• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Kuřecí závitky s olivami a sýrovou omáčkou

Kuřecí závitky s olivami a sýrovou…

Naklepte plátky kuřecího masa, osolte a opepřete, naklaďte na plátky nakrájené olivy, přidejte nastrouhanou nivu, zabalte a spíchněte párátkem. V... více o Kuřecí závitky s olivami a sýrovou omáčkou

Tajemství jizerských hor

Tajemství jizerských hor

Kotlety naklepeme a z poloviny odřízneme od kosti. Osolime opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubo. Vařené brambory nakrájíme na menší kousky... více o Tajemství jizerských hor

Kuřecí prsa na nivě

Kuřecí prsa na nivě

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, naklademe do vymazaného pekáče. Na brambory naklademe plátky masa, na maso naklademe kolečka cibule nebo... více o Kuřecí prsa na nivě

45 minut
Vepřové maso na kari

Vepřové maso na kari

Vykostěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, přidáme Solamyl, vejce, trochu vody promícháme a necháme krátce odležet. Mezitím si připravíme... více o Vepřové maso na kari

Králičí stehýnko Gambrinus

Králičí stehýnko Gambrinus

Na tuku osmažte kostky slaniny, přisypte plátky cibule a česneku, přidejte osolená králičí stehýnka, opečte, podlijte pivem a duste v horké troubě pod... více o Králičí stehýnko Gambrinus

Špízy na bramborách

Špízy na bramborách

Maso rozkrájejte na plátky, naklepejte, osolte, okořeňte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Na grilovací jehly... více o Špízy na bramborách

Mansaf I.

Mansaf I.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a v hrnci necháme zesklovatět. Přidáme naporcované kuře, zhlehka opečeme, přidáme vodu, sůl a koření podle... více o Mansaf I.

Pikantní vepřová konzerva

Pikantní vepřová konzerva

Cibuli osmahneme přidáme konzervu a ostatní ingredience, krátce podusíme dochutíme solí česnekem a pepřem a podáváme s vařenou rýží.... více o Pikantní vepřová konzerva

45 minut
Vepřové plněné šunkou a cibulí

Vepřové plněné šunkou a cibulí

V očištěných plátcích vepřového masa prožízneme kapsy, které plníme směsí pokrájené šunky a cibule. Maso sepneme párátky, osolíme a poprášíme kari... více o Vepřové plněné šunkou a cibulí

40 minut
Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, na jednu půlku položíme plátek šunky a kolečko syrečku. Maso v půli přehneme, okraje přiklepneme a řízek obalíme... více o Plněný vepřový řízek

Formanský špíz

Formanský špíz

Z vepřové kýty nakrájíme řízky, které lehce naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, hořčicí, vložíme párek, kapii, cibuli a utvoříme závitek. Ten pak... více o Formanský špíz

60 minut
Vepřové na jehle

Vepřové na jehle

Na naklepané plátky naneseme směs z másla, nadrobno nakrájené cibule, žampiónů, hořčice, kečupu, soli, worchestru a pepře, pak položíme anglickou... více o Vepřové na jehle

Srdce po myslivecku

Srdce po myslivecku

Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce... více o Srdce po myslivecku

60 minut
Perské kuře II.

Perské kuře II.

Kuře rozdělíme na 10 dílů a osolíme. Na pánvi rozpáleného oleje kousky kuřete osmahneme. Nakrájíme cibuli na drobno a vyjmeme kuře z pánve, vložíme... více o Perské kuře II.

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Opláchnuté vepřové plecko nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na sádle dorůžova s kmínem, přidáme kostky masa, které... více o Vepřové s cibulí na černém pivu

60 minut
Kuře dušené s koprem

Kuře dušené s koprem

Kuře nakrájíme na kousky a osolíme. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drobů a povaříme. Přidáme kuře udusíme do měkka.... více o Kuře dušené s koprem

Rychlá kuřecí pochoutka

Rychlá kuřecí pochoutka

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a dáme restovat na oleji spolu s nakrájenou anglickou slaninou a houbami. Svaříme 1 dcl vody a necháme v ní... více o Rychlá kuřecí pochoutka

Athénská jehla

Athénská jehla

Maso nakrájíme na kostky, posypemem kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu,... více o Athénská jehla

45 minut
Vepřové nudličky v pivní omáčce

Vepřové nudličky v pivní omáčce

Maso nakrájíme na širší nudličky a zprudka opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, protlak, sůl, pepř a orestujeme. Zalijeme vývarem a pod... více o Vepřové nudličky v pivní omáčce

60 minut
Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Na sádle zpěníme cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme pivem a dusíme s pepřem a kmínem. Nakonec necháme vydusit šťávu,... více o Vepřové maso na kmínu a pivu

30 minut
Maso po anglicku

Maso po anglicku

Usmažíme slaninu s cibulkou, po třech minutách vyjmeme osmaženou cibulku se slaninou a tuto směs vložíme do misky. Přilijeme olej. Rozpálíme ho, poté... více o Maso po anglicku

Játra v alobalu

Játra v alobalu

Z alobalu utrhneme 4 čtverce asi 30 cm dlouhé. Každý přeložíme na polovinu a zase ho otevřeme. Na polovinu alobalu ke středu nalejeme lžičku oleje,... více o Játra v alobalu

Gyros

Gyros

OMÁČKA TZAZIKI: Prolisujeme 2 stroužky česneku. Omyjeme okurku a nahrubo nastrouháme. Smícháme dohromady tvaroh, okurku, česnek a smetanu. Maso... více o Gyros

Kanadské kuře II.

Kanadské kuře II.

Rozporcované kuře osolíme, přidáme sklenku vody a máslo a dáme péct. Do kastrolku dáme cibuli, kečup, vodu, ocet, sůl, pepř, kari, chilli, cukr a vše... více o Kanadské kuře II.

Kuřecí kostky

Kuřecí kostky

Kuřecí stehna opatrně vykostíme. Všechno maso opláchneme,osušíme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do mísy, osolíme a necháme chvíli v chladu... více o Kuřecí kostky

Králičí soté na zázvoru

Králičí soté na zázvoru

Maso nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce worchestrové omáčky, vsypeme škrob, zamícháme a zalijeme olejem (cca 2 lžíce).... více o Králičí soté na zázvoru

Indonesie

Indonesie

Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme na cibulce. Když je maso zatáhlé, přidáme mraženou zeleninu, na kousky nakrájené čínské zelí, žampiony, česnek a... více o Indonesie

Kuře na červeno

Kuře na červeno

Kuře s kůží rozdělte na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut.... více o Kuře na červeno

60 minut
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Z mouky, vejce a vody si připravíme těsto na palačinky a poté smažíme tenké palačinky. Na oleji osmahneme nakrájená kuřecí prsa na nudličky, přidáme... více o Palačinky se špenátem

Burgundský kotlík

Burgundský kotlík

Hovězí maso pokrájíme na malé kostky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo a vše osmahneme na másle. Potom podlijeme vínem, přidáme sůl, pepř, bobkový... více o Burgundský kotlík

Kotlík čarodějky Andrey

Kotlík čarodějky Andrey

Maso pokrájíme na nudličky, osolíme a prudce opečeme na oleji. Když se vytvoří kůrčička, přidáme rajčata pokrájená na osminky a papriky na nudličky,... více o Kotlík čarodějky Andrey

Kari kotlík

Kari kotlík

Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a spolu s nadrobno krájenou cibulí a pórkem na kolečka osmahneme na oleji. Potom podlijeme, přidáme zbytek... více o Kari kotlík

60 minut
Kuře v nudlích

Kuře v nudlích

Kuře vykostíme a i s kůží pokrájíme na větší kousky, které osolíme, obalíme v hladké mouce a spolu s cibulí pokrájenou na kolečka lehce osmahneme na... více o Kuře v nudlích

Vepřové s jablky na kmíně

Vepřové s jablky na kmíně

Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, jablka nakrájená na plátky,... více o Vepřové s jablky na kmíně

Vepřové Kung - Pao

Vepřové Kung - Pao

Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a necháme odležet (stačí 30 minut, ale může to být taky do druhého dne).... více o Vepřové Kung - Pao

Zeleninová ďábelská pánev

Zeleninová ďábelská pánev

Na drobno nakrájíme cibuli a dámena rozehřátou pánev s olejem.Osolíme kuřecí maso a nakrájíme na kostičky.Smažíme asi 15 min.Ke konci přídáme... více o Zeleninová ďábelská pánev

60 minut
Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu opékáme, až je maso měkké.... více o Vepřová kýta Ježibaba

90 minut
Ruské roštěnky

Ruské roštěnky

Omyté, otřené roštěnky naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme doměkka. Mezitím si... více o Ruské roštěnky

40 minut
Kuřeci prsa Fantazie

Kuřeci prsa Fantazie

Prsa naklepeme, okořeníme. Na plátek masa položíme plátek šunky, krabí tyčinku a zavineme. Opečeme do měkka na olivovém oleji. Smetanu přivedeme do... více o Kuřeci prsa Fantazie

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Cibuli nakrájejte nahrubo, nasypte ji do kastrolu s rozehřátým olejem a pomalu restujte za průběžného míchání, dokud cibule nezačne hnědnout. Maso... více o Maďarský guláš

Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou

Velikonoční roláda s hlavičkovou…

Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme. Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si... více o Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou

Kuře s jablky a medem

Kuře s jablky a medem

Kuře naporcujeme, omyjeme a každý kousek nařízneme ke kosti. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Cibule nakrájíme na silná kolečka (půlkolečka).... více o Kuře s jablky a medem

Ohnivé kuře (Pákistán)

Ohnivé kuře (Pákistán)

Jogurt smícháme s kořením a do této marinády uložíme na noc kuře. Ráno ho znovu pomažeme (i uvnitř) a pečeme v troubě. Občas poléváme olejem. Jogurt... více o Ohnivé kuře (Pákistán)

Čepice na pečené maso (Argentina)

Čepice na pečené maso (Argentina)

Tenký plát masa se potře směsí z obou stran a nechá se grilovat (péci) z obou stran na roštu. Výborná je i na vepřovém kolenu, pečeném v klasické... více o Čepice na pečené maso (Argentina)

Labužnická kuřecí křidýlka nebo stehýnka

Labužnická kuřecí křidýlka nebo…

Křidélka nebo stehýnka naložíme do marinády na 24 hodin a dáme do lednice. Druhý den maso mírně osolíme dáme do zapékací mísy poklademe plátky másla... více o Labužnická kuřecí křidýlka nebo stehýnka

Guláš ze srnčího masa

Guláš ze srnčího masa

Na roztavené slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a zeleninu. Pak přidáme nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Osolené a opepřené... více o Guláš ze srnčího masa

Kuře s banány (JAR)

Kuře s banány (JAR)

Kuře nakrájíme na větší kousky a banány na silnější kolečka, cibuli nasekáme nahrubo. Potom ji zpěníme na oleji, přidáme kuře, osolíme krátce zprudka... více o Kuře s banány (JAR)

Chilli con Carne (Mexiko)

Chilli con Carne (Mexiko)

Kidney fazole propláchneme a necháme 24 hodin ve studené vodě nabobtnat. Maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka a prolisujeme česnak. Dužninu... více o Chilli con Carne (Mexiko)

Záhorácké závitky (máma)

Záhorácké závitky (máma)

Plátky krkovice naklepeme, osolíme a na každý plátek položíme hrst vymačkaného kysaného zelí. Plátek zavineme, ovážeme a dáme na 7 minut opéci na... více o Záhorácké závitky (máma)

Kotlety na čokoládě (Mexiko)

Kotlety na čokoládě (Mexiko)

Osolte a opepřete 4 vepřové kotlety, potřete olejem a prudce opékejte po obou stranách. Takto upravené maso odložte na teplé místo. Na sádle (2 lžíce)... více o Kotlety na čokoládě (Mexiko)

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

41
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
27
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
22
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
19
Nepečená střecha - slané variace
Nepečená střecha - slané…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact