rozpáleném oleji dobře opečeme po obou stranách. Maso vyjmeme, vložíme jemně nasekanou cibuli a máslo... více o Biftek Chateaubriand

60 minut
Kuře po bulharsku

Kuře po bulharsku

Kuře naporcujeme, porce potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a na oleji opečeme doměkka. Připravíme omáčku: nastrouháme cibuli, česnek, okurku a... více o Kuře po bulharsku

60 minut
Kuře Florentin

Kuře Florentin

Kuře naporcujeme, porce vykostíme, obalíme v mouce a ušlehaných vejcích se solí, pepřem, trochou mouky a 4 lžícemi strouhaného parmazánu. Smažíme na... více o Kuře Florentin

60 minut
Kuře Ča pa-kchuaj

Kuře Ča pa-kchuaj

Kuře naporcujeme a porce kuřete marinujeme 2-3 hodiny ve směsi cherry, drobně nakrájené cibule, koření, sójové omáčky, zázvoru, soli a cukru. Před... více o Kuře Ča pa-kchuaj

60 minut
Kuře Marengo

Kuře Marengo

Na rozpáleném oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a zvolna pečeme. Připravíme omáčku... více o Kuře Marengo

60 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme... více o Kuře na paprice

180 minut
Grilované kuře kari

Grilované kuře kari

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a každou porci zakapeme citrónovou šťávou a olejem. Necháme asi 2-3 hodiny marinovat.... více o Grilované kuře kari

60 minut
Kuře na kaparech

Kuře na kaparech

Kuře rozdělíme na půlky a páteř odstraníme. Opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí. Dáme na pekáč, poklademe vločkami másla, podlijeme trochou... více o Kuře na kaparech

Kuře po myslivecku

Kuře po myslivecku

Kuře naporcujeme, osolíme a porce po všech stranách opečeme na oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájený celer, necháme zpěnit a když zhnědne, přidáme... více o Kuře po myslivecku

Slepice na chilli

Slepice na chilli

Uvařenou slepici vykostíme, maso nakrájíme na proužky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme chilli a papriku. Přidáme maso a za... více o Slepice na chilli

60 minut
Kuře na rozmarýnu

Kuře na rozmarýnu

Kuře naporcujeme na čtvrtky, porce osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a klademe do pekáče (naplněného vodou nebo vývarem tak, aby sahala do... více o Kuře na rozmarýnu

Selské kuře

Selské kuře

Kuře osolíme, opepříme, protkneme rozmarýnem a proužky česneku. Na kostičky nakrájenou slaninu na pekáči vyškvaříme a na ni položíme kuře. Ze všech... více o Selské kuře

45 minut
Grilované kuře na citronu

Grilované kuře na citronu

Všechny přísady kromě kuřete smícháme v mělké míse na pečení. V této marinádě kuře obalíme a přikryté marinujeme 24 hodin v chladničce. Poté kuře z... více o Grilované kuře na citronu

Francouzské kuře

Francouzské kuře

Připravíme si pastu z taveného sýra, jemně nakrájených bylinek. Směsí uvnitř potřeme kuře, zvenčí potřeme máslem a pečeme dozlatova. Příloha: brambory... více o Francouzské kuře

60 minut
Kuře na šampaňském

Kuře na šampaňském

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle prudce po všech stranách opečeme do zlatova. Oflambujeme nahřátým koňakem a přidáme cibuli ... více o Kuře na šampaňském

30 minut
Ferdinandův špíz

Ferdinandův špíz

Maso nakrájíme na plátky, potřeme grilovacím olejem s česnekem a přikryté necháme 24 hodin v chladnu odležet. Potom plátky masa lehce osolíme,... více o Ferdinandův špíz

Živáňská masová směs

Živáňská masová směs

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s cibulí nakrájenou na kolečka a salámem, který nakrájíme také na kolečka. Osolíme, opepříme a vložíme do... více o Živáňská masová směs

Kuřecí prsa deluxe

Kuřecí prsa deluxe

Na větším talíři smíchejte polohrubou mouku, strouhanku, sůl, mletou papriku a černé koření. V další misce vyšlehejte vaječné bílky s vodou. Obalte... více o Kuřecí prsa deluxe

Kuřecí křídla v pálivé omáčce

Kuřecí křídla v pálivé omáčce

Cibuli nakrájíme na drobné kostky, česnek prolisujeme. Oboje smícháme s cukrem, kečupem, octem, sójovou omáčkou a hořčicí. Uvedeme do varu a za... více o Kuřecí křídla v pálivé omáčce

Jánošíkovo kuře

Jánošíkovo kuře

Kuřecí prsa vykostíme, umyjeme, osušíme a rozkrojíme tak, aby vznikly 4 porce. Trochu je naklepeme, osolíme a na horkém oleji opečeme spolu se... více o Jánošíkovo kuře

Indiánské kuře

Indiánské kuře

Kuře potřeme zvenku i zevnitř grilovacím kořením, naplníme na osminky nakrájenou cibulí, jablkem a celerem, osolíme a vložíme na pekáč. Rozpustíme... více o Indiánské kuře

Indické kuře II.

Indické kuře II.

Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme asi na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu. Potom na pánvi zpěníme cibulku, přidáme trochu... více o Indické kuře II.

Prosté kuře

Prosté kuře

Kuře omyjeme a osolíme. Jazyk a citronovou kůru nakrájíme nadrobno. Smícháme sůl, máslo, úzeninu a kůru z citronu a vtlačíme pod kůži kuřete.... více o Prosté kuře

Plněná kuřecí stehna s cibulovým salátem

Plněná kuřecí stehna s cibulovým…

Stehna částečně nebo úplně vykostíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, v misce uhněteme máslo se žloutky, přidáme trochu strouhanky, mléko, nakrájený salám... více o Plněná kuřecí stehna s cibulovým salátem

Zajíc na víně

Zajíc na víně

Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova.... více o Zajíc na víně

Králík s estragonovou omáčkou

Králík s estragonovou omáčkou

Omytá a osušená králičí stehna osolíme a upečeme v troubě za občasného podlévání na slanině a cibuli. Na estragonovou omáčku si připravíme světlou... více o Králík s estragonovou omáčkou

120 minut
Králík na divoko

Králík na divoko

Králíka rozporcujeme a odblaníme. Protkneme proužky slaniny, mírně osolíme, okořeníme divokým kořením a potřeme česnekem. Na pekáč dáme sádlo, navrch... více o Králík na divoko

60 minut
Kuře na pivu II.

Kuře na pivu II.

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření, pokapeme sójovou a worchestrovou omáčkou, to vše řádně promícháme... více o Kuře na pivu II.

Lahodná kuřecí stehna

Lahodná kuřecí stehna

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a v kloubu rozřízneme. Osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček dáme rozpustit máslo na kterém zesklovatíme... více o Lahodná kuřecí stehna

Řízky v majonéze

Řízky v majonéze

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou (všechny uvedené suroviny promícháme a důkladně vyšleháme). Řízky necháme v chladničce 3-5 dnů... více o Řízky v majonéze

Salát s houbami a játry

Salát s houbami a játry

Podušená játra, uvařené brambory, houby a kapii pokrájíme na kostičky. Přidáme majonézu, worchestrovou omáčku, kečup, pepř a sůl. Vše dobře promícháme... více o Salát s houbami a játry

Nadívaný bůček

Nadívaný bůček

Na oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, sůl, drcený kmín, pepř a vše podusíme. Bůček z jedné strany nařízneme a naplníme... více o Nadívaný bůček

Králík s mandlemi

Králík s mandlemi

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět drobně posekanou cibuli, vyjmeme ji a na oleji opečeme ze všech stran porce králíka, přidáme česnek, koření a... více o Králík s mandlemi

Zapečené špagety se slepičí směsí

Zapečené špagety se slepičí směsí

Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a osmahneme. Vmícháme maso pokrájené na drobné nudličky, na plátky... více o Zapečené špagety se slepičí směsí

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Naporcovaného králíka osolíme, opepříme. V misce smícháme prolisovaný česnek s hořčicí. Touto směsí porce králíka potřeme ze všech stran a jemně... více o Králík jako od babičky

Frikassé

Frikassé

Slepice se zeleninou uvařit, množství vody podle toho jestli chcete před hlavním jídlem ještě slepičí polévku. Uvařit tak, aby se slepice nerozpadla,... více o Frikassé

Smetanový guláš

Smetanový guláš

Maso nakrájíme na malé kousky, osmažíme na oleji, přidáme kolečka cibule a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Osolíme, okořeníme a přidáme... více o Smetanový guláš

Dančí guláš

Dančí guláš

Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,... více o Dančí guláš

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

51
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
16
Dušené zelí
Dušené zelí
14
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Kněz celebrit Zbigniew Czendlik (61): Musel pod kudlu!

Kněz celebrit Zbigniew Czendlik (61): Musel pod kudlu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact